Zwanger en naar Disneyland Parijs? Zo kan je zorgeloos genieten!

Zwanger zijn is een bijzondere en spannende tijd. Het is ook een tijd waarin je, terecht, extra voorzichtig bent. Maar betekent dit dat je je reisplannen naar Disneyland Parijs® moet annuleren? Absoluut niet! Zwangere vrouwen kunnen met een gerust hart naar het park komen, want Disneyland Parijs biedt speciale services en voorzieningen om zo te zorgen voor een veilig en comfortabel bezoek. In dit artikel leggen we je uit hoe een bezoek aan het park werkt wanneer je zwanger bent, waar je rekening mee moet houden en welke speciale services beschikbaar zijn.

Zwanger: welke attracties kan je in?

Laten we beginnen met het minder leuke nieuws: er zijn best veel attracties waar je als zwangere vrouw niet meer in mag. Vanzelfsprekend is het niet toegestaan om in een snelle achtbaan te stappen, maar ook veel rustigere attracties zoals Phantom Manor, Peter Pan’s Flight of Pirates of the Carribean kunnen niet in verband met de beugels. Waar je dan nog wel in mag? Dit zijn enkele van de grotere attracties waar je ook zwanger nog gewoon in mag:

Disneyland Park:

 • Dumbo the Flying Elephant
 • “it’s a small world”
 • Buzz Lightyear Laser Blast

Walt Disney Studios Park

 • Spiderman W.E.B. Adventure
 • Cars Road Trip
 • Hero Training Center

Uiteraard zijn alle attracties die niet mechanisch zijn, zoals Alice’s Labyrinth of de theatervoorstellingen gewoon te bezoeken. Bekijk voor een volledig overzicht van geschikte attracties als je zwanger bent en let op dit icoontje, wat betekent dat de attractie niet toegestaan is wanneer je zwanger bent:

Disneyland Parijs tijdens Zwangerschap

→ De Accessibility Map van het Disneyland Park

→ De accessibility Map van het Walt Disney Studios Park

De Priority Bracelet

En dan door naar het leuke nieuws: je hebt recht op voorrang! Disneyland Parijs biedt aanstaande moeders namelijk een priority bracelet aan. Je hebt hiervoor een doktersverklaring nodig waarop staat dat je zwanger bent. Deze kan je krijgen van je huisarts of gynaecoloog. Zorg ervoor dat de verklaring in het Frans of Engels is geschreven en dat deze niet ouder is dan 3 maanden op de dag van je bezoek. Door deze verklaring te tonen kan je de bracelet ophalen op één van deze locaties:

 

Met de priority bracelet geniet je van voorrang bij enkele attracties. Bij attracties en shows mogen 4 begeleiders mee en tijdens parades mogen dat er 2 zijn.

Tips voor een ontspannen bezoek

Is het gedoe om zwanger naar Disneyland Parijs te gaan? Dat hoeft helemaal niet, maar het is wel verstandig om je goed voor te bereiden. Deze tips helpen je om optimaal van je dag te genieten:

 

 1. Plan je dag: Maak een realistisch plan voor de dag en houd rekening met het feit dat je waarschijnlijk wat sneller moe bent dan anders en plan voldoende rustmomenten in. De kans bestaat ook dat je wat vaker naar het toilet zal moeten, dus zorg dat je weet waar je die kan vinden.
 2. Draag comfortabele kleding en schoenen: Kies loszittende kleding die je groeiende buik goed ondersteunt. Draag comfortabele schoenen die geschikt zijn voor langdurig lopen.
 3. Drink voldoende en eet regelmatig gezonde snacks: Neem voldoende water mee en drink regelmatig om zo goed gehydrateerd te blijven. Neem ook gezonde snacks mee om je energie op peil te houden.
 4. Neem voldoende rustpauzes: Maak gebruik van de rustige plekken in het park om even uit te rusten en op te laden.
 5. Vraag cast members om hulp wanneer nodig: De cast members van Disneyland Parijs zijn erop getraind om gasten te helpen, dus aarzel niet om ze om hulp te vragen wanneer nodig.

De plek waar dromen werkelijkheid worden en waar je echte Disney prinsessen kan ontmoeten is The Princess Pavilion, eveneens in Fantasyland. Welke prinses je precies ontmoet blijft een geheim tot je aan de beurt bent, maar je kan hier zomaar prinses Jasmijn, Sneeuwwitje, Doornroosje, Belle of een andere bekende Disney prinses tegenkomen.

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >> 

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Klik op de links hierboven en plan je magische verblijf in Disneyland Parijs!

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!