Disneyland Hotel

5/5

Boek een verblijf vanaf:

€1.419,- *

*Gebaseerd op een verblijf met 2 volwassenen, 2 nachten van 5 t/m 7 februari. Prijs onderhevig aan verandering, afhankelijk van moment van boeken en overige voorwaarden.

Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel® is het vlaggenschip van de hotels van Disneyland Parijs. Het is het enige Disneyland hotel dat rechtstreeks uitkijkt op een themapark en het is het hotel dat het dichtst bij beide parken ligt. Het is ook verreweg het duurste hotel van het resort. Het Disneyland Hotel is momenteel gesloten wegens een renovatie. De datum van de heropening is inmiddels bekend! Vanaf 25 januari opent het meest magische hotel van Disneyland weer haar deuren. De boekingen zijn inmiddels geopend!

Document
Document

Thema van het Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel was voor de renovatie volledig in Victoriaanse stijl gebouwd. Daardoor had het hotel de charme van de Victoriaanse architectuur uit het spoorweg tijdperk van de jaren 1880. Na de renovatie krijgt het hotel echter een koninklijk thema. Alles in het hotel staat in het teken van de vele Disney sprookjes waarin prinsen en prinsessen de hoofdrol hebben. Van de lobby tot de eetzaal en van het zwembad tot de kamers: alles heeft een majestueuze aankleding. Kinderen en volwassenen worden koninklijk onthaald in dit vlaggenschip van de Disney Hotels.

Kamers

Het hotel heeft na de renovatie 346 reguliere kamers, 82 luxe kamers, 41 Castle Club-kamers, 16 thema suites en 2 exclusieve suites: de Princely Suite in het thema van Belle en het Beest en de Royal Suite in het thema van Frozen

Royal Banquet Restaurant

Het Disneyland Hotel heeft twee restaurants en een bar. Laten we beginnen met het Royal Banquet Restaurant. In dit restaurant geniet je van een culinair buffet. In een grandioze banketzaal geniet je als een koning of koningin van een all-you-can-eat buffet in stijl. Je luncht of dineert hier in het gezelschap van Mickey Mouse, Minnie Mouse of één van hun vriendjes, uiteraard allemaal in koninklijke outfits.

La Table de Lumière

Dit restaurant is vernoemd naar de zingende kandelaar uit de film Belle en het Beest. In het thema van die film en geïnspireerd op de Spiegelzaal van Versailles kan je koninklijk genieten in het meest verfijnde restaurant van Disneyland Parijs. In dit restaurant schuiven de beroemde Disney prinsen en prinsessen zelfs bij je aan!

Fleur de Lys Bar

In deze bar geniet je in de middag van kopje thee en in de avond van een glas exclusieve  champagne van het Disneyland Hotel. En de kinderen doen gezellig mee, want op de kaart staan ook vrolijke, kindvriendelijke mocktails.

Locatie

De locatie van het Disneyland Hotel is uniek: recht aan de hoofdingang van het Disneyland Park. Je loopt dus bijna rechtstreeks vanaf je kamer zo het park in. Ook het Walt Disney Studios Park® is vlakbij.

De voordelen

De locatie is het grootste voordeel. Je loopt het hotel uit en je staat direct in het park. Toen wij er verbleven hadden we alleen Lola nog. Zij deed destijds nog een middagdutje. Het was toen heel handig om even tussen 12:00 en 14:00 uur terug naar de kamer te gaan. Je hoeft dan niet eens per se met zijn allen terug te gaan. Ik weet nog dat ik in deze tijd zelf even het park inging en de achtbanen zoals Space Mountain en Indiana Jones

Het Royal Banquet restaurant, voorheen bekend als het Inventions Restaurant is één van de beste, en volgens veel mensen hét beste buffetrestaurant van Disneyland. Hier kan je ’s morgens ontbijten en ’s avonds dineren. Je hebt dan uitzicht op het Disneyland Park. In de verte zie je het kasteel van Doornroosje, terwijl je lekker rustig van je croissantje geniet. Wat ons opviel is dat er met name veel meer verse producten aanwezig waren, zoals vers fruit en ook veel meer keuze in broodjes. In de budget hotels heb je toch veel minder verse opties.

Tijdens het ontbijt zijn geen Disneyfiguren aanwezig, maar tijdens het Diner in Royal Banquet Je hoeft dus niet apart een maaltijd met Disneyfiguren bij te boeken. Bij een diner in La Table de Lumière schuiven Disney prinsen en prinsessen aan.

Bekijk hier meteen de beste prijzen voor het Disneyland Hotel >>

De nadelen

Het is véél duurder dan de andere hotels. Naar onze mening is met name de locatie een voordeel. Wij vonden de kamers echter niet véél beter dan bijvoorbeeld New York, Sequoia Lodge of Newport Bay. Dus is het ’t waard? Voor de ervaring wel, maar puur prijs/kwaliteit-technisch gezien niet. Voor veel minder geld, maar niet veel minder kwaliteit, kan je beter kiezen voor Hotel Sequoia Lodge. Naar onze mening het hotel met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Of kies voor het budgethotel met het leukste thema: Hotel Cheyenne.

Renovatie

Momenteel ondergaat het Disneyland Hotel een grootscheepse renovatie. Terwijl het hele hotel in de steigers staat, worden alle gevels vernieuwd en worden alle decoratieve elementen opnieuw geverfd of vervangen. De zwembaden worden volledig afgebroken en nieuw opgebouwd. Het aantal kamers zal worden teruggebracht naar 487 en er komen nieuwe themakamers van Belle en het Beest, Doornroosje, Frozen, Rapunzel en Assepoester.

Of de hier genoemde voor- en nadelen ook na de grootschalige renovatie nog gelden weten we natuurlijk nog niet. Zodra daarover meer duidelijk wordt zullen we dat bijwerken.

Heropening

Inmiddels is bekend geworden dat het hotel zal heropenen in het eerste kwartaal van 2024. Om precies te zijn gaan de deuren na een lange sluitingsperiode op 25 januari 2024 weer open. Bij de heropening zal het hotel volledig zijn omgetoverd in een koninklijk thema. Bekende prinsessen uit Frozen en Rapunzel zullen hier terugkomen, evenals Belle en het Beest, Assepoester en Doornroosje en meer koninklijke helden en heldinnen. Zo’n beetje het gehele hotel is tijdens de renovatie aangepakt. Zowel de binnen- als de buitenkant, de zwembaden, de lobby en restaurants zijn allemaal volledig vernieuwd. Sinds 12 september 2023 is het weer mogelijk om kamers te boeken.

De prijzen

We hebben er waarschijnlijk allemaal al eens van gedroomd om in hét Disneyland Hotel te mogen slapen, maar het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Nu het hotel weer bijna open is zijn ook de prijzen bekend. Het Disneyland Hotel boek je altijd in combinatie met tickets voor de beide parken. Een nachtje in dit koninklijke hotel kost je, voor een gezin met 2 kinderen, minimaal zo’n 1.000 Euro, terwijl de prijs kan oplopen tot bijna 1.600 Euro per nacht. De goedkoopste overnachtingen zijn te boeken op doordeweekse dagen en in de maanden januari en februari. Zo kan je op donderdag 1 februari voor 1.051 Euro een kamer boeken voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De duurste nachten zijn te boeken tijdens de vakanties en tijdens de hoogtijdagen van populaire themaperiodes, zoals de kerstperiode.

Bekijk hier de beste prijzen voor het Disneyland Hotel >>

Koninklijk genieten in Disneyland Parijs

Toegegeven, zo’n nachtje in het Disneyland Hotel is wel héél erg duur. Maar, het is een bijzondere en unieke ervaring die toch op menig bucket list is terug te vinden. Heb je er altijd al van gedroomd om als een echte prins of prinses naar Disneyland te gaan? Of zijn je kinderen helemaal gek op één van de thema’s van de suites? Dan kan het zeker een overweging waard zijn om de stap te nemen en om koninklijk te gaan genieten in het mooiste hotel van Disneyland Parijs.

Foto's

Andere Disneyland hotels bekijken:

New York - Art of Marvel

Newport Bay Club

Sequoia Lodge

Document
Document