B&B Hotel Disneyland Parijs

Het B&B Hotel bij Disneyland Parijs® is een bekende stop voor veel mensen die een overnachting bij Disneyland Parijs hebben geboekt. Stel, je hebt een overnachting geboekt in een Disney Hotel op zaterdag en zondag, dan is het een aanrader om op vrijdag alvast te overnachten in een hotel in de buurt, zoals het B&B Hotel. Waarom? Omdat je bij je overnachting al vanaf dag 1 recht hebt op Extra Magic Time in het park en daar kan je op deze manier optimaal gebruik van maken, want je bent al direct dichtbij. Binnen een paar minuten rij je de volgende ochtend zo naar je hotel waar je incheckt om vervolgens een volle dag in het park te besteden.

 

En het B&B Hotel is dan een echte aanrader, want het is relatief goedkoop, heel dichtbij de parken, kindvriendelijk, rustig en van alle gemakken voorzien.

 

→ Bekijk hier een impressie van het B&B Hotel Disneyland Parijs

Type hotel

De B&B Hotel keten is een bekende keten met door heel Frankrijk heen hotels. De officiële naam van het hotel bij Disneyland Parijs luidt B&B HOTEL près de Disneyland® Paris. Het hotel heeft geen uitgesproken thema, maar kenmerkt zich eerder door degelijkheid. Het is voorzien van een grote parkeerplaats, waarop de auto veilig geparkeerd kan worden. In de centrale hal vind je, net als in de Disney Hotels, een Disney boetiek. Verder is het mogelijk om in het hotel te dineren of te ontbijten. Er is ook wat vermaak voor kinderen in de vorm van een kleine speelhal. Met een shuttlebus die regelmatig rijdt kan je gratis van- en naar het park. De shuttlebus kan druk worden, maar voor 10-15 Euro rij je ook met een taxi heen en weer. Wandelend is het in 30-35 minuten te doen.

Kamers

Kamers in het B&B Hotel bij Disneyland Parijs zijn eenvoudig, maar comfortabel. Ze zijn voorzien van één of meerdere bedden, een bureau, kledingkast, televisie, badkamer met douche en toilet en er is gratis WiFi aanwezig. Je kan bij het boeken kiezen uit verschillende kamertypes:

 

 • Double Room: 1 groot bed, maximaal 2 volwassenen
 • Triple Room: 1 groot bed, 1 eenpersoonsbed, maximaal 3 volwassenen
 • Family Room 4-persoons: 1 groot bed, 2 eenpersoonsbedden, maximaal 4 volwassenen
 • Family Room 4-persoons Disabled Access: Hetzelfde als de Family Room, maar toegankelijk voor rolstoelen
 • Family Room 4-persoons Bunk Beds: Hetzelfde als de Family Room, maar de 2 eenpersoonsbedden vind je hier in een stapelbed
 • Family Room 5-persoons: Hetzelfde als de Family Room 4-persoons, maar met 1 extra eenpersoonsbed, maximaal 5 volwassenen

Restaurants

In het restaurant van het hotel vind je alles dat je nodig hebt voor een uitgebreid ontbijt. Chocoladebroodjes, croissants, warme dranken, melk en sap, diverse broodsoorten en beleg zijn in ruime mate aanwezig.

Als je niet in een restaurant van Disneyland Parijs wilt dineren, dan is een eenvoudige maaltijd mogelijk in het restaurant (snackbar) “Les Halles” vanaf 18.00 uur. Denk hierbij niet aan een volwaardig restaurant, maar een vereenvoudigde vorm daarvan waar je een pizza-, pasta- en andere salademenu’s kan krijgen en een ruime keuze aan desserts.

 

Zin in een drankje? De hotelbar verwelkomt je vanaf 17.00 uur.

Locatie

De locatie van het B&B Hotel Disneyland Parijs is uitstekend. De meeste Disney Hotels zitten natuurlijk nog dichterbij, maar ook in dit geval zit je niet ver weg van het park:

 • Wandelen: 30-35 minuten
 • Shuttlebus: 20-25 minuten (i.v.m. stops bij andere hotels)
 • Eigen auto/taxi: 10 minuten

Buiten het Disneyland Park zit het hotel ook niet ver bij winkelcentrum Val d’Europe vandaan (10 minuten rijden).

Voordelen

 • Hotel B&B is een redelijk betaalbare optie voor wie dichtbij Disneyland Parijs wilt verblijven
 • Het hotel is weliswaar druk bezocht, maar toch is de ervaring van een verblijf hier in zijn geheel rustig te noemen
 • De locatie is perfect, want je zit binnen 10 minuten bij het park
 • Parkeren is gratis en veilig (verlichte en afgesloten parkeerplaats)
 • Ontbijt kan bijgeboekt worden en ook snelle avondmaaltijd is mogelijk in het hotel
 • Het is kindvriendelijk en voorzien van een Disney Boetiek
 • Er is een gratis shuttlebus naar het park die regelmatig rijdt

Nadelen

 • De shuttlebus doet er relatief lang over om van het hotel naar het park te komen, omdat deze ook langs allerlei andere hotels moet
 • Wanneer je bij sluitingstijd van het park, of na een kort bezoek aan Disney Village, de shuttlebus terug wilt nemen kun je van een koude kermis thuis komen: er staan vaak meer mensen te wachten dan er in de bus passen en het kan meerdere rondjes duren voor je mee kan. Het kan lonen om een Uber te boeken of een taxi te nemen in dit geval. Let op: er lopen veel mensen rond die hier op anticiperen door ritjes aan te bieden. Ga alleen met officiële taxi’s of Uber chauffeurs mee, anders loop je het risico opgelicht te worden.
 • Het ontbijt bij dit hotel kan erg druk zijn. Desondanks is er genoeg voor iedereen.

De prijzen

Het B&B Hotel bij Disneyland Parijs boek je zonder tickets voor de beide parken. Je boekt dus alleen een overnachting. Je verblijft in dit hotel voor zo’n €150,- / €160,-  per kamer per nacht voor een gezin met 2 kinderen, wanneer je ruim van tevoren boekt. Wanneer je korter van tevoren boekt kunnen de prijzen oplopen richting €200,- per kamer.

Het wij-zijn-er-bijna-gevoel van B&B Hotel Disneyland Parijs

Wanneer je er al eens geweest bent, zal je het gevoel herkennen: we zijn er bijna! Dit hotel dient vooral als een prima stop voor het feestje écht gaat beginnen en daar voldoet het zeker voor. Wanneer je een losse overnachting wilt boeken en losse tickets voor het park wilt kopen, dan kan dat natuurlijk ook, al raden we altijd aan om voor de beste ervaring een overnachting in een Disney Hotel te boeken.

Wanneer je een overnachting dichtbij Disneyland Parijs wilt boeken, relatief betaalbaar, maar van alle gemakken voorzien en kindvriendelijk, dan is het B&B Hotel bij Disneyland Parijs iets voor jou.