Nooit meer in rij in Disneyland Parijs met Premier Access

Een dag in Disneyland Parijs® gaat onvermijdelijk ook gepaard met enkele wachtrijen en afhankelijk van de dag die je gekozen hebt kunnen die wachtrijen soms best oplopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de weekenden of de vakanties, wanneer het park een stuk drukker is dan op andere dagen. Er is een manier om niet meer in de rij te hoeven staan. Dit is hoe je dat doet.

De rijen skippen met een FastPass

Tot augustus 2021 kon je de rijen in Disneyland Parijs skippen met een gratis FastPass. Er stonden bij de ingang van populaire attracties automaten waar je de FastPass tickets aan de hand van je toegangsbewijs uit kon halen. Je kon er maar één per keer uithalen. Had je bijvoorbeeld dus een FastPass ticket voor 11.30 in Buzz Lightyear Laser Blast, dan kon je tot 11.30 geen andere FastPass ticket meer halen. Daarna weer wel. Met je FastPass ticket kon je vervolgens zonder in de reguliere rij te hoeven staan via een versnelde route de attractie in. Tot augustus 2021 dus, want inmiddels is de FastPass in Disneyland Parijs verleden tijd. Maar niet getreurd, er is een alternatief.

Geen FastPass meer, maar wel Premier Access

De opvolger van de oude FastPass is Disney Premier Access geworden. Het concept is iets eenvoudiger dan de FastPass, want je hoeft niet meer naar een automaat toe om sneller toegang te hebben. In plaats daarvan regel je de versnelde toegang vooraf of tijdens je bezoek in de Disneyland Paris App. Een belangrijk verschil is echter wel dat Premier Access niet gratis is. Integendeel, het is best prijzig. Toch kan het een goede oplossing zijn om een aantal keer of eenmalig de rij van een attractie te skippen.

Verschillende soorten Premier Access

Er zijn twee verschillende soorten Disney Premier Access. De Access One en de Access Ultimate. De ene is zowel vooraf als op de dag zelf aan te schaffen en de andere alleen op de dag zelf. Maar dat is niet het enige verschil:

Disney Premier Access One

Met Disney Premier Access One koop je directe toegang tot een attractie binnen een bepaald tijdslot. Dat tijdslot kies je niet zelf. In plaats daarvan krijg je automatisch het eerst beschikbare tijdslot toegewezen. Dit werkt als volgt. Je opent de Disneyland Paris App. Links bovenin vind je al direct een link naar Disney Premier Access. Wanneer je daar op klikt heb je de optie om Disney Premier Access Ultimate te kiezen of om door te scrollen naar beneden. Daar zie je een overzicht van alle deelnemende attracties van Disney Premier Access One.

Als je vervolgens een attractie met bijbehorend tijdslot kiest kan je met bijvoorbeeld je creditkaart of PayPal afrekenen. Als je dat gedaan hebt verschijnen er QR-codes in ‘Mijn Disney Premier Access’ die je kan tonen bij de attractie. De deelnemende attracties hebben een duidelijk gemarkeerde ingang voor Premier Access, waar je de code kan scannen.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Disney Premier Access Ultimate

Het principe van de Disney Premier Access Ultimate is hetzelfde, maar er is één heel belangrijk verschil: in plaats van dat je de toegang per attractie koopt binnen een bepaald tijdslot heb je met Premier Access Ultimate zonder tijdslot toegang tot alle deelnemende attracties. Eenmaal per attractie wel te verstaan. Er wordt een beperkte hoeveelheid Premier Access Ultimate passen per dag uitgegeven, dus het kan voorkomen dat dit geen optie is. Deze pas schaf je op dezelfde manier als de Premier Access One aan, via de app in het park. Maar je kan de Premier Access Ultimate pas ook vooraf bestellen bij bijvoorbeeld je overnachting.

Wat kost Premier Access One?

Bij Premier Access One betaal je een variabele prijs per attractie tussen de €7,- en €16,- per persoon, afhankelijk van het seizoen. Zo zijn de prijzen in maart 2023 bijvoorbeeld:

Disneyland Park

 • Indiana Jones and the Temple of Peril: €7,-
 • Autopia: €7,-
 • Orbitron: €7,-
 • Star Tours: The Adventure Continues: €7,-
 • Phantom Manor: €7,-
 • Buzz Lightyear Laser Blast: €11,-
 • Peter Pan’s Flight: €14,-
 • Big Thunder Mountain: €16,-
 • Star Wars Hyperspace Mountain: €16,-

Walt Disney Studios Park

 • Cars Road Trip: €7,-
 • Avengers Assemble: Flight Force: €14,-
 • Ratatouille: The Adventure: €14,-
 • The Twilight Zone Tower of Terror: €14,-
 • Crush’s Coaster: €16,-
 • Spiderman W.E.B. adventure: €16,-

Wat kost Premier Access Ultimate?

Ook de kosten van Disney Premier Access Ultimate zijn variabel en wisselen naar gelang het seizoen. De prijzen variëren tussen de €90,- en €140,- per persoon.

Is Disney Premier Access de kosten waard?

Sneller toegang tot een attractie is altijd fijn, maar is de Disney Premier Access de toch wel aanzienlijke kosten waard? Dat is natuurlijk voor eenieder zelf om te bepalen, maar je kan wel concluderen dat de kosten van Disney Premier Access Ultimate de kosten voor een dagje park zo’n beetje verdubbelen. Je hebt dan weliswaar sneller toegang tot alle attracties, dus als je ook maar één dagje hebt zou dat een overweging kunnen zijn. Zonder zo’n pas kan je zelfs met hier en daar een wachtrij echter een hele leuke dag hebben. Zeker als je je een beetje slim door het park beweegt, tegen de massa in. Mocht je dan haast geen tijd meer hebben voor die ene attractie waar je écht nog in wilt, kan je altijd ter plekke nog besluiten om met Premier Access One een los kaartje voor snelle toegang te kopen.

Over het algemeen adviseren wij om drie dagen Disneyland Parijs te boeken, zodat je overal optimaal van kunt genieten, zonder te haasten. We weten echter dat Disneyland Parijs erg prijzig is en een driedaags verblijf niet voor iedereen mogelijk is. Wel zou het een optie kunnen zijn om een goedkoop hotel in de buurt van Disneyland Parijs te boeken met gratis shuttlebus. Dit doe je al vanaf €94,90 p.p. inclusief ontbijt en toegangsticket in het B&B HOTEL près de Disneyland® Paris >>
Je kunt met deze optie zomaar honderden euro’s besparen op een driedaags verblijf in Disneyland.

Vrijblijvende offerte aanvraag Disneyland® Paris

Wil je zeker weten dat je de beste prijs krijgt? Heb je speciale verzoeken of raak je simpelweg het overzicht kwijt? Wij helpen je graag met al je vragen. Geef hieronder zo veel mogelijk informatie, zodat wij een vrijblijvende offerte op maat voor je kunnen opstellen. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur, en het kost je uiteraard niets!

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!