Een last minute naar Disneyland Parijs

Ben je op het allerlaatste moment op zoek naar een leuke bestemming om het gezin mee naartoe te nemen en overweeg je dan om naar Disneyland Parijs® te gaan? Of hoop je door een last minute naar Disneyland Parijs geld te kunnen besparen? Wat je situatie ook is, een last minute naar Disneyland boeken is gelukkig meestal wel mogelijk. Maar of het ook verstandig en voordeliger is? Dat zetten wij voor je op een rijtje.

Last minutes naar Disneyland Parijs

Het is wel mogelijk om een last minute naar Disneyland Parijs te boeken, al is dit niet zozeer een aparte optie die je hebt. De term ‘last minute’ heeft in de vakantiewereld toch vooral de naam een goedkoop buitenkansje te zijn. Een geannuleerde vakantie van de één, is een mooie kans om last minute goedkoop op vakantie te gaan voor de ander. Zo werkt het bij Disneyland Parijs niet. Er is geen mogelijkheid om tussen de tickets naar ‘last minute tickets’ te zoeken. Wat wél mogelijk is, is om op het laatste moment (last minute dus) een ticket te boeken. Dat kan vaak nog tot korte tijd van tevoren, tot zelfs nog een dag van tevoren of op de dag zelf.

Reserveren is altijd noodzakelijk

Wanneer je het op zo’n last minute laat aankomen is het echter wel goed om je te realiseren dat het niet meer mogelijk is om bij de ingang tickets te kopen. Vroeger was het in principe mogelijk om op de bonnefooi naar Disneyland te gaan en ter plekke een kaartje te kopen. Een spontaan bezoek zal je nu echter online moeten reserveren. Hierop worden aan de ingang ook geen uitzonderingen gemaakt. Kom je dus met kaartje, maar zonder reservering, dan word je niet toegelaten.

 

Wanneer je online tickets koopt, kan je een kaartje met- en zonder datum kopen. Koop je een kaartje met datum, dan hoef je niet meer apart te reserveren, dan is je kaartje alleen op die dag (of dagen) geldig. Koop je een kaartje zonder datum, dan geldt dus de verplichting om een dag te reserveren. Dat kan online op de website van Disneyland Parijs.

Voordelige last minute voor Disneyland Parijs mogelijk?

Of last minute tickets voor Disneyland Parijs goedkoper zijn dan reguliere tickets is een veelgehoorde vraag. Het antwoord is helaas: nee, een last minute ticket voor Disneyland Parijs is niet voordeliger dan reguliere tickets. Wanneer je toch voordeliger uit wilt zijn, zijn er 3 manieren om goedkopere tickets te scoren:

 

 • Neem het kaartje van iemand anders over
 • Zoek naar de goedkoopste datum
 • Boek een overnachting of ticket voor meerdere dagen

Een kaartje van iemand anders overnemen: een goed idee?

Het fenomeen dat ten grondslag ligt aan last minutes, namelijk late annuleringen, komt natuurlijk ook voor bij mensen die naar Disneyland Parijs gaan. Wat gebeurt er dan met die kaartjes? Disneyland is vrij flexibel als het gaat om annuleringen, zeker sinds de corona crisis. De meeste mensen weten dus een oplossing te vinden als ze op het laatste moment niet kunnen. Een kleine groep die overblijft biedt z’n kaartjes te koop aan op websites zoals Marktplaats. Dat kan een voordelige mogelijkheid zijn om naar Disneyland Parijs te gaan, maar: is het verstandig? Waarschijnlijk niet. Je hebt natuurlijk geen garantie dat het kaartje ook daadwerkelijk met je gedeeld wordt of dat het kaartje ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Daar kom je eigenlijk pas achter na de betaling. Het maakt het geheel riskant, zeker als je op het laatste moment je trip wilt regelen. We raden dit dan ook af.

Naar de goedkoopste datum zoeken

Een veel beter idee is om op de website van Disneyland Parijs met behulp van de prijskalender de goedkoopste datum voor een kaartje of overnachting te boeken. Door middel van verschillende kleuren kan je zo goed zien welke periode het voordeligst is om Disneyland te bezoeken. Uiteraard geldt dat het in rustige periodes goedkoper is. Ga je bijvoorbeeld tijdens Halloween of kerst, dan zijn kaartjes duurder dan tijdens een willekeurig weekend buiten de feestdagen in bijvoorbeeld februari.

→ Naar de prijskalender voor losse tickets

→ Naar de prijskalender voor overnachtingen

Meerdere dagen of overnachting boeken

Een andere manier om geld te besparen is om een ticket voor meerdere dagen te boeken. De absolute prijs neemt daardoor weliswaar toe, maar relatief gezien betaal je minder. Hoe langer je gaat, hoe goedkoper een ticket namelijk wordt. Zo kost een ticket voor 2 parken voor 1 dag €81,- per dag, terwijl een ticket voor 2 parken voor 4 dagen nog maar €59,- per dag kost.

 

Ook een overnachting kan interessant zijn. Bij een hotelovernachting in één van de Disney Hotels zitten kaartjes, inclusief een uur eerder toegang tot het park, inbegrepen. Deze geldt altijd voor de aankomst- én vertrekdag. Slaap je dus één nachtje? Dan kan je zowel op de dag van aankomst als vertrek de hele dag de beide parken in. Bovendien bespaar je zo op de parkeerkosten, want parkeren is gratis voor hotel bezoekers. Last minutes voor overnachtingen bestaan eigenlijk net zo min als voor de dagtickets. Wel kan je in de eerder genoemde prijskalender aantrekkelijke periodes kiezen voor een overnachting.

Last minute naar Disneyland Parijs een goed idee?

Natuurlijk is het eigenlijk altijd een goed idee om naar Disneyland Parijs te gaan, dus ook als het spontaan en ‘last minute’ is. Kijk snel op de website van Disneyland Parijs of er nog tickets zijn voor de door jou gewenste datum en koop een kaartje of boek een overnachting.

Wanneer je het er echter bewust op laat aankomen om mogelijk geld te besparen, dan is het een slecht idee. Je kan er namelijk eigenlijk niet echt mee op de kosten besparen en de kans is natuurlijk aanwezig dat het park uiteindelijk al vol is wanneer je wilt boeken. Als je al ver van te voren weet dat je gaat, raden wij dan ook aan om ook al ruim van tevoren je tickets- of overnachting te boeken zoals we uitleggen in het volgende kopje.

Vroegboekvoordeel

Early birds pakken de mooiste prijs mee met vroegboekvoordeel. Met de speciale vroegboekvoordeel aanbieding voor Disneyland Parijs ontvang je extra voordeel op een verblijf voor aankomsten tot en met april 2025. Door vroeg te boeken vind je de mooiste aanbiedingen. Je kan bovendien tot zeven dagen voor aankomst kosteloos annuleren of omboeken.

Hieronder een overzicht van de prijzen van alle Disney Hotels in de voorjaarsvakantie 2025 regio Zuid. We gaan hierbij uit van twee overnachtingen + drie dagen (4 t/m 6 maart 2025), twee parken, twee volwassenen en twee kinderen >3 jaar.

 • Disneyland Hotel: €1741,62,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel New York: The Art Of Marvel: €1186,42,- 
  BOEK NU>>
 • Disney’s Newport Bay Club: €1014,82,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Sequoia Lodge: €924,50,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Cheyenne: €924,50,
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Santa Fé: €851,30,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Davy Crockett Ranch: €826,90,-
  BOEK NU>>
 • Center Parcs Villages Nature Paris: €1044,72,-
  BOEK NU>>

Let op: prijzen zijn onderhevig aan verandering. We updaten deze pagina zo frequent mogelijk.

Je kunt dus al voor €425,- euro per nacht (Santa Fé) met het hele gezin verblijven in een Disney hotel op loopafstand van de parken, welke je drie dagen lang kunt bezoeken.

Een ander bijkomend voordeel is dat je in zes termijnen mag betalen. Boek je vroeg, dan krijg je dus alle tijd om te betalen (zie afbeelding hieronder).

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >> 

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Klik op de links hierboven en plan je magische verblijf in Disneyland Parijs!

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!