Nieuwe attracties in Disneyland Parijs

Het leuke aan Disneyland Parijs® is dat je er zo vaak heen kan als je wilt, en toch ontdek je elke keer iets nieuws. Soms is het een attractie die je alle vorige keren over had geslagen en soms is het iets nieuws dat je spot in een attractie waar je al vaak in was geweest. En nog leuker is het wanneer Disneyland zelf nieuwe attracties opent. De eerste keer een gloednieuwe attractie in gaan is nóg spannender dan de attracties die je al kende. Gelukkig blijven er vrijwel elk jaar nieuwe attracties bij komen. Benieuwd wat de nieuwste attracties in Disneyland Parijs op dit moment zijn? Daar komen ze!

1 – Avenger Campus

Er werd al tijden lang reikhalzend uitgekeken naar de opening van de Avenger Campus en in juli 2022 was het zover. Een groot, volledig nieuw themagebied rondom de Avengers is er in het Walt Disney Studios Park bij gekomen. Daar vind je niet alleen twee nieuwe attracties, die we zo nog gaan behandelen, maar ook nieuwe winkels, nieuwe horeca, nieuwe shows en nieuwe meet ‘n greets.

Zo kan je in Pym Kitchen, gebaseerd op de Antman films, genieten van een buffet waarbij groot heel klein wordt en klein heel groot wordt. In de Stark Factory geniet je van lekkere pasta of pizza te midden van de uitvindingen van Tony Stark.

In het Hero Training Center krijg je niet alleen de kans om Spiderman of Iron Man te ontmoeten, maar ze zullen je ook hun moves leren en natuurlijk met je op de foto gaan. Wil je liever andere Marvel helden ontmoeten? Geen probleem, want je kan ieder moment één van de Marvel helden tegen het lijf lopen, of je ineens midden in een show bevinden.

2 – Spiderman W.E.B. Adventure

In de Avenger Campus vind je ook de interactieve attractie Spiderman W.E.B. Adventure. In deze attractie neem je plaats in een W.E.B. Slinger van waaruit je, net als Spiderman, zelf spinnenwebben kan afschieten. Zo help je Spiderman om ontsnapte spiderbots te vangen. Voor de attractie begint, vindt er nog een pre-show plaats. De wachtrijen voor deze nieuwe Spiderman attractie zijn steevast lang, maar het is mogelijk om Premier Access te gebruiken om zo de rij te kunnen overslaan.

3 – Avengers Assemble: Flight Force

Ken je de Rock ‘n’ Roller Coaster nog, waarbij de muziek van Aerosmith in je oren blaast terwijl je met een noodvaart over de kop gaat? Die attractie is volledig vernieuwd en gaat helemaal op in het Avengers thema. In deze snelle achtbaan help je Captain Marvel en Iron Man om de wereld te redden van intergalactisch gevaar.

4 – Cars Road Trip

Nog zo’n attractie die eerder al bestond, maar helemaal in een nieuw jasje is gestoken, is Cars Road Trip. Voorheen stond deze attractie bekend als de Studio Tram Tour: Behind the Magic, waarbij je langs allerlei filmdecors met special effects reed in een tram. Het concept is nog enigszins hetzelfde, maar nu helemaal in een Cars-jasje. De attractie opende in 2021 en behoort dus nog tot de nieuwste attracties, maar er kan nóg een reden zijn waarom je ‘m misschien gemist hebt. Deze attractie ligt aan het eind van een wat langer looppad, tussen Rattatouille en World of Pixar in. Je komt er meestal niet toevallig langs, waardoor je de attractie gemakkelijk mist. En dat zou zonde zijn, want het is zeker de moeite waard. Al helemaal voor de echte Cars fans onder ons.

5 – Disney D-Light

Deze geweldige show speelt zich af rondom het kasteel van Doornroosje. Licht, water en de mooiste kleuren verlichten de hemel terwijl talloze Drones voor een magische verschijning zorgen. De show duurt 7 minuten en gaat vooraf aan de spectaculaire Disney Dreams show.

6 – Dream… And Shine Brighter!

Opzwepende muziek, alle kleuren van de regenboog en vrolijk dansende Disney figuren vieren de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs tijdens  de “Dream… And Shine Brighter!” parade en show. Dans mee met Mickey, Minnie en andere Disney vrienden op het plein voor het kasteel van Doornroosje.

7 – De Disney Junior Dream Factory

In 2021 opende het gloednieuwe theater Studio D haar deuren in het Walt Disney Studios Park. In dit theater is de Disney Junior Dream Factory show te zien. Tijdens deze interactieve show wordt gezongen, gedanst en komen dromen tot leven. Deze show is leuk voor zowel jong en oud, maar ook voor de allerkleinsten.

Welke nieuwe attracties mogen we nog meer verwachten?

Natuurlijk zijn er ook alweer nieuwe attracties aangekondigd. De belangrijkste is het geheel nieuwe thema Frozen in het Walt Disney Studios Park. Hier wordt een deel van Arendelle nagebouwd, inclusief het kasteel. Ook zullen er nieuwe attracties en restaurants te vinden zijn in Disney Village. Wanneer het nieuwe thema af is, is nog niet bekend. De verwachting is dat dit in 2024 of 2025 zal zijn.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!