Het gebruik van kluisjes (om bagage op te slaan) in Disneyland Parijs

Als je al eens naar Disneyland Parijs® bent geweest, ken je dit gevoel wel: je hebt lang gereden om er naartoe te kunnen gaan en nu je er bent wil je zo snel mogelijk het park in. Je geniet het meest als je handen vrij zijn, maar: wat te doen met al je spullen? Je auto ligt nog vol met koffers en ook in verschillende tassen zit veel te veel om alles maar mee te zeulen in het park. Gelukkig hebben de Disney Hotels hiervoor speciale bagage depots, maar ook naast de parken is hier met de Guest Storage een oplossing voor.

De bagagedepots bij de hotels

Laten we beginnen bij de hotels. De Disney Hotels bieden een kamer aan vanaf 15.00. Inchecken doe je echter vaak eerder. Het kan dan zo zijn dat je kamer eerder klaar is en daar krijg je dan bericht van. Maar, de kamer zal niet al om 10.00 ‘s ochtends klaar zijn. En dus zal je iets met je bagage moeten doen. De Disney Hotels hebben daarvoor gelukkig speciale bagagedepots. Die vind je in- of nabij het gebouw- of de ruimte waar ook de receptie zich bevindt.

 

Door je koffer in het bagagedepot achter te laten kan je onbezorgd het park bezoeken en in de avond, nadat je jouw bagage weer hebt afgehaald, direct naar je kamer toe. Op sommige momenten, met name in de ochtend, kan het bij sommige hotels druk worden bij de bagage depots, houd hier rekening mee. Daarnaast biedt Disney’s Davy Crockett Ranch deze service helaas niet aan.

Guest Storage in Disneyland Parijs

Als je niet in een Disney Hotel overnacht, of andere bagage bij het park tijdelijk wilt opslaan, dan is dat ook een mogelijkheid. Je maakt hiervoor in het Disneyland Park gebruik van de Guest Storage, die is gelegen naast de Guest Relations:

→ Bekijk hier hoe je bij de Guest Storage komt

In Walt Disney Studios Park vind je de Guest Storage rechts van de kassa’s. De Guest Storage is, in tegenstelling tot de bagagedepots bij de Disney Hotels, niet gratis:

  • Grote spullen: €10,-
  • Medium: €8,-
  • Klein: €6,-
  • Accessoires: €2,-

De Disney medewerkers bij de Guest Storage zullen aangeven in welke categorie jouw bagage valt. Je bagage is gedurende de hele dag op ieder moment- tot drie kwartier na sluitingstijd af te halen.

Tip: wanneer je met de trein naar Disneyland Parijs gaat, kan het extra aantrekkelijk zijn om van deze service gebruik te maken. Op deze manier hoef je immers niet eerst weer naar je hotel op en neer te lopen om je bagage te halen, om vervolgens weer op de trein te stappen, die vlak bij de ingang van Disneyland Parijs ligt.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

 

Zijn er ook kluisjes in Disneyland Parijs?

Er zijn geen kleine kluisjes die je zelf kan bedienen meer in Disneyland Parijs. Deze kluisjes vond je voorheen vlak bij de ingang onder Main Street Station. De Guest Storage is het beste alternatief hiervoor, aangezien je hier ook kleine accessoires zoals jassen of paraplu’s al voor €2,- per dag kunt achterlaten.

Voorkom onnodig sjouwen met de bewaarservice

Tot slot biedt Disneyland Parijs ook de bewaarservice aan. Met deze service is het mogelijk om naar hartenlust te shoppen in de vele boutiques, zonder dat je de hele dag met je nieuwe aankopen loopt te sjouwen. Door gebruik te maken van de bewaarservice worden je aankopen naar Disney Village gebracht, alwaar je ze na 18.00 kan ophalen. Verblijf je in een Disney Hotel? Dan is het nog fijner, want je aankopen worden dan gewoon naar je hotel gebracht. Deze service is geheel kosteloos.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!