Zelf eten meenemen naar Disneyland Parijs: 10 tips

In Disneyland Parijs® loop je op een dag gemakkelijk tussen de 10 en 20 kilometer. Dat is voor de meeste mensen een flinke hoeveelheid stappen, veel meer dan op een gewone dag. En daar word je hongerig van! Gelukkig zijn er in Disneyland Parijs zat eetgelegenheden. Van kleine snacks tot complete maaltijden in restaurants, van goedkoper tot luxe: er is voor ieder wat wils. Maar het kan ook fijn zijn om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Omdat het goedkoper is bijvoorbeeld, omdat je je favoriete snacks mee wilt nemen of omdat het gewoon praktisch is. Een veelgestelde vraag is of het wel toegestaan is om zelf eten en drinken mee te nemen naar Disneyland Parijs. Het antwoord op die vraag lees je in dit artikel met de top 10 handige meeneem-tips.

Mag je zelf eten en drinken meenemen naar Disneyland Parijs?

Het korte antwoord is: ja, je mag zelf eten en drinken meenemen naar Disneyland Parijs. Het lange antwoord is: Je mag zelf eten en drinken meenemen, maar wel met mate. Het is dus wel toegestaan om een rugzak te vullen met flesjes water, broodjes, voedzame repen en bijvoorbeeld fruit, maar het is niet toegestaan om een complete picknickset inclusief koelbox en klapstoeltjes mee te nemen. Mocht je echt graag willen picknicken, dan kan dat wél buiten de parken. Tussen de parkeerplaats en de hoofdingang is een speciaal aangewezen picknickplek. In de parken zul je het echter met de horeca aldaar en met je zelf meegebrachte eten en drinken moeten doen. En aangezien dat niet in een grote picknickmand kan, zal het in een (kleine) rugzak moeten. Beperkte pakruimte levert keuzestress op: wat neem je mee? Dit zijn 10 tips waar je je voordeel mee kan doen.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Tip 1: Een broodje dat over is van het hotel ontbijt

Heb je Disneyland Parijs met een overnachting geboekt? Grote kans dat daar een ontbijt bij zit inbegrepen. Een ontbijt in een gemiddeld Frans hotel is prima, met veel croissants en chocoladebroodjes. En die zijn ideaal mee te nemen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een big shopper vult met broodjes van het ontbijt, maar één of twee croissantjes die je bij het ontbijt niet op kreeg en anders weg zou gooien, kan je natuurlijk gerust meenemen. Pak ze in, en eet ze voor de lunch in het park.

Tip 2: Genoeg drinken

Drinken is in Disneyland Parijs relatief duur. Het is economisch gezien dus slim om zoveel mogelijk drinken zelf mee te nemen. Als je nog een kinderwagen bij je hebt is dat gemakkelijker dan wanneer alles in een rugzak gepropt moet worden, dus voel even het gewicht van de tas voor de zekerheid. Lang lopen met een veel te zware rugtas is niet fijn. Kies daarnaast voor flesjes, die hoef je niet in één keer op te drinken.

Tip 3: Zelf broodjes meenemen

Er is niks mis met een lekker zelf gesmeerd broodje in Disneyland Parijs. Maak een grote zak met broodjes kipfilet en kaas klaar op de dag van vertrek en bewaar ze onderweg in een koelbox of koeltas. Zo blijven ze langer vers. De eerste 2 dagen van je verblijf in Disneyland kun je zo toch goedkoop genieten van voedzame broodjes!

Tip 4: Voedzame repen

Er zijn in de supermarkt verschillende voedzame repen te vinden. Sla een aantal dozen in voor vertrek en neem ze mee in de parken! Ze blijven lang goed en ze zijn per stuk verpakt. Daardoor kun je ze ook weer gewoon weer terug mee naar huis nemen als je ze niet opeet!

Tip 5: Bananen

Niet die snoepbanaantjes, hoewel die ook lekker kunnen zijn, maar échte bananen. Zo krijg je ook nog fruit binnen, maar wel fruit dat gemakkelijk te pellen valt. Leg de bananen boven in de tas en eet ze vroeg op de dag op, want niemand wordt blij van een rugzak met een gepureerde banaan op de bodem.

Tip 6: Appels

Ook appels zijn een handige fruitsoort om mee te nemen. Deze hoeven zelfs helemaal niet gepeld te worden, en kunnen gemakkelijk meerdere dagen mee.

Tip 7: Mandarijntjes

Het laatste stukje fruit in deze top 10: de mandarijn. Klein, licht, gezond, lekker en voedzaam. Daarom een top kandidaat om als stukje fruit mee te gaan op een dag naar Disneyland. Ook hier geldt, net als bij de bananen, wacht niet te lang met opeten, want als ze openknappen in de tas wordt het een rommeltje.

Tip 8: Nootjes

Nootjes zijn heerlijk om tussendoor even te snacken. Je zit er ook lang vol van. Ze zitten namelijk vol met gezonde vetten. Denk aan walnoten, pecannoten, amandelen. Je kunt ze gemakkelijk meenemen in zakjes en ze blijven lang goed. Dagenlang genieten dus!

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Tip 9: Kaas

Klinkt als een rare tip en dat zou het ook zijn als we het over een homp kaas zouden hebben. Maar we hebben het over kleine, handige meeneemkaasjes, zoals een Babybel, La Vache Qui Rit of Cheese Strings. Ze zijn van klein formaat en kunnen toch een voedzame hartige snack tussendoor bieden.

Tip 10: Proteïnereep

Het is dus best even werken voor je lichaam, als je de hele dag door Disneyland Parijs heen loopt. Grote kans dat je benen aan het eind van de dag best een beetje verzuurd zijn. Het kan dan fijn zijn om je lichaam even een proteïne boost te geven met een proteïnereep of eiwitreep.