Frozen in Disneyland Parijs

“Let it go, let it go, can’t hold it back anymore”. Frozen is een denderend succes voor Disney. Hoewel de film pas in 2013 uitkwam heeft deze nu al een legendarische status. In zijn geheel is het niet meer weg te denken uit de Disney franchise. Wanneer je naar Disneyland Parijs® gaat, verwacht je natuurlijk ook een hoop ‘Frozen’ terug te zien. En voor wat betreft die verwachting hebben we goed en slecht nieuws: Het slechte nieuws is dat er (nog) geen Frozen themagebied is. Het goede nieuws is dat er natuurlijk wél heel veel Frozen te vinden is in Disneyland Parijs. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Maak je geen zorgen, want wij gaan dat zoeken een stuk makkelijker voor je maken. We zetten alles wat ‘Frozen’ is in Disneyland Parijs voor je op een rijtje.

Document
Document

De geschiedenis van Frozen

Toch eerst even terug naar het begin. Hoe kan het toch dat Frozen zo’n legendarische status heeft gekregen in zo’n korte tijd? Nou, dat komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het verhaal is eigenlijk niet zo’n 10 jaar, maar eigenlijk al zo’n 180 jaar oud. Het verhaal is namelijk losjes gebaseerd op ‘De IJskoningin’ van Hans Christian Andersen. Steek dat in een wat moderner jasje, voeg daar de schattigste, grappigste sneeuwpop ooit aan toe en maak af met geweldige, aanstekelijke liedjes en je hebt een klassiek Disney succes. Frozen is zelfs zo’n succes dat het een eigen themagebied heeft verdiend: The Kingdom of Arendelle. 

Themagebied The Kingdom of Arendelle

In 2018 werd een gigantische uitbreiding van het Walt Disney Studios Park aangekondigd. Er zouden een Marvel-, Frozen- en Star Wars-themagebied komen. Inmiddels heeft het Marvel gebied in de vorm van de Avenger Campus het daglicht al gezien. Het Star Wars themagebied is sinds de corona crisis wat meer een vraagteken geworden, maar de bouw van het Frozen-themagebied is zelfs al gestart. Wat mag je allemaal van The Kingdom of Arendelle verwachten?

 

Echte fans van Frozen kunnen hier straks hun hart ophalen, want dit themagebied wordt behoorlijk spectaculair. Niet eens zozeer qua achtbanen of andere thrillrides, maar vooral qua sfeer en aankleding. Alles in dit gebied ademt straks namelijk Frozen en Arendelle. Het ijskasteel van Elsa zal straks op een besneeuwde berg van wel 30 meter hoog staan, waardoor deze al van veraf te zien is. De lieflijke Scandinavische bouwstijl van Arendelle zal overal terugkomen. Er is straks een Scandinavisch restaurant te vinden en natuurlijk zullen in het gebied meet-and-greets mogelijk zijn met Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven. Ook zal er één grote attractie in The Kingdom of Arendelle te vinden zijn: dat wordt een darkride met bootjes, vergelijkbaar met de Frozen Ever After attractie in Amerika.

 

In Disneyland in Hong Kong is het themagebied, dat daar World of Frozen heet, bijna af. Kan je niet wachten om te ervaren hoe The Kingdom of Arendelle er straks uit gaat zien? Bekijk deze sneak peak van het themagebied in Hong Kong dan. De verwachting is momenteel dat het Frozen themagebied in Disneyland Parijs in 2025 geopend wordt.

Vandaag de dag al te beleven is Frozen: A Musical Invitation

Voor een eigen Frozen themagebied zullen we dus nog even geduld moeten hebben, maar niet getreurd: Er is al een echte Frozen attractie in Disneyland Parijs. Om precies te zijn gaat het om Frozen: A Musical Invitation, in het Walt Disney Studios Park. Het is eigenlijk meer een show dan een attractie, maar het biedt je wel de volledige Frozen beleving. Tijdens deze show nemen de vriendjes van Frozen je mee naar de schuur van Kristoff. Tijdens de interactieve show zing je onderweg naar de schuur samen met Sven en Kristoff “Dieren zijn beter dan mensen” mee. Niet veel later leer je van Anna nieuwe danspasjes op het bekende “Let it go” of “ Laat het los” en daarna volgt een verrassing van Elsa in het ijspaleis. Natuurlijk is ook Olaf erbij. De show is erg populair en omdat het aantal zitplaatsen beperkt is zul je echt op tijd moeten zijn om mee te kunnen doen.

 

→ Bekijk Frozen: A Musical Inviation

Frozen tijdens de parades

Natuurlijk is een parade in Disneyland Parijs niet compleet zonder Frozen. Ook tijdens de Stars On Parade in 2023 is Frozen onderdeel van de parade. De laatste wagen is helemaal in Frozen stijl, met de prinsessen, Olaf, Sven en Kristoff.

 

→ Bekijk Frozen tijdens de Stars on Parade 2023

Frozen in de boetieks

Ook in de winkeltjes is natuurlijk genoeg te vinden van Frozen. Jurkjes, knuffels, poppen, flessen, broodtrommeltjes en meer zijn verspreid over de verschillende boetieks in zowel het Disneyland Park als in het Walt Disney Studios Park te vinden.

Tip: kom verkleed!

Wanneer je met jongere kinderen komt die fan zijn van Frozen, dan is het hartstikke leuk om verkleed als Anna of Elsa door het park te lopen. Je zal zien dat je niet de enige bent, want veel kindjes vinden het leuk om verkleed als hun favoriete Disney held naar het park te komen. Wat is er leuker voor een echte Frozen fan om zich een echte prinses te voelen op een toch al magische dag in Disneyland Parijs?

Vroegboekvoordeel & seizoensaanbiedingen

Early birds pakken de mooiste prijs mee met vroegboekvoordeel. Met de speciale vroegboekvoordeel aanbieding voor Disneyland Parijs ontvang je extra voordeel op een verblijf voor aankomsten tot en met april 2025. Door vroeg te boeken vind je de mooiste aanbiedingen. Je kan bovendien tot zeven dagen voor aankomst kosteloos annuleren of omboeken. Een ander bijkomend voordeel is dat je in zes termijnen mag betalen. Boek je vroeg, dan krijg je dus alle tijd om te betalen.

Hieronder een overzicht van de prijzen van alle Disney Hotels tijdens de komende schoolvakanties. We gaan hierbij uit van twee overnachtingen + drie dagen, twee parken, twee volwassenen en twee kinderen >3 jaar. Eventuele extra’s, zoals ontbijt, dienen apart bijgeboekt te worden.
De prijzen bevatten een link die je naar de officiële prijsschatting-kalender van Disneyland leidt, zodat je zelf de prijs kunt opzoeken voor jouw reisgezelschap.

AccomodatieVanaf-prijzen tijdens het kerst thema (11 november ‘23 t/m 7 januari ‘24 tijdens schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het kerst thema (11 november ‘23 t/m 7 januari ‘24 buiten schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het halloween thema (1 oktober t/m 5 november ‘24) tijdens schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het halloween thema (1 oktober t/m 5 november ‘24) buiten schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het kerst thema ‘24 – ‘25

tijdens schoolvakanties
Vanaf-prijzen tijdens het kerst thema ‘24 – ‘25

buiten schoolvakanties
Disneyland HotelGeslotenGesloten€2.886,92€1.742,-€2.886,92€1.742,-
Disney’s Hotel New York: The Art Of Marvel€1.956,-€1.785,-€1.810,-€1.355,-€1.923,52€1.186,-
Disney’s Newport Bay Club€1.483,-€1.261,-€1.508,-€1.122,-€1.606,32€1.014,-
Disney’s Hotel Sequoia Lodge€1.345,-€1.184,-€1.369,-€925,-€1.456,20€925,-
Disney’s Hotel Cheyenne€1.275,-€1.099,-€1.369,-€925,-€1.456,20€925,-
Disney’s Hotel Santa Fé€1.353,-€1.059,-€1.231,-€851,-€1.312,80€942,-
Disney’s Hotel Davy Crockett Ranch€1.168,-€888,-€1.184,-€827,-€1.361,20€827,-
Center Parcs Villages Nature Paris€2.156,-€1.033,-€1.315,-€1.117,-€1.174,72€1.044,-

Let op: prijzen zijn onderhevig aan verandering. We updaten deze pagina zo frequent mogelijk.

Document
Document