De parades in Disneyland Parijs

Voor velen is het een must see bij een bezoek aan Disneyland Parijs®: de parade. Of het nu kerst is, Halloween, of een periode zonder speciaal thema, één ding is zeker: de vrolijke muziek en de aanblik van je favoriete Disney figuren die in een bonte stoet door Main Street U.S.A. trekken zal één van de hoogtepunten van je bezoek zijn. Dé parade van dit moment is de Disney Stars on Parade. Daar vertellen we je dan ook alles over, maar er zijn meer parades die de moeite waard zijn.

Disney Stars on Parade: dit staat je te wachten

De meeste aandacht geven we natuurlijk aan dé parade van dit moment: de Disney Stars on Parade. De parade start met de aanstekelijke, vrolijke muziek van Lost in the Magic. Voorop in de parade dansen en zwaaien Gepetto en Pinokkio, Mary Poppins, Alice (in Wonderland) met de Gekke Hoedenmaker, Aladdin en de geest.

Disney Stars on Parade


Sprookjes worden werkelijkheid als Mickey en Minnie Mouse, Goofy en Donald Duck, Knabbel en Babbel en Pluto volgen op een wagen met een reusachtig opengeslagen sprookjesboek. Daarna volgt een hoogtepunt voor fans van Toy Story, want Woody, Jessie en Buzz komen voorbij.

Toy Story - Disney Stars on Parade


Na Toy Story volgt een ritmisch feestje, als de bekende figuren uit Jungle Book en The Lion King een feestje bouwen.

Jungle Book en The Lion King tijdens Disney Stars on Parade


Tik-tak-tik-tak: Niet de krokodil, maar wel de andere helden uit Nooitgedachtland volgen op een magische Peter Pan paradewagen.

Nooitgedachtland tijdens Disney Stars on Parade


Met een waar onderwater spektakel volgen Dory, Nemo en andere vriendjes uit de oceaan.

Dory, Nemo en andere vriendjes uit de oceaan


En dan is het tijd voor echte helden. Wie durft de draak te verslaan? Schrik niet, als de reusachtige metalen draak voorbij komt stampen, gevolgd door de 3 feeën.

De reusachtige metalen draak tijdens Disney Stars on Parade


Menig kinderhart (en misschien ook wel die van volwassenen) zal sneller kloppen als zo’n beetje alle bekende Disney Prinsessen op één wagen voorbij komen.

alle bekende Disney Prinsessen op één wagen


En als kers op de taart zwaait allemansvriend Olaf, maar ook de prinsessen en natuurlijk Sven, iedereen uit, op een prachtig versierde Frozen wagen.

prachtig versierde Frozen wagen

 

Bekijk de gehele Disney Stars on Parade (credits video: @CarbonAngel)

Zo bekijk je de Disney Stars on Parade

Volgens Disneyland Parijs is er wel een jaar lang gewerkt om deze parade mogelijk te maken. Maar liefst 2050 kostuums en 650 paar schoenen moesten er gemaakt worden om de parade mogelijk te maken en het resultaat is dan ook onvergetelijk. Deze parade wil je beslist niet missen, want het zal één van de hoogtepunten van je bezoek zijn. Maar hoe zorg je dat je de parade niet mist?

Allereerst bekijk je het programma van de dag dat jij het park bezoekt. Deze vind je in de Disneyland Parijs app. Meestal vindt deze parade plaats aan het einde van de dag, bijvoorbeeld om 17.30 of 17.45. De parade vertrekt vlakbij It’s a Small World, komt langs het kasteel en trekt dan door Main Street U.S.A. en naar Town Square.

Zorg dat je op tijd bent

Wanneer je een goed plekje wilt bemachtigen om de parade te zien, raden we je aan er toch wel een half uur van tevoren te zijn. Wanneer je op het allerlaatste moment komt, is de kans groot dat je ver weg staat en mogelijk niet alles kan zien. Houd er rekening mee dat je niet op bankjes, hekjes of vuilnisbakken mag klimmen. Ook vóór de stoep staan is niet toegestaan. De medewerkers van Disneyland Parijs zien vrij streng toe op deze regels, en zullen je over het algemeen terugroepen als je het toch probeert. Kies een mooie plek langs de route uit, bijvoorbeeld in Main Street U.S.A. en er wordt dan elke zoveel minuten omgeroepen wanneer de parade precies start.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

De Dream…and Shine Brighter! Parade

Speciaal ter ere van de 30ste verjaardag van Disneyland Parijs is er ook nog een tweede parade: de Dream…and Shine Brighter! Parade. Central Plaza verandert in een kleurenfestijn als het verjaardagslied voor Disneyland’s 30ste verjaardag wordt gezongen. Er wordt gedanst door Mickey, Minnie en hun vriendjes, recht voor het kasteel van Doornroosje. Deze parade vindt gedurende de dag plaats op een aantal tijdstippen. Kijk in de app om de tijden voor de dag van jouw bezoek te bekijken.

→Bekijk Dream… and Shine Brighter!

De Kerst Parade

Hét hoogtepunt van Disneyland Parijs tijdens de kerstperiode is misschien wel de Kerst Parade. Door schuim dat vanaf de daken wordt geblazen lijkt het net of het sneeuwt, terwijl heerlijke kerstmuziek klinkt. Elk jaar is het weer een verrassing wie er allemaal meedoen met de Kerst Parade, maar zo zag deze er in 2022 uit:

→ Bekijk de Kerst Parade van 2022

De Halloween Parade

Tijdens Halloween is de Parade natuurlijk spookachtig, volledig in Halloween-stijl. Elk jaar is de Halloween Parade weer anders, maar dezelfde ingrediënten worden gebruikt: bekende Disney figuren in een Halloween setting, in griezelig mooi versierde Halloween wagens met spannende muziek. Dit was de Halloween Parade in 2022:

→ Bekijk de Halloween Parade van 2022 hier

 

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!