Disneyland Parijs: toegankelijkheid voor gasten met een beperking. Een magische ervaring voor iedereen

Disneyland Parijs® is een betoverende bestemming waar dromen werkelijkheid worden. Het is een plek waar mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkomen om te genieten van de magie en avonturen die Disney te bieden heeft. Een belangrijk aspect van de gastvrijheid van Disneyland Parijs is de toegankelijkheid voor alle bezoekers, ongeacht eventuele beperkingen. In dit artikel zullen we de toegankelijkheid van Disneyland Parijs verkennen voor gasten met een lichamelijke beperking, autisme of een verstandelijke handicap.

Het Accessibility Program van Disneyland Parijs

In december 2021 heeft Disneyland Parijs een nieuw ‘Accessibility Program’ geïntroduceerd. Dit programma moet ervoor zorgen dat gasten met een beperking onbezorgd kunnen genieten van een bezoek aan Disneyland Parijs en in grote mate zelf kunnen bepalen wat ze wel- of niet kunnen doen tijdens hun bezoek. Om toegang tot het programma te krijgen kunnen gasten met een beperking één van twee speciale kaarten krijgen: een Priority Access Card en een Access Facilitation Card.

Priority Access Card en Access Facilitation Card

Waar gasten met een beperking voorheen een speciale kaart kregen waarbij Disney bepaalde welke attracties wel of niet met versnelde toegang mogelijk waren, kunnen gasten dat in het nieuwe systeem zelf bepalen. De twee verschillende kaarten bieden de volgende mogelijkheden:

 

  • De Priority Access Card (PAC) biedt een snelle toegang tot attracties
  • De Access Facilitation Card (AFC) biedt op afspraak een eenvoudige toegang tot attracties

 

Gasten met een beperking krijgen bij toekenning van de kaarten een plastic pasje met hun naam, foto, een kleur- en QR-code. De kaart is tijdens het totale verblijf geldig en bij een jaarkaart natuurlijk gedurende de looptijd daarvan. Er kunnen maximaal 4 personen mee met de gast met beperking in attracties en 2 personen naar shows.

 

Om in aanmerking te komen voor één van beide kaarten worden de volgende ‘bewijzen’ geaccepteerd: Een Gehandicapten Parkeerkaart, UWV verklaring, WAZ-, WAI (met vermelding WGA of IVA)- of WAO verklaring, een Wajong verklaring of Autipas.

De toegankelijkheidsgids

Disneyland Parijs biedt voor bezoekers met een beperking, een cognitieve stoornis of beperking een uitgebreide gids aan met alle informatie die je nodig hebt voor een onbezorgd bezoek:

 

Download de toegankelijkheidsgids voor gasten met een beperking

Download het Blauwe Boekje, met informatie voor gasten met een cognitieve stoornis of autisme

 

Beide gidsen zijn in het Engels en kunnen online doorgebladerd worden met de pijltjes of gedownload worden door rechtsboven op het download-icoontje te klikken.

Accommodaties

Disneyland Parijs biedt verschillende accommodatiemogelijkheden die rekening houden met de behoeften van gasten met een beperking. Er zijn speciaal aangepaste kamers beschikbaar in geselecteerde hotels, met voorzieningen zoals bredere deuropeningen, handgrepen in de badkamer en noodkoorden. Bovendien zijn er liften en rolstoeltoegankelijke routes beschikbaar in alle hotels om gasten gemakkelijk toegang te bieden tot hun accommodaties.

Restaurants

Alle restaurants in Disneyland Parijs zijn toegankelijk voor gasten met een beperking. De meeste restaurants hebben drempelvrije ingangen en bieden voldoende ruimte tussen tafels om manoeuvreerruimte te bieden aan rolstoelgebruikers. Bovendien zijn er speciale menu’s beschikbaar voor gasten met dieetbeperkingen of allergieën. Het is aan te bevelen om voorafgaand aan hun bezoek contact op te nemen om specifieke behoeften te bespreken en te reserveren indien nodig.

 

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Transport

Disneyland Parijs biedt verschillende vormen van transport om gasten met een beperking te helpen bij het verkennen van het park en de omliggende gebieden. Alle bussen en treinen zijn uitgerust met rolstoeltoegankelijke ingangen en speciale zitplaatsen voor gasten met een beperking. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar voor gasten die extra gemak en comfort nodig hebben.

Attracties

Het park heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de meeste attracties toegankelijk zijn voor gasten met een beperking. Rolstoelgebruikers kunnen toegang krijgen tot de attracties via speciale ingangen en aangepaste wachtrijen. Het merendeel van de attracties biedt aangepaste stoelen om ervoor te zorgen dat gasten met een beperking veilig en comfortabel de attracties in kunnen. De toegankelijkheidsgids biedt gedetailleerde informatie over de toegankelijkheid van elke attractie, inclusief eventuele beperkingen of vereisten.

Winkels en entertainment

Alle winkels en entertainmentlocaties in Disneyland Parijs zijn toegankelijk voor gasten met een beperking. Drempelvrije ingangen en ruime gangpaden maken het gemakkelijk voor rolstoelgebruikers om te winkelen en te genieten van de entertainment activiteiten. Bovendien zijn er Cast Members beschikbaar om te helpen bij eventuele vragen of assistentie die nodig is.

De toegankelijkheidsplattegrond

Disneyland Parijs biedt ook toegankelijkheidsplattegronden aan, zodat je optimaal voorbereid het park kan bezoeken. Zo is het bijvoorbeeld voor bezoekers met lichtgevoeligheid of epilepsie mogelijk om met behulp van de plattegronden te bepalen welke attracties het best vermeden kunnen worden.

→ Download de toegankelijkheidsplattegronden

 

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Is Disneyland Parijs gemakkelijk toegankelijk voor mensen met autisme?

Ook voor bezoekers met autisme is Disneyland Parijs goed toegankelijk. De vele gidsen en plattegronden helpen vooraf om te bepalen welke attracties en gebieden toegankelijk- en welke minder goed toegankelijk zijn. De cast members zijn speciaal getraind om ook bezoekers met autisme te benaderen en zullen hier over het algemeen dus goed mee om weten te gaan. Voor mensen met autisme zijn drukte en lange rijen vaak niet prettig, en met de speciale toegangspassen kan dat zo veel mogelijk vermeden worden.

Hoe vraag ik een Priority Access Card of Access Facilitation Card aan?

Om één van beide toegankelijkheidspassen aan te vragen moet je wel wat stappen doorlopen. Het goede nieuws is dat de stappen zorgvuldig worden uitgelegd en redelijk vlot te doorlopen zijn. Het belangrijkst is om te checken of je in het bezit bent van één van de documenten die nodig zijn om in aanmerking te komen voor de pas. Daarna zal je enkele praktische zaken, zoals de datum van je bezoek moeten invoeren, persoonlijke gegevens invullen en een pasfoto uploaden. Tot slot krijg je een bevestiging en is je persoonlijke pas op te halen bij het park.

 

→ Vraag kaart voor gasten met een beperking aan