De openingstijden van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs bestaat uit twee parken die beide andere openingstijden hebben. De toegangstijden zijn anders voor bezoekers die in een Disney hotel verblijven dan voor reguliere daggasten en de openingstijden veranderen afhankelijk van de dag en het seizoen. Kortom: je kan niet uitgaan van één standaard openingstijd voor Disneyland Parijs®. Maar hoe zit het dan precies en hoe weet je van hoe laat tot hoe laat jij welkom bent in welk park? Geen zorgen, wij leggen het uit.

Twee Disneyland parken, twee verschillende openingstijden

Laten we beginnen met de twee verschillende parken waaruit Disneyland Parijs bestaat. ‘Hét’ Disneyland Park is het park waarmee Disney in 1992 haar deuren in Europa opende. Hier vind je het kasteel van Doornroosje en bekende attracties zoals Pirates of the Caribbean, Peter Pan’s Flight en It’s a Small World. Dit park is het langst open van beide parken. Hoewel beide parken even vroeg open gaan, blijft het Disneyland Park tot een uur later open.

 

Het andere park, Walt Disney Studios Park, is later bijgebouwd en kent spannende attracties zoals Crush’s Coaster, Spiderman W.E.B. Adventure en het nieuwe themadeel The Avenger Campus. Dit park sluit in de regel eerder dan het Disneyland Park. Houd hier dus rekening mee wanneer je jouw bezoek gaat plannen.

De openingstijden van het Disneyland Park

Het Disneyland Park opent voor bezoekers met een los kaartje om 9.30 in de ochtend. Deze openingstijd is zonder uitzonderingen elke dag hetzelfde. Bezoekers die in een Disney Hotel verblijven en recht hebben op Extra Magic Time mogen al een uur eerder het park in en zijn dus al om 8.30 welkom. De sluitingstijd varieert en houden we op deze pagina actueel.

Openingstijden van 30 maart t/m 30 juni: 09:30 – 23:00 uur (extra magic time vanaf 08:30 uur).

Check altijd voor de zekerheid de Disneyland app!

De openingstijden van het Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is, net als het Disneyland Park, vanaf 9.30 geopend voor bezoekers met een los kaartje en vanaf 8.30 voor bezoekers die recht hebben op Extra Magic Time. De sluitingstijd varieert, net als bij het Disneyland Park, maar het Walt Disney Studios Park sluit wel altijd één of twee uurtjes eerder.

Openingstijden van 30 maart t/m 30 juni: 09:30 – 21:00 uur (extra magic time vanaf 08:30 uur).

Uitzondering: op 7 juni sluit het Walt Disney Studios Park één uur eerder vanwege een speciaal event.

Openingstijden met Extra Magic Time

Wanneer je verblijft in een Disney Hotel heb je dus recht op een uur eerder toegang tot het park. Maak hier echt gebruik van, want de wachtrijen zijn aanzienlijk korter en het is dus een uitgelezen kans om snel je favoriete attracties in te gaan. Vanaf 8.30 kan je het park in en je hebt het park dan een heel uur ‘voor jezelf’ (samen met de andere hotelgasten natuurlijk). Niet elke attractie is al open, maar populaire attracties zoals Peter Pan’s Flight, Hyperspace Mountain en Pirates of the Caribbean wél.

Openingstijden Disney Village

Met de ticket die je toegang geeft tot de parken kan je zo vaak als je wilt de parken in- en uitlopen. Je kan dus tot vlak voor de sluitingstijd nog van het ene park naar het andere park lopen. Na sluitingstijd hoef je niet naar de uitgang te hollen. Het is best mogelijk om nog even een winkeltje in te lopen en je daarna rustig richting de uitgang te begeven. En als je er nog geen genoeg van hebt, kan je verder shoppen en entertainment opzoeken in Disney Village®. Disney Village opent al om 7.30 en sluit pas laat, rond middernacht. Genoeg tijd dus om je nog even te vermaken na je bezoek aan Disneyland Parijs.

Check de actuele openingstijden

De openingstijden wijzigen frequent aan de hand van speciale dagen, weekenden en schoolvakanties. Check daarom altijd de actuele openingstijden op de website van Disneyland Parijs voor je vertrek. Je kan daar de openingstijden tot ongeveer een maand voor je bezoek inzien.

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!