Hoeveel dagen heb je nodig in Disneyland Parijs?

Disneyland Parijs® bestaat uit twee parken, in totaal negen verschillende themagebieden, zeven vierkante kilometer en dan nog eens Disney Village met al z’n winkels en restaurants. Disneyland Parijs is een belevenis en het is duidelijk dat je er niet even een half dagje heen gaat, al was het maar om de reistijd naar Frankrijk. Maar hoe lang ga je idealiter naar Disneyland om het ten volle mee te kunnen maken? In deze gids vertellen we hoeveel dagen jij nodig hebt in Disneyland Parijs.

Wat is de beste verblijftijd in dagen?

Dat is natuurlijk een vraag die heel persoonlijk is. Maar, er vanuitgaande dat je met een (klein) gezelschap bent, dat je beide parken wilt bezoeken en dat je ook écht wel veel van de beide parken mee wilt krijgen, dan is er wel wat over te zeggen. Disneyland Parijs adviseert zelf drie volle dagen om beide parken écht goed te kunnen beleven en wij sluiten ons daar eigenlijk wel bij aan. Drie volle dagen betekent dus ten minste twee overnachtingen, want wanneer je in een Disney Hotel verblijft heb je op zowel de in- als de uitcheckdag al toegang tot het park.

Aanvullend op de drie volle dagen adviseren we dan ook wel om de overnachtingen in een Disney Hotel bij te boeken. Niet alleen omdat dat handig en gewoon heel erg leuk is, maar ook omdat je dan profiteert van Extra Magic Time. Je mag een uur vóór de dagbezoekers al het park in en op drie volle dagen betekent dat 3 uur extra tijd in het park.

Toch zal niet iedereen de kans of de ruimte hebben om drie volle dagen inclusief een verblijf in een Disney Hotel te boeken. Dit is hoe wij je adviseren je tijd in te delen als je korter, of juist wat langer gaat.

Als je één dag naar Disneyland Parijs gaat

Misschien ben je op doorreis of lukt het simpelweg alleen om één dag naar Disneyland Parijs te gaan. Niet getreurd, want hoewel het niet ideaal is, kán het natuurlijk wel. Wanneer je één dag gaat is het aan te bevelen om ook één park te kiezen. Niet alleen is dat goedkoper dan het bezoeken van beide parken, maar het is ook realistischer. Beide parken op één dag is namelijk eigenlijk niet te doen. Het best kan je kiezen voor het Disneyland Park. Daar is op één dag het meest te beleven.

Ook is het slim om niet in het weekend of tijdens een vakantie of nationale feestdag te gaan. Je hebt maar één dag en op drukke dagen sta je dan eigenlijk te lang in de wachtrij bij de populaire attracties. Je kan overwegen om Premier Access te gebruiken voor attracties met een lange wachtrij, waar je wel echt graag in wilt. Zo skip je de wachtrij en kan je, tegen betaling, op een vast tijdslot de attractie in. Tip: gebruik de prijsschattingen-kalender van Disneyland om rustigere dagen te zoeken. De goedkoopste (lichtblauwe) dagen zijn het rustigst en de duurste (roze) dagen het drukst.

Als je twee dagen naar Disneyland Parijs gaat

Twee volle dagen kunnen voldoende zijn om al best wat van de beide parken te zien. Twee volle dagen zijn dan ook voldoende om beide parken aan te kunnen doen, in tegenstelling tot wanneer je één dag zou gaan. Wanneer je twee dagen gaat is het aan te raden om een verblijf in een Disney Hotel te boeken. Je hebt dan één overnachting en twee volle dagen in de parken, inclusief de Extra Magic Time. Dat komt bij twee dagen neer op twee volle uren extra in het park. Als je twee dagen naar de parken gaat, is het aan te raden om te starten met het Disneyland Park. Daar vind je de meest bekende attracties en daar ben je zeker een volle dag kwijt. Je kan dan de tweede dag altijd nog een deel van de dag in het Disneyland Park en een deel in het Walt Disney Studios Park doorbrengen. Gebruik de twee dagen ten volle en ga bij voorkeur niet in de middag terug naar het hotel of naar Disney Village, je hebt de tijd eigenlijk nodig om ten volle van de parken te kunnen genieten.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Als je drie dagen naar Disneyland Parijs gaat

We adviseren dus om drie volle dagen en twee nachten naar Disneyland Parijs te gaan. Op die manier heb je twee dagen de tijd voor het Disneyland Park en één dag de tijd voor het Walt Disney Studios Park. Wanneer je met kleine kinderen reist is het dan zelfs nog mogelijk om tussendoor een keer terug naar het hotel te gaan. Ook kan je rustig tijd besteden aan de winkeltjes, de restaurants en de shows.

Als je langer dan drie dagen naar Disneyland Parijs gaat

Ga je langer dan drie dagen naar de parken? Dan kan je rustig aan doen. Tenzij je simpelweg niet houdt van wachten is een Premier Access om de rij te skippen voor jou niet nodig. Je kan relatief veel tijd in de winkels, bij shows en in Disney Village besteden. Verblijf je in een Disney Hotel met een zwembad? Dan heb je ook de tijd om dáár rustig van te genieten. Het is niet nodig om langer dan drie dagen te gaan, maar het is natuurlijk wel leuk om nog een tweede of derde keer je favoriete attracties in te gaan!

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >> 

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Klik op de links hierboven en plan je magische verblijf in Disneyland Parijs!

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!