Disney Hotel Cheyenne

3/5

Disney Betoverende Kerst in hotel Cheyenne:

€973,-*

*Gebaseerd op een verblijf met 2 volwassenen, 2 nachten in de Kerstvakantie. Prijs onderhevig aan verandering, afhankelijk van moment van boeken en overige voorwaarden.

Disney's Hotel Cheyenne ervaringen

Hotel Cheyenne heeft naar onze mening veruit het leukste thema, vooral als je kinderen hebt. Het is gebouwd als een heus cowboydorpje met in het midden twee grote gebouwen, de ‘saloon’ en de ‘bank’. In deze gebouwen vind je de receptie, het restaurant Chuck Wagon Cafe, een Disney Boetiekje (General Store), de Red Garter Saloon bar en ook een Starbucks. Daar omheen staan allemaal losse gebouwen met twee verdiepingen. Reis je met kleine kinderen? Geef bij de receptie dan voor de zekerheid aan dat je een kamer wil op de begane grond, want er zijn geen liften. Uit ervaring weten we dat ze hier over het algemeen sowieso rekening mee houden, maar je wilt niet het risico lopen dat je met buggy’s moet lopen sjouwen.Wanneer je door het dorpje loopt klinkt op de achtergrond country muziek, waardoor je je in het echte Wilde Westen waant.

→ Bekijk hier een impressie van Hotel Cheyenne

Thema van Hotel Cheyenne

Het hotel heeft altijd al een Cowboy thema gehad, maar sinds het in 2017 grondig gerenoveerd is heeft het hotel het thema van een hele speciale cowboy en cowgirl, namelijk van Woody en Jessie van Toy Story, gekregen. Je kan Woody en Jessie ook dagelijks ontmoeten in de lobby van Hotel Cheyenne bij de Meet ’n greet locatie.

Kamers

De kamers zijn helemaal in de stijl van de Disney film Toy Story. Op de kamer vind je een lamp in de vorm van een cowboy laars en boven tegen de muur komen verschillende karakters van Toy Story terug. En een leuk feitje daarbij dat bijna niemand kent, is dat de gordijnen in de kamers hetzelfde patroontje hebben als het blousje van Woody.

Een bijkomend voordeel na de renovatie is, naar onze mening, dat er nu geen vloerbedekking meer ligt door de hele kamer, maar alleen onder de bedden of zelfs helemaal niet (ligt aan het kamertype). Dit vinden wij persoonlijk iets hygiënischer. Verder merken wij nog steeds dat het hotel ‘nieuw’ aanvoelt, ook al is het al een tijdje geleden dat het is gerenoveerd. De kamers zijn nu een stuk moderner dan voor de renovatie, maar hebben wel hun warme sfeer behouden. Na de kamers van Hotel Sequoia Lodge, hebben deze het meest warme interieur.

Je kan kiezen tussen drie kamertypes: standaard, vlakbij de rivier of vlakbij de hotelfaciliteiten. Als je niet te ver wilt wandelen naar de parken, ga dan voor de kamer vlakbij de rivier. Met kinderen kan het handig zijn om juist dichtbij de hotelfaciliteiten te verblijven. Wij kiezen dan ook vaak voor dit kamertype. Je moet ’s morgens namelijk naar buiten voor het ontbijt, wat zich in de saloon bevindt. Dit kan best een stukje lopen zijn als je helemaal aan de andere kant van het dorp verblijft. In de winter is het fijn om dichtbij het ontbijt gebouw te verblijven, zo hoef je je kinderen niet eerst helemaal in te pakken. Ook als je een flesje wilt opwarmen voor je baby bijvoorbeeld is dit kamertype het beste. Voor alle kamers geldt: verblijven met maximaal 4 personen (kinderen vanaf 3 jaar) + 1 baby.

Alle kamers in Hotel Cheyenne zijn ‘standaard’. De locatie die je kiest verschilt dus wel, namelijk willekeurig, bij de rivier of dichtbij de faciliteiten, maar de faciliteiten verschillen niet per kamer. Anders dan in sommige andere Disney Hotels kan je dus niet voor een ‘presidential suite’ of een luxe kamer kiezen.

Restaurant Chuck Wagon Café

Het Chuck Wagon Café is vernoemd naar de zogenaamde ‘chuckwagons’. Dit waren traditionele karren of veldkeukens die in het wilde westen werden gebruikt om voedsel te bereiden en te serveren aan cowboys en pioniers. Het restaurant is volledig ingericht in de stijl van het wilde westen, met houten meubels, lantaarns en cowboydecoraties. Dit zorgt voor een gezellige en sfeervolle omgeving waarin je het idee hebt dat je een restaurant in Amerika bent binnen gelopen.

 

Wat het eten betreft, biedt het Chuck Wagon Café een breed scala aan gerechten die zowel volwassenen als kinderen zullen aanspreken. Het is namelijk een buffetrestaurant waar voor ieder wat wils te vinden is: van sappige steaks en gegrilde kip tot heerlijke vegetarische opties en natuurlijk de nodige zoetigheid als dessert. Alle gerechten zijn in de stijl van de Amerikaanse keuken en TexMex bereid.

 

Een all-you-can-eat buffet in het Chuck Wagon Café kost €40,- per volwassene en €22,- per kind.

 

→ Bekijk hier een impressie van het Chuck Wagon Café

→ Bekijk hier de menukaart van het Chuch Wagon Café

De Red Garter Saloon

Het Chuck Wagon Café is het enige echte restaurant in hotel Cheyenne, maar er is nog wel een leuke bar waar je een verfrissend drankje kan halen: de Red Garter Saloon. Vernoemd naar de rode jarretels die saloonmeisjes vroeger hadden, is deze bar helemaal opgetrokken in de stijl van een saloon uit 1850. Met ontspannen country muziek op de achtergrond kun je hier cocktails in stijl bestellen, zoals de Wild West Bandit of Jessie James cocktail. Maar natuurlijk kan je hier ook lekkere alcoholvrije drankjes bestellen en zelfs milkshakes. Als je geluk hebt, wordt er zelfs live opgetreden.

 

→ Bekijk hier een impressie van een optreden in de Red Garter Saloon

→ Bekijk hier de menukaart van de Red Garter Saloon

Starbucks

De Starbucks behoeft eigenlijk geen uitleg: voor een heerlijke cappuccino, frappuccino of gewoon een americano kan je bij deze vertrouwde koffiebar terecht. Net als bij Hotel Santa Fe vind je in Hotel Cheyenne een eigen Starbucks vestiging. Ideaal natuurlijk voor een vroege kop koffie of een lekker stukje taart bijvoorbeeld.

Genoeg te doen

Hotel Cheyenne staat in het teken van het wilde westen. Daarom heb je zomaar kans dat Woody of Jessie je opwacht in de lobby van het hotel. Daarnaast is het soms mogelijk om ponyritjes te maken en kan er door de kids gespeeld worden in een grote buitenspeeltuin of in een kleine indoor speelruimte.

Locatie

Aangezien het, samen met hotel Santa Fé, één van de goedkoopste hotels is, is het ook het verst lopen tot de parken (15 tot 20 minuten). Dit is echter absoluut geen vervelende route om te wandelen. Haal bijvoorbeeld eerst een koffie bij de Starbucks of een flesje water in het winkeltje van de receptie en begin lekker ontspannen aan je wandeltocht waarbij je de planning van de dag maakt. Je loopt voorbij de rivier tussen Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fé in en komt vervolgens aan bij Lake Disney. Daar kom je voorbij hotel Newport BaySequoia Lodge en Hotel New York om vervolgens al in Disney Village te lopen. Er is dus genoeg te zien en je kunt onderweg bijvoorbeeld een fotootje maken met Lake Disney op de achtergrond of met het beeld van Iron Man dat voor Hotel New York staat.

Juist het lopen van deze route langs alle Disney hotels en door Disney Village® roept bij ons het echte Disney gevoel op! Een bijkomend voordeel is dat je de drukte van de pendelbussen vermijdt. Maar natuurlijk kun je ook gewoon de pendelbus nemen op steenworp afstand van de receptie. Deze brengt je in een paar minuten naar de ingang van het park.

De voordelen

  • Hotel Cheyenne is één van de hotels met leuke thema’s voor kinderen. Omdat alles volledig in de stijl van Toy Story is zullen de meeste kinderen er gek op zijn.
  • Voor kinderen is er een speelruimte bij de lobby. Ze kunnen hier Disney TV kijken aan een tafeltje in de vorm van een hoefijzer, waarbij ze op een houten paardje zitten. Ook kunnen ze lekker klimmen en klauteren in het speelfort en de huifkarren.
  • Tegen betaling en afhankelijk van beschikbaarheid, kunnen kinderen een ritje maken op een pony. Dit kan elke dag tussen 8:30 en 11:30, zolang het weer zich hiervoor leent. De kosten zijn €6,- en je haalt kaartjes in het winkeltje in het hoofdgebouw.
  • Dineren doe je in het restaurant in de saloon. Dit kost €31,99 per volwassene en €17,99 voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kan dan onbeperkt eten van het buffet. Dit maakt het ’t goedkoopste buffetrestaurant van Disneyland Parijs, samen met dat van Hotel Santa Fé.

De nadelen

  • Net als in Santa Fé zijn de bedden niet al te breed, maar wel redelijk hoog. Ons dochtertje is weleens ’s nachts uit zo’n bed gevallen waardoor ze een flinke schram op haar voorhoofd heeft opgelopen. Dus mocht je ook kleine kindjes hebben dan is het een goed idee om een bedhekje mee te nemen. Wij nemen deze nu standaard mee. Dit opvouwbaar bedhekje neemt niet veel plaats in beslag in de koffer.
  • Ontbijten en dineren doe je in de saloon. Dit is niet hetzelfde gebouw als waar je slaapt en je zal dus even moeten lopen voor je er bent. Het ontbijt zit niet standaard bij je verblijf inbegrepen, maar dien je apart bij te boeken. Het ontbijt zelf is simpel, maar prima met genoeg keuze. Er zijn diverse soorten broodjes, waaronder croissants, eieren, zoet beleg, diverse vleeswaren en kaas. Ook heb je de keuze uit Engels ontbijt en verschillende cornflakes en yoghurtjes.

De prijzen

Hotel Cheyenne boek je altijd in combinatie met tickets voor de beide parken. Je verblijft in dit hotel vanaf 224 Euro tot bijna 900 Euro per persoon per nacht. De goedkoopste dagen vind je in januari op doordeweekse dagen. Zo kan je aankomen op dinsdag 9 januari 2024 en slapen voor slechts 224 Euro voor een nacht. Tijdens het kerstseizoen betaal je het meest. Zo betaal je 895 Euro voor een nachtje met aankomst op zaterdag 30 december 2023. 

Ontdek meteen de beste prijzen voor Hotel Cheyenne >>

De prijzen

Hotel Cheyenne boek je altijd in combinatie met tickets voor de beide parken. Je verblijft in dit hotel vanaf 828 Euro tot meer dan 2.000 Euro per kamer per nacht voor een gezin met 2 kinderen. De goedkoopste dagen vind je in januari op doordeweekse dagen. Zo kan je aankomen op dinsdag 23 januari en slapen voor slechts 828 Euro voor een nacht. De duurste nacht boek je rond kerst, bijvoorbeeld zaterdag 23 december. Je betaalt dan 2.120 Euro per kamer voor een nacht.

Het thuiskomgevoel van Hotel Cheyenne

Wat ik me altijd herinner, en wat voor mij echt een ‘thuiskomgevoel’ opwekt, is de kenmerkende geur van de receptie. De geur wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de houten constructie. Het is lastig om de geur te beschrijven maar je kan erop letten als je aankomt. De combinatie van de prijs-kwaliteit verhouding en toch wel de leukste thematisering maakt dat we hier het vaakst verblijven van alle Disney Hotels. Heb je kleine kinderen die Toy Story geweldig vinden en hou je van een knus en gezellig hotel? Dan is Hotel Cheyenne iets voor jou.

Foto's

Andere Disneyland hotels bekijken:

Sequoia Lodge

Hotel Santa Fé

New York - Art of Marvel