Tijdens deze schoolvakantie kun je het best naar Disneyland Parijs gaan

Het is natuurlijk het allermooiste om buiten de weekends en schoolvakanties naar Disneyland Parijs®  te gaan, omdat het dan het minst druk is. Toch is dat voor velen niet weggelegd. Gezinnen zijn meestal aangewezen op de schoolvakanties. Tijdens schoolvakanties heb je mooi de tijd om naar Disneyland Parijs te gaan, maar je bent dan zeker niet alleen. Het zal tijdens schoolvakanties drukker zijn dan doordeweekse dagen buiten de vakanties. Toch is de ene vakantie de andere niet. Heb je al besloten dat je naar Disneyland Parijs wilt dit jaar, maar twijfel je nog over het moment? Wij zochten voor je uit wat de beste schoolvakantieperiode is om naar Disneyland te gaan dit jaar.

De meivakantie

Voor een schoolvakantie is de meivakantie een relatief rustige periode om Disneyland Parijs te bezoeken. Veel landen om ons heen hebben de meivakantie eerder en ook in Frankrijk hebben 2 van de 3 zones de meivakantie er al (gedeeltelijk) op zitten als wij beginnen. Een dag om te vermijden tijdens deze periode is 1 mei. Op die dag wordt de dag van de arbeid gevierd en zijn de meeste Fransen vrij. Disneyland Parijs is op die dag dan ook extra druk. Hoe later je in de meivakantie boekt, hoe groter de kans dat bezoekers uit andere landen alweer naar school moeten.

Tijdens de meivakantie is er geen bijzonder thema, wat ertoe bijdraagt dat het iets minder druk is dan tijdens sommige andere periodes.

 • Drukte: Gemiddeld tot druk
 • Prijzen: Gemiddeld
 • Weer: Aangenaam, meestal droog

De zomervakantie

Gedurende een aantal weken mogen we van de zomervakantie genieten. Dit is dan ook één van de meest populaire momenten om naar Disneyland Parijs te gaan. Toch is het, ondanks de populariteit, niet de meest drukke periode. Dat komt, omdat de zomervakantie lang duurt en bezoek toch enigszins verspreid wordt over zes tot acht weken. De zomervakantie valt in Frankrijk vrijwel gelijk met die in Nederland en in veel andere Europese landen. Sommige dagen kunnen extreem druk zijn, maar er zijn ook genoeg dagen in de zomervakantie die qua drukte prima te doen zijn. Een belangrijk voordeel van de zomerperiode is natuurlijk het weer. Tijdens de zomer is het in Parijs doorgaans lekker weer en kan je in je T-shirt door Disneyland lopen. Daar schuilt wel meteen een potentieel nadeel in: het kan wel héél heet worden soms. Begin je dag daarom vroeg in de ochtend, zodat je tijdens de koelere ochtenduren goed gebruik van het park maakt.

 • Drukte: Druk tot zeer druk
 • Prijzen: Hoog
 • Weer: Meestal droog, zonnig en warm (tot heet)

Herfstvakantie

De herfstvakantie is met name populair vanwege het Halloween thema. Vanaf 1 oktober tot 3 november 2024 staat heel Disneyland in het teken van pompoenen, vriendelijke spookjes en spookachtige parades. Vanaf eind oktober gaan traditioneel veel gezinnen uit Engeland naar het park, wat voor extra drukte kan zorgen. De herfstvakantie valt voor de regio’s Zuid en Midden echter gunstig ten opzichte van de Franse herfstvakantie, want die is namelijk een week eerder. Dit is ook nog de periode voordat veel Engelse gezinnen komen en kan dus een uitgelezen moment zijn om Disneyland te bezoeken.

 • Drukte: Druk tot zeer druk
 • Prijzen: Gemiddeld
 • Weer: Wisselvallig

Kerstvakantie

Ook voor ons één van de favoriete periodes om Disneyland Parijs te bezoeken is de kerstperiode. Tijdens de kerstvakantie staat alles in Disneyland in het teken van kerstbomen, kerstlichtjes en de beroemde kerstparades. Tijdens de kerstvakantie is het erg druk in het park. Bij alle attracties staan lange wachtrijen en zelfs op pleinen en straten kan het zo druk zijn dat je langzaam met de meute meebeweegt.

Tip 1: Geniet al van de kerstsfeer voordat de kerstvakantie begint. Al vanaf 9 november 2024 is het kerst in Disneyland en dan is het nog een stuk minder druk dan tijdens de kerstvakantie.

Tip 2: Ga je toch tijdens de kerstvakantie? Overweeg dan een Premier Access kaart aan te schaffen, om zo niet overal in de rij te hoeven staan

 • Drukte: Zeer druk
 • Prijzen: Hoog
 • Weer: Koud en meestal droog
 
 

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is een vrij rustige periode om Disneyland Parijs te bezoeken. Er is dan geen speciaal thema en veel mensen zijn op wintersport tijdens deze vakantie. De vakantie valt in de meeste Europese landen weliswaar gelijk, maar toch kiezen veel mensen in deze periode voor een andere bestemming dan Disneyland Parijs. Daardoor valt de drukte mee, en ook de prijzen vallen mee. Tel daar een aangenaam temperatuurtje bij op en je hebt een hele goede periode te pakken om Disneyland Parijs te bezoeken.

 • Drukte: Gemiddeld tot druk
 • Prijzen: Gemiddeld
 • Weer: Aangenaam, soms wisselvallig

De beste schoolvakantie om Disneyland Parijs te bezoeken

Hoewel de kerstperiode één van onze favoriete momenten is om Disneyland Parijs te bezoeken, bevelen we de kerstvakantie niet aan. Deze periode is erg druk en duur, terwijl je in de weken voor de kerstvakantie tegen veel lagere kosten en met minder drukte het kerstfeest in Disneyland al meemaakt.

De beste schoolvakantie lijkt dit jaar de herfstvakantie te zijn. Met name voor Midden en Zuid is er een periode dat veel andere landen nog geen vakantie hebben, en dat biedt dus een uitgelezen kans op een bezoek tijdens een lekker rustige periode. Bovendien pak je dan ook nog het thema Halloween mee, wat samen met kerst één van de grote seizoensthema’s is in Disneyland. Mocht je in die periode niet kunnen, dan is ook de voorjaarsvakantie een goede optie. Hoewel er in die periode geen thema is, valt het ook met de drukte en prijzen mee.

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >> 

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Klik op de links hierboven en plan je magische verblijf in Disneyland Parijs!

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!