Peter Pan’s Flight in Disneyland Parijs

Eén van de populairste attracties, steevast met lange wachtrijen, is Peter Pan’s Flight. Hoewel de attractie niet zo spectaculair is als een achtbaan of een moderne darkride, staan bezoekers er toch zomaar 45 minuten voor in de rij. Het is de magie van het sprookje en de manier waarop deze op feilloze wijze is doorgevoerd in de attractie die ervoor zorgt dat we Peter Pan’s Flight eigenlijk nooit over willen slaan tijdens een bezoek. Ben je nog nooit in deze attractie geweest? De kans is groot dat ook jij betoverd zal worden tijdens je eerste rit. Dit is wat je mag verwachten van Peter Pan’s Flight in Disneyland Parijs® mét enkele tips.

De geschiedenis van Peter Pan’s Flight

Wie is er niet opgegroeid met Peter Pan? We zijn allemaal groot geworden met ‘de jongen die niet groot wil worden’. Peter Pan behoort dan ook tot de oudste en meest iconische Disney films. Toen het eerste Disneyland Park opende in de Verenigde Staten in 1955, was de attractie Peter Pan’s Flight er al. De film was toen pas 2 jaar oud en was één van de publiekstrekkers van het park. Het is ook één van de weinige oorspronkelijke attracties die vandaag de dag nog altijd te beleven is.

 

Het succes van dit sprookje maakt dat de attractie in 5 van de 6 Disney Resorts wereldwijd te beleven is, hoewel elk park er weer een eigen draai aan gegeven heeft. De grootste verandering die werd doorgevoerd was de toevoeging van Peter Pan zelf. Gek genoeg was Peter Pan zelf in de originele attractie namelijk niet te zien. Het idee was dat je door de attractie ‘zweefde’ alsof jij Peter Pan was. Toch vonden bezoekers het verwarrend en teleurstellend dat de held van het verhaal in de attractie zelf ontbrak. Tijdens renovaties en bij volgende attracties is Peter Pan dan ook toegevoegd aan de verschillende scènes.

 

Ook in Disneyland Parijs behoort Peter Pan’s Flight al sinds de opening van het park in 1992 tot de aanwezige attracties. En evenals in de andere Disney parken is de attractie ook in Parijs uitgegroeid tot een publiekslieveling.

Wat mag je verwachten van Peter Pan’s Flight?

Peter Pan’s Flight is een zogeheten darkride. Je zweeft langs verschillende scènes en projecties in het donker. Je stapt in een vliegend schip, net als in de film. In het schip is plaats voor 4 á 5 personen: 2 voor en 2 (of 3) achter. De beugels sluiten en terwijl je over rokende schoorstenen vliegt, openen de deuren van Peter Pan’s Flight zich. Daar zie je direct een vertrouwd ritueel: Hond Nana, Wendy, Jan, Michiel, de schaduw van Peter Pan en de twinkels van Tinkelbel. Ze zweven het raam uit en het avontuur begint. Volg Tinkelbel boven de verlichte straten van nachtelijk Londen. Als je goed kijkt, zie je zelfs rijdende autootjes (de lichtjes ervan) door de straten gaan. Ook zie je natuurlijk de Big Ben hoog boven de andere huisjes uit torenen.

 

Het duurt niet lang of je komt aan bij Nooitgedachtland: daar ligt het schip van de piraten en boven op de berg is ook het indianenkamp te zien. Het avontuur gaat door, want daar is Tijgerlelie, vastgebonden bij de schedelrots. Maar Peter Pan vecht dapper voor haar bevrijding in een spannend zwaardgevecht met Kapitein Haak, terwijl de krokodil al smakkend toekijkt. Tijgerlelie komt weer veilig terug in het indianenkamp en Peter Pan zet met het schip koers terug naar Londen. En Kapitein Haak? Die wordt bijna opgegeten door de krokodil. Net als in de film balanceert hij op de opengesperde kaken, terwijl Vetje onderweg is om hem te redden. Het goudgekleurde schip is tot slot nog eens in de lucht te zien terwijl het terug naar huis zweeft. De deuren openen zich weer en de zwevende bootjes zijn terug op het startpunt.

 

→ Bekijk de on-ride video van Peter Pan’s Flight

Tips voor Peter Pan’s Flight

Peter Pan’s Flight is één van de drukste attracties, maar met deze tips haal je er het meeste uit.

 

  • Tip 1 – Gebruik Premier Access: de rijen zijn de hele dag lang en komen op drukke dagen haast niet onder de 30-45 minuten. Als je geen zin hebt om zo lang in de rij te staan, dan is Premier Access wellicht een goed idee. Tegen betaling kan je op een vooraf gereserveerd tijdstip de rij skippen. Gebruik hiervoor de Disneyland Parijs app.
  • Tip 2 – Verblijf je in een Disney Hotel? Gebruik je Extra Magic Time dan goed en trek een sprintje naar Peter Pan’s Flight. Met een beetje geluk sta je haast niet in de rij en kan je nog voordat de dagjes gasten komen van deze attractie genieten.
  • Tip 3 – Ga meer dan één keer: ben je meerdere dagen in het park, dan is het best aan te bevelen om deze attractie vaker dan één keer te beleven. Het is een darkride die best vlot gaat en er is veel te zien. De kans is dus groot dat je nog niet alles gezien hebt tijdens de eerste keer.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!