Zó ontmoet je Disney figuren in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs® is niet zomaar een attractiepark. Natuurlijk vind je er achtbanen, darkrides en talloze andere attracties, maar er is iets dat Disneyland Parijs iets extra’s geeft ten opzichte van elk ander attractiepark. Het is namelijk de plek waar je de Disney figuren, die je kent uit je favoriete films, écht kan zien en ontmoeten. En dat is voor jong én oud een magische beleving die in andere attractieparken eigenlijk niet geëvenaard kan worden. Als je zelf zo’n magische ontmoeting mee wilt maken, wil je natuurlijk wél weten hoe je dat kan doen. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Verschillende manieren om Disney figuren te zien en ontmoeten

De kans dat je niet één Disney figuur tegenkomt in Disneyland Parijs is gelukkig erg klein. Je gaat er zeker een paar tegenkomen, maar afhankelijk van welk Disney figuur en welk type ontmoeting je wilt, moet je op verschillende plekken zoeken. Dit zijn de mogelijkheden om je favoriete Disney figuren te ontmoeten:

We zullen de bovenstaande ontmoetingsmogelijkheden stuk voor stuk toelichten, maar je ook vertellen over een geheime plek om Disney figuren te spotten. Lees verder om te weten waar je die unieke spot kan vinden.

Dineren en ontbijten met Disney figuren

Eén van de leukste en meest ontspannen manieren om een Disney figuur te ontmoeten is door een ontbijt of diner met ontmoeting te reserveren. Dat kan maar bij twee restaurants: bij het Plaza Gardens Restaurant en bij Auberge de Cendrillon. Bij het Plaza Gardens Restaurant komen Disney figuren zoals Mickey en Minnie Mouse, Donald en Goofy langs. Bij Auberge de Cendrillon ontmoet je de bekende Disney prinsessen. Tip: wil je in stijl de prinsessen ontmoeten? Veel jonge gasten zijn tijdens deze ontmoeting zelf ook verkleed als kleine prins of prinses. Maak de ontmoeting dus extra leuk door een bijpassende prins-outfit of prinsessenjurk voor je kinderen te regelen.

Deze ontmoetingen zijn erg populair en vaak al ver van tevoren volgeboekt. Zorg dus dat je er op tijd bij bent door telefonisch of via de app een diner met Disney figuren te reserveren.

Een ontbijt met Disney figuren is ook te reserveren, maar alleen bij het Plaza Gardens Restaurant. Hier komen ook weer andere Disney figuren, zoals kapitein Haak, Teigetje of Pinokkio.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Mickey Mouse meet ‘n greet

De beste mogelijkheid om Mickey Mouse te ontmoeten is waarschijnlijk in het Meet Mickey Mouse theater in Fantasyland. Tussen 10.00 en 17.00 vind je op deze plek dagelijks Mickey Mouse, die daar backstage in zijn eigen theater te ontmoeten is. De rijen kunnen best lang worden, waardoor de wachttijd kan oplopen tot maar liefst één uur.

The Princess Pavilion

De plek waar dromen werkelijkheid worden en waar je echte Disney prinsessen kan ontmoeten is The Princess Pavilion, eveneens in Fantasyland. Welke prinses je precies ontmoet blijft een geheim tot je aan de beurt bent, maar je kan hier zomaar prinses Jasmijn, Sneeuwwitje, Doornroosje, Belle of een andere bekende Disney prinses tegenkomen.

Het Hero Training Centre

Op de Marvel Avengers Campus is het mogelijk om je favoriete Marvel helden te ontmoeten. Spiderman, Iron Man en Captain Marvel zijn hier te vinden. Je kan ze niet alleen ontmoeten, ze leren je ook om een gave pose aan te nemen en gaan samen met je op de foto. Op het eind kan je de mooiste foto kiezen en die bestellen. Je kan je via een digitale rij in de app inschrijven voor deze meet ‘n greet en op het opgegeven tijdstip naar het Training Centre komen.

Geplande meet ‘n greets

Elke dag zijn er geplande meet ‘n greets in zowel het Disneyland Park als in het Walt Disney Studios Park. De geplande meet ‘n greets op de dag dat jij naar Disneyland Parijs gaat zijn te vinden in de Disneyland Parijs app. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want ook hier kan de rij best lang worden.

 

Ongeplande meet ‘n greets

Een ongeplande meet ‘n greet is natuurlijk wat lastiger om van tevoren te regelen, maar er zijn plekken waar je een grotere kans hebt. Op deze plekken verschijnen geregeld ongepland Disney figuren voor een onverwachte meet ‘n greet:

  • De Cowboy Cookout in Frontierland tijdens het Halloween thema (Mickey en Minnie Mouse)
  • De pagode bij Phantom Manor (Mickey in Phantom Manor pak)
  • Pleinen bij Walt Disney Studios (meerdere Disney figuren, zoals Goofy en Pluto)

Disney Hotels

Ook in de Disney Hotels heb je kans op een ontmoeting. In Santa Fe, Sequoia Lodge, Hotel Cheyenne en Newport Bay Club komen geregeld Disney figuren langs voor een meet ‘n greet. Welk Disney figuur langs komt is altijd een verrassing. In het Hotel New York: The Art of Marvel kan je jouw favoriete Marvel helden ontmoeten in de Superhero Station, waarvoor je een plekje kan reserveren.

De Avenger Campus

Nergens in Disneyland Parijs lopen zo vaak zoveel figuren als in de Marvel Avengers Campus in het Walt Disney Studios Park. Captain America, Natasha Romanoff of de Dora Milaje (wachters van Wakanda) kan je zomaar tegenkomen. Ze lopen door de Campus heen, maar geven ook geregeld optredens.

Parades en shows

Een vanzelfsprekende manier om een glimps van de Disney figuren op te vangen is om één van de vele shows te bezoeken of door naar de parade langs Main Street U.S.A. te kijken. Het is dan wel geen uitgebreide ontmoeting, maar je ziet heel veel Disney figuren op deze manier voorbij komen. En sta je vooraan tijdens de parade, dan heb je nog best kans op een handshake van één van je favoriete Disney figuren.

Bij aankomst en vertrek in het park

Wanneer je aankomt in het Disneyland Park staat Mickey Mouse je vaak al op te wachten bij Main Street Station. Je wordt door een warme groet welkom geheten door Mickey of Mickey en Minnie samen. Ook bij vertrek uit het park wordt je geregeld door Mickey uitgezwaaid vanaf dezelfde plek.

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Geheime plek om Disney figuren te spotten

En dan is er tot slot nog een geheime plek om Disney figuren te spotten. Bij de hekken vlak naast It’s A Small World vertrekken de meeste Disney figuren op weg naar hun locatie. De prinsessen op weg naar Auberge de Cendrillon bijvoorbeeld of Winnie de Poeh op weg naar een meet ‘n greet in het park. Wanneer je ze op die plek opwacht en voorbij ziet komen zullen ze niet stoppen voor een echte meet ‘n greet, maar elk Disney figuur of prinses is erg vriendelijk en zal zeker zwaaien. En het biedt een mooie kans voor een foto natuurlijk!

Vroegboekvoordeel en Seizoensaanbiedingen

Early birds pakken de mooiste prijs mee met vroegboekvoordeel. Met de speciale vroegboekvoordeel aanbieding voor Disneyland Parijs ontvang je extra voordeel op een verblijf voor aankomsten tot en met april 2025. Door vroeg te boeken vind je de mooiste aanbiedingen. Je kan bovendien tot zeven dagen voor aankomst kosteloos annuleren of omboeken.

Hieronder een overzicht van de prijzen van alle Disney Hotels tijdens de komende schoolvakanties. We gaan hierbij uit van twee overnachtingen + drie dagen, twee parken, twee volwassenen en twee kinderen >3 jaar. Eventuele extra’s, zoals ontbijt, dienen apart bijgeboekt te worden.
De prijzen bevatten een link die je naar de officiële prijsschatting-kalender van Disneyland leidt, zodat je zelf de prijs kunt opzoeken voor jouw reisgezelschap.

AccomodatieVanaf-prijzen tijdens het Disney Symphony of Colours (8 januari – 30 september 2024)Vanaf-prijzen tijdens het halloween thema (1 oktober t/m 5 november ‘24) tijdens schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het halloween thema (1 oktober t/m 5 november ‘24) buiten schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het kerst thema ‘24 – ‘25

tijdens schoolvakanties
Vanaf-prijzen tijdens het kerst thema ‘24 – ‘25

buiten schoolvakanties
Disneyland Hotel€2.138,-€2.886,92€1.742,-€2.886,92€1.742,-
Disney’s Hotel New York: The Art Of Marvel€1.411,-€1.810,-€1.355,-€1.923,52€1.186,-
Disney’s Newport Bay Club€1.164,-€1.508,-€1.122,-€1.606,32€1.014,-
Disney’s Hotel Sequoia Lodge€1.061,-€1.369,-€925,-€1.456,20€925,-
Disney’s Hotel Cheyenne€1.037,-€1.369,-€925,-€1.456,20€925,-
Disney’s Hotel Santa Fé€987,-€1.231,-€851,-€1.312,80€942,-
Disney’s Hotel Davy Crockett Ranch€827,-€1.184,-€827,-€1.361,20€827,-
Center Parcs Villages Nature Paris€947,-€1.315,-€1.117,-€1.174,72€1.044,-

Let op: prijzen zijn onderhevig aan verandering. We updaten deze pagina zo frequent mogelijk.

Een ander bijkomend voordeel is dat je in zes termijnen mag betalen. Boek je vroeg, dan krijg je dus alle tijd om te betalen (zie afbeelding hieronder).