Deze attracties zijn gesloten in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs® is het hele jaar door geopend. En omdat het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park het hele jaar door zijn geopend is er, in tegenstelling tot veel andere pretparken, geen winterstop. Dat vinden we natuurlijk fijn, maar het betekent ook dat er bij Disneyland Parijs geen grote break is waarin grote reparaties of onderhoud uitgevoerd kunnen worden. In allebei de parken moeten alle noodzakelijke werkzaamheden tijdens reguliere openingstijden plaatsvinden. We hebben het dan over regulier onderhoud en inspecties, maar ook ongeplande reparatiewerkzaamheden of noodzakelijke renovaties.

Om deze reden zijn in de loop van het jaar attracties, achtbanen, zwembaden van hotels en restaurants herhaaldelijk gesloten. Tijdens deze sluiting worden kabels vernieuwd, decors bijgewerkt, verf vernieuwd, elektronica gecontroleerd en worden andere werkzaamheden uitgevoerd. Ga je binnenkort ook naar Disneyland Parijs? Zorg er dan voor dat je zeker weet wanneer welke attracties gesloten zijn. Wij zochten het voor de komende periode alvast voor je uit.

Hoe weet je welke attracties gesloten zijn tijdens je bezoek?

Dat is simpel: dat vind je terug op onze website en op deze pagina. We sommen alle geplande werkzaamheden hier op en zodra er nieuwe werkzaamheden worden aangekondigd vullen we onze informatie aan. Maar ongeplande werkzaamheden kunnen we natuurlijk niet zien aankomen. Daarvoor kan je het best de website van Disneyland Parijs in de gaten houden door naar de pagina met openingstijden te gaan en onderaan de pagina te filteren op ‘gesloten attracties’. Je krijgt dan alle attracties te zien die op dat moment gesloten zijn.

Ook adviseren we je altijd de officiële app van Disneyland Parijs te downloaden, want daar vind je zelfs op de dag van je bezoek een actueel overzicht van eventuele gesloten attracties. Boek je een overnachting? Let dan goed op eventuele vermeldingen van sluitingen. Als het zwembad van je hotel tijdens je verblijf gesloten is, dan zal dat vermeld staan bij het maken van de boeking.

Overzicht gesloten attracties Disneyland Parijs tot 60 dagen vooruit:

Disneyland Park

 • Big Thunder Mountain: 29 januari t/m 15 maart 2024
 • Mickey’s PhilharMagic: vanaf 4 maart 2024 t/m 9 april
 • Le Pays des Contes de Fées: vanaf 11 maart 2024 t/m n.n.b.
 • Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque: vanaf 11 maart 2024 t/m n.n.b.
 • Phantom Manor: 18 t/m 29 maart 2024
 • Thunder Mesa Riverboat Landing: vanaf 1 april 2024 t/m n.n.b.
 • Hyperspace Mountain: 13 t/m 17 mei 2024
 • Meet Mickey Mouse: 27 t/m 31 mei 2024
 • Pirates of the Caribbean: 3 t/m 21 juni 2024
 • Buzz Lightyear Laser Blast: vanaf 24 juni 2024 t/m n.n.b.
 • Alice’s Curious Labyrinth: vanaf 24 juni 2024 t/m n.n.b.

Walt Disney Studios Park

 • Flying Carpets over Agrabah: 8 januari t/m 4 oktober 2024
 • Crush’s Coaster: 11 t/m 22 maart 2024
 • Toy Soldiers Parachute Drop: 13 mei t/m 28 juni 2024

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Overzicht gesloten shows Disneyland Parijs

Disneyland Park

Geen sluitingen bekend.

Walt Disney Studios Park

 • Disney Junior Dream Factory: 11 maart t/m 6 april 2024

Overzicht gesloten zwembaden

 • Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel: 18 t/m 29 maart 2024
 • Disney’s Newport Bay Club: 30 september t/m 11 oktober 2024
 • Disney’s Sequoia Lodge: 4 t/m 15 maart 2024
 • Disney’s Davy Crockett Ranch: 18 september t/m 29 november 2024

Overige uitbreidingen of sluitingen

Twee andere noemenswaardige grote renovaties/bouwprojecten zijn de renovatie van Disney Village en de bouw van het nieuwe Frozen thema gebied in Walt Disney Studios Park.

De renovatie van Disney Village is weliswaar grootschalig, maar gebeurt wel in etappes. Om de beurt zullen verschillende winkels en restaurants aan de beurt komen, terwijl de rest open blijft. Je zal daar als bezoeker dus zeer beperkt last van hebben.

De bouw van Frozen Land ‘The World of Arendelle’ in Walt Disney Studios Park gebeurt grotendeels onzichtbaar voor het publiek. Omdat dit een nieuw deel van het park betreft, hoeven er geen bestaande attracties, winkels of horeca gesloten te worden. Het is nog onbekend wanneer dit gebied geopend wordt, maar dit zal zeker niet voor 2024 zijn.

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >> 

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Klik op de links hierboven en plan je magische verblijf in Disneyland Parijs!

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!