Halloween in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs® is het hele jaar door leuk om te bezoeken, maar tijdens themafeesten is het nóg leuker. Tijdens Halloween verandert Disneyland Parijs in een griezelige, maar gezellige beleving vol geestige verrassingen. De Disneyfiguren, de parades, de aankleding van het park: alles staat tijdens Halloween in het teken van lekker samen griezelen. Dit is waarom je écht naar Disneyland Parijs wilt tijdens Halloween.

Halloween decoratie in Disneyland Parijs

In Amerika is het al veel langer gebruikelijk, maar ook in Nederland zijn tijdens Halloween steeds meer huizen versierd met griezelige decoratie en natuurlijk de grijnzende pompoenen. Disneyland Parijs gaat nog een stapje verder en dompelt het hele park onder in een geestige griezelsfeer. Overal door het park heen zijn pompoenen te vinden, zijn lichtjes opgehangen en er zijn verspreid door het park heen griezelige figuren te vinden. De decoratie is elk jaar anders, maar om je een idee te geven: in 2021 was het park tijdens Halloween versierd met:

 • 330 pompoenen
 • 175 meter sfeerverlichting
 • 56 lantaarns
 • 40 vriendelijke spoken en talloze skeletten, waarvan de grootste maar liefst 3 meter hoog is!
 
 

De Halloween Parade

Tijdens Halloween is ook de bekende parade natuurlijk volledig in Halloween-stijl. Elk jaar is de Halloween Parade weer anders, maar de ingrediënten zijn hetzelfde: bekende Disney vrienden in een Halloween setting in prachtig versierde Halloweenwagens met bijpassende muziek. In 2022 bestond de Halloween parade uit:

 • Een griezelig versierde wagen met pompoenen, herfstbladeren en een huifkar met daarop Donald Duck en Dagobert Duck
 • De 3 kleine biggetjes en Clarabella Koe
 • Alle bekende figuren uit Winnie de Poeh op een wagen met de kwaadaardige koningin van Sneeuwwitje
 • Een wagen met Halloween decoraties, Minnie Mouse en Knabbel en Babbel
 • Een wagen met een spookhuis erop en Mickey Mouse, Kwik, Kwek en Kwak
 • Talloze griezelig uitgedoste dansers en danseressen

→ Bekijk de Halloween Parade van 2022 hier

Smakelijke Halloweensnacks

Tijdens Halloween kan je in Disneyland Parijs ook tijdelijke snacks in Halloweensfeer verwachten. Elk jaar is het assortiment anders, maar in vorige jaren waren dit enkele van de speciale snacks die tijdens Halloween verkrijgbaar waren:

 • Hamburgers met herfstkleurige topping op een black bun
 • Griezelig versierde snacks, zoals cakejes en koekjes
 • IJsjes in griezelig versierde kleuren, met duivelshoorntjes erop
 • Een zogenaamde vergiftigde appel (wat eigenlijk een heerlijke geglazuurde appel is natuurlijk) uit Sneeuwwitje

Halloween in de winkeltjes

In de souvenirwinkeltjes wordt het assortiment tijdens Halloween tijdelijk uitgebreid met exclusieve Halloween souvenirs. Vooral bekende schurken, zoals de kwaadaardige koninginnen uit Doornroosje en Sneeuwwitje of Ursula uit de Kleine Zeemeermin komen terug in veel souvenirs.

Disneyhotels doen mee

Ook de Disney Hotels doen mee en zijn tijdens Halloween lekker griezelig versierd. Zo zijn in Hotel Cheyenne de vele hooibalen en cowboy scenes uitgedost met herfstkleurige decoraties en pompoenen en is Spiderman’s gezicht te zien op een reusachtige pompoen bij Hotel New York: The Art of Marvel.

Griezelige attracties tijdens Halloween

Alle attracties in het park zijn open tijdens Halloween, met uitzondering van attracties die wegens gepland onderhoud gesloten zijn natuurlijk. Extra leuk zijn tijdens Halloween natuurlijk de wat meer griezelige attracties, zoals spookhuis Phantom Manor, de Twilight Zone Tower of Terror, Les Voyages de Pinocchio en Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen.

Geestige griezelfiguren die je ontmoet tijdens Halloween

Ook de bad guys uit de bekende Disney films zijn in het park altijd wel eens te vinden. Maar tijdens Halloween kom je ze haast allemaal tegen: Jafar uit Alladin, de boosaardige koninginnen uit Alice in Wonderland, Sneeuwwitje en Doornroosje, de heks, Gaston uit Belle en het Beest en nog veel meer figuren kan je zomaar tegen het lijf lopen in Disneyland Parijs tijdens Halloween.

Disney Halloween Parties

Tijdens de Disney Halloween Parties is het park extra lang open, maar liefst tot 2 uur ‘s nachts! Bij uitzondering mogen deze dag niet alleen kinderen, maar ook volwassenen verkleed naar het park komen. Trek dus je engste kostuum aan en griezel mee met speciale Halloween shows en extra veel enge Disney schurken. In 2023 zijn de Disney Halloween Parties op 28 en 31 oktober van 20:30 tot 02:00 ‘s nachts in het Disneyland Park.

Wanneer begint Halloween in Disneyland Parijs?

Op 31 oktober is het Halloween, maar het Halloween feest begint in Disneyland Parijs al veel eerder. Disney’s Halloween Festival duurt in 2023 van 1 oktober tot en met 5 november. Ben je van plan om tijdens deze griezelige periode Disneyland Parijs te bezoeken? Gebruik dan de prijsschatting kalender om de beste prijs te vinden!

Actueel entertainment programma tijdens Halloween

Disneyland Park

 • Disney Stars on Parade: 11:30 uur
 • Mickey’s Halloween Celebration: 15:25 uur & om 17:00 uur
 • Een zonsondergang met Disney Schurken: 21:50 uur
 • Disney Dreams: 22:00 uur

Walt Disney Studios Park

 • Stitch Live! Shows doorlopend de hele dag.
 • Mickey and the Magician: 13:00, 14:05, 15:10, 17:25 & 18:30 uur
 • TOGETHER: a Pixar Musical Adventure: 11:10, 12:40, 15:15, 16:30 uur
 • Avengers: Power of the Night: 21:00 uur

LET OP: check altijd de Disneyland App. Tijden van de shows kunnen onderhevig zijn aan verandering.