De top 5 attracties die je steeds voorbij loopt, maar die je toch eens zou moeten proberen

Pirates of the Caribbean, de Tower of Terror, It’s a Small World en Buzz Lightyear Laserblast zijn zomaar wat voorbeelden van de populairste attracties van Disneyland Parijs®. Wanneer je Disneyland Parijs bezoekt, staan ze samen met enkele andere bekende attracties waarschijnlijk bovenaan je lijstje en de kans is dan ook klein dat je ze overslaat. Zelfs trouwe bezoekers van Disneyland Parijs hebben meestal een vaste set aan attracties die ze niet willen missen tijdens een bezoek. Logisch natuurlijk, maar soms ook zonde, want er zijn van die attracties die opvallend onbekend zijn en die we dus vaak voorbij lopen. En toch zijn ze best de moeite waard. Dit is de top 5 onbekende attracties die je toch eens zou moeten proberen in Disneyland Parijs.

1 - Les Mystères du Nautilus

Heb je nog nooit van Les Mystères du Nautilus gehoord? Dat is niet zo vreemd. Deze onbekende attractie ligt in de schaduw van de populaire achtbaan Star Wars Hyperspace Mountain en vlakbij Buzz Lightyear Laserblast. Je rent er dus zo voorbij, op weg naar één van deze attracties. Dat terwijl Les Mystères du Nautilus best wat te bieden heeft. Deze attractie is gebaseerd op het klassieke verhaal ‘twintigduizend mijlen onder zee’ van Jules Verne.  Je stapt naar binnen bij de historische onderzeeër van kapitein Nemo, waar je talloze zeemansgeheimen zal ontdekken.

Het water lijkt kalm, maar: Er schuilt gevaar onder het verraderlijk vlakke water. Je loopt zelf door de attractie heen en onderweg beleef je allerlei spannende avonturen, alvorens je weer zelf naar buiten loopt. Zowel vanwege het feit dat deze attractie op een klassiek verhaal is gebaseerd en vanwege het mooie decor, is het écht een bezoekje waard. En een extra bonus: er staat over het algemeen geen rij, dus je loopt zo door.

  • Locatie: Discoveryland
  • Minimumlengte: Geen

→ Bekijk attractie

2 - La Cabane des Robinson

Hoog boven Adventureland torent een enorme boom uit. Velen hebben niet in de gaten dat het niet zomaar een boom is, maar een ‘verstopte’ attractie. La Cabane des Robinson bevindt zich op een eiland in Adventureland, vlakbij de schedelrots en niet ver van zowel Pirates of the Caribbean en Indiana Jones and the Temple of Peril. Je kan deze attractie bezoeken door simpelweg die enorme boom in te klimmen. Ook deze attractie is gebaseerd op een klassiek verhaal. In dit geval gaat het over de Zwitserse familie Robinson, een verhaal dat in 1812 werd uitgegeven en is uitgegroeid tot een klassieker. In het verhaal lijdt de familie schipbreuk onderweg naar Australië en eindigen zij op een schijnbaar onbewoond eiland. Daar beleven ze allerlei avonturen. In de boom kom je langs allerlei woonvertrekken die de familie daar heeft gebouwd. Bovenin is het uitzicht fantastisch en alleen al om die reden is het zeker een bezoekje waard. De klim naar boven kan pittig zijn voor kleine kinderen of voor wie slecht ter been is, maar is normaal gesproken goed te doen.

  • Locatie: Adventureland
  • Minimumlengte: Geen

→ Bekijk attractie

3 - Le Pays des Contes de Fées

Niet ver van It’s a Small World in Fantasyland vind je de lieflijke attractie Le Pays des Contes de Fées. In het Nederlands betekent dat ‘Het Land van Sprookjes’ en dat is ook precies wat het is. In een gekleurde boot vaar je langzaam langs allerlei scènes uit de verschillende Disney sprookjes. Het kasteel van prins Eric uit De Kleine Zeemeermin, het dorp van Belle en het kasteel van het Beest uit Belle en het Beest en nog veel meer scènes uit sprookjes komen terug in deze attractie. Omdat de attractie zich in de buitenlucht bevindt is het wel weersafhankelijk. Hoewel medewerkers de boten tussendoor drogen als het regent, is het natuurlijk leuker om te varen als het mooi weer is. Met name gezinnen met kleine kinderen kunnen deze attractie zeker een keer proberen. Het is er niet druk, de attractie is lekker rustig en er is onderweg veel moois te zien.

  • Locatie: Fantasyland
  • Minimumlengte: Geen

→ Bekijk attractie

4 - Thunder Mesa Riverboat Landing

De boot die om Big Thunder Mountain vaart is niet bepaald een ‘verstopte’ attractie. Je hebt ‘m vast wel eens gezien, maar de vraag is: ben je er weleens op geweest? Voor veel mensen geldt dat de boot vaak wel op het lijstje staat, maar uiteindelijk afvalt. Dat komt deels omdat de dag al snel gevuld is met populaire attracties, maar misschien ook omdat de boot vaste vertrektijden heeft. Het kan dus zo zijn dat nét als je de boot wilt nemen, hij er niet is. Dit gecombineerd met soms lange rijen kan nog wel eens afschrikken. Toch is deze raderstoomboot echt wel de moeite waard. Onderweg kan je van het uitzicht op Thunder Mountain genieten en even ontspannen tussen de drukte door.

  • Locatie: Frontierland
  • Minimumlengte: Geen

→ Bekijk attractie

5 - Le Passage Enchanté d'Aladdin

Direct na binnenkomst bij Adventureland, wanneer je de boog in Midden Oosterse stijl door bent, vind je Le Passage Enchanté d’Aladdin. In deze leuke attractie vergaap je je al wandelend aan miniatuur scènes uit de film Aladdin. Beleef Agrabah, de grot der wonderen en het paleis samen met de bekende helden (en schurk Jafar!) uit de film. Deze attractie is leuk voor zowel jong en oud en biedt een mooie overdekte ‘escape’ wanneer het even wat minder weer is.

  • Locatie: Adventureland
  • Minimumlengte: Geen

→ Bekijk attractie

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!