RC Racer in Disneyland Parijs

Fans van Toy Story, verzamelen! Dit is je kans om in de vrolijke bestuurbare raceauto uit één van je favoriete Disney films te springen. RC Racer gaat als een speer over de gigantische oranje speelgoed racebaan set uit de film. Je voelt je net zo groot (of eigenlijk: klein) als Woody, Buzz LightYear, Slinky én RC Racer wanneer je over de baan van boven naar beneden racet. Benieuwd wat je van deze achtbaan mag verwachten? Lees dan snel verder.

De geschiedenis van RC Racer

RC Racer is door zijn kleur en vorm een opvallende attractie in het Walt Disney Studios Park. Deze achtbaan werd in Disneyland Parijs® geopend in 2010 en was destijds de eerste en enige versie. Daarna zijn kopieën van deze attractie geopend in Hong Kong in 2011 en in Shanghai in 2018.  Deze attractie is gebaseerd op de geliefde Toy Story-franchise van Disney en Pixar, en bevindt zich in Toy Story Playland, naast andere Toy Story attracties zoals Toy Story Parachute Drop en Slinky Dog Zigzag spin.

 

RC Racer is vernoemd naar de radiografisch bestuurbare raceauto RC, een personage dat in alle Toy Story films terug komt.

Wat kan je verwachten van RC Racer?

Meteen al in de wachtrij waan je je in de speelgoedwereld van Andy, het jongetje dat met name in Toy Story 1 en 2 een belangrijke rol speelt als eigenaar van Woody, Buzz, Slinky en RC Racer. Je wordt omringd door gigantische speelgoed blokken en ander reuze-speelgoed, waardoor het voelt alsof je zelf bij Andy’s speelgoed hoort. Na de wachtrij neem je plaats in de RC Racer. Deze buggy is ontworpen als een gigantische replica van de bestuurbare RC zelf en biedt plaats aan vijf rijen van vier personen. Je gaat de ene keer vooruit en de andere keer achteruit, omdat de auto heen en weer racet. De ervaring is daardoor enigszins vergelijkbaar met een schommelschip.

 

De rit begint rustig, terwijl RC langzaam achteruit beweegt en daarna omhoog en omlaag gaat op een gigantische halfpipe-achtige racebaan. Terwijl de snelheid toeneemt word je steeds verder omhoog gebracht. De spanning neemt toe, want het lijkt of je ieder moment over de rand zal razen.

 

Dat gebeurt natuurlijk niet. Integendeel: de auto begint in een noodvaart terug achteruit te rijden, om er juist bijna aan de andere kant van de baan achterwaarts af te razen. Het gevolg is dat je met snelheid heen en weer racet. Eén van de leukste gevolgen is het gevoel van gewichtloosheid dat je ervaart als je op en neer gaat op de racebaan. De attractie zelf duurt vrij kort. Hoewel de ervaring lijkt op die van een schommelschip duurt de rit aanzienlijk korter. Binnen iets meer dan een minuut komt de achtbaan weer tot stilstand.

 

→ Bekijk de on-ride video van RC Racer

Minimale lengte

Vanaf een afstandje gezien lijkt de RC Racer niet al te heftig, waardoor je wellicht verwacht dat ook kleine kinderen erin mogen. Toch geldt er een minimale lengte van 1.20 meter voor deze attractie. Vanaf die lengte zijn bezoekers van alle leeftijden welkom.

Tips voor RC Racer

Hier zijn enkele handige tips om het meeste uit je rit in RC Racer te halen tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs:

 

  • Tip 1 – Gebruik de Single Riders-rij: Als je niet per se naast je reisgenoten hoeft te zitten, overweeg dan om de Single Riders-rij te gebruiken. Zo ben je snel aan de beurt.
  • Tip 2 – Ga helemaal vooraan- of juist helemaal achteraan zitten: afhankelijk van wat je zoekt kan je het beste helemaal vooraan of achteraan gaan zitten en niet in het midden. Hoewel de voorste stoelen een flinke rush geven als je weer naar beneden duikt, zijn de stoelen achterin misschien wel het beste, omdat ze een beter zicht bieden over de hele wagen, waardoor je goed ziet wat er gebeurt.
  • Tip 3 – Plan je rit tijdens Extra Magic Hours: Als je in een Disney hotel verblijft, heb je mogelijk toegang tot Extra Magic Hours, waarbij je eerder het park kunt betreden. Dit is een geweldige kans om RC Racer met een kortere wachttijd te ervaren voordat de drukte losbarst. Vanaf de openingstijd van het Walt Disney Studios Park is de wachttijd doorlopend zo’n 30-45 minuten.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!