Disneyland Parijs prijzen

Een trip naar Disneyland Parijs® is één groot feest waar eigenlijk geen prijskaartje aan te hangen valt. Toch vragen veel mensen zich af wat het kost om naar Disneyland Parijs te gaan. Niet zo vreemd, want hoewel een bezoek garant staat voor onvergetelijke herinneringen, gaat het toch echt gepaard met een behoorlijk prijskaartje. Wat je precies betaalt voor een bezoek aan Disneyland Parijs hangt af van wanneer je gaat en op welke manier. Wij hebben de verschillende Disneyland Parijs prijzen voor je op een rijtje gezet.

Wat heeft invloed op de prijs van een bezoek aan Disneyland Parijs?

Er zijn heel veel verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een bezoek aan Disneyland Parijs. Dit zijn de belangrijkste:

 • Of je losse tickets koopt of een overnachting boekt
 • Hoeveel dagen je gaat
 • De dag waarop je gaat
 • Het seizoen waarin je gaat
 • Eventuele arrangementen die je hebt bijgeboekt
 • Of je gebruik maakt van eventuele acties

De Disneyland Parijs prijzen voor losse tickets

Laten we beginnen met de prijs voor losse tickets. Bij de aanschaf van losse tickets heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst kies je voor 1 park of 2 parken. Wanneer je voor 1 park kiest, kan je 1 van de 2 Disneyland Parijs parken bezoeken. Dat betekent dus dat je kiest voor het Disneyland Park of het Walt Disney Studios Park. Wanneer je eenmaal voor 1 van die parken hebt gekozen, kan je niet meer naar de andere. De prijs van een bezoek aan 1 park is uiteraard voordeliger dan een bezoek aan 2 parken. Wel kan je dan alleen een ticket voor 1 dag kopen. Dat kan dan vanaf €56,- voor een volwassene.

Je kan er ook voor kiezen om een ticket voor 2 parken aan te schaffen. In dit geval kan je dan dus op de dag van je bezoek de beide Disneyland parken bezoeken, in plaats van slechts 1 van de 2. Hoewel dit in totaal duurder is, is het in verhouding voordeliger. Je hebt namelijk al een ticket voor 2 parken vanaf €81,- per volwassene, omgerekend dus €40,50 per park. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om kaartjes voor meerdere dagen aan te schaffen. In plaats van een bezoek voor 2 parken op 1 dag kan je dan kiezen voor een bezoek aan 2 parken voor 1, 2, 3 of 4 dagen. De prijs neemt per kaartje per dag af naar €59,- per volwassene als je een ticket voor 2 parken voor 4 dagen kiest.

Wanneer je tickets koopt op de website van Disneyland Parijs kan je op de prijskalender zien welke dagen het voordeligst zijn.

→ Naar de prijskalender voor tickets

Disneyland Parijs Prijzenkalender

Hoe werkt de Disneyland Parijs prijskalender en doe je er je voordeel mee?

De getoonde datum betreft de aankomstdag en de vermelde prijs is het totaalbedrag voor het hele reisgezelschap.

De kleuren geven aan of de prijs hoog of laag is (en of het druk is of juist rustig). Lichtblauw staat voor de laagste prijs (rustigste) en verandert vervolgens naar donkerblauw, paars en uiteindelijk roze (duurste, meest druk).

Bepaal eerst de kosten op de door jou geprefereerde datum. Als je flexibel bent, zie je direct hoeveel je kunt besparen door een dag eerder of later te kiezen. Zoals je hierboven ziet, kan dit tot wel €32 schelen voor een volwassene toegangskaartje tot 2 Disney Parken. Op deze manier kun je besparen en eveneens de drukte vermijden.

De Disneyland Parijs prijzen voor overnachtingen

Een bezoek aan Disneyland Parijs is pas echt compleet met een overnachting in een Disney Hotel. De prijzen van een verblijf in Disneyland met overnachting zijn fors hoger dan die van een losse ticket, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Bij een verblijf met 2 overnachtingen in een Disneyhotel heb je 3 dagen toegang tot het park, is parkeren gratis en heb je extra vroeg exclusief toegang tot het park met Extra Magic Hours.

Bij een verblijf met overnachting hangt de prijs sterk af van het hotel dat je kiest. Het goedkoopste Disney Hotel is doorgaans de Davy Crockett Ranch, die op een kwartier rijden van het park ligt. Achtereenvolgens loopt de prijs dan op met Hotel Santa Fe, Hotel Cheyenne, Sequoia Lodge, Newport Bay Club, Hotel New York: The Art of Marvel en het Disney Hotel. We gaan even uit van een verblijf in 1 kamer, voor één nacht, met 2 volwassenen en 2 kinderen. De prijzen lopen dan uiteen van €603,- tot €1.308,-, afhankelijk van het moment waarop je gaat voor de Davy Crockett Ranch. Voor het duurste hotel dat op dit moment beschikbaar is, Hotel New York: The Art of Marvel, loopt de prijs uiteen van €975,- tot €1.858,- afhankelijk van wanneer je gaat. Dit klinkt misschien als een hoop (en dat is het natuurlijk ook), maar boek je meer nachten dan wordt het in verhouding veel voordeliger!

De prijzen van alle hotels staan overzichtelijk in een prijskalender weergeven. Zo kan je aan de hand van de kleuren per hotel zien wat de voordeligste verblijfsperiode is. Je kunt dankzij de prijskalender bijvoorbeeld de beste prijs tijdens het kerstseizoen, of tijdens bepaalde schoolvakanties vinden. Ben je gebonden aan een bepaalde specifieke datum? Overweeg dan eens een ander Disney Hotel. De prijzen worden mede bepaald door de bezettingsgraad van het hotel. Heeft een ander Disney Hotel meer beschikbare kamers? Dan is het wellicht mogelijk om daar voordeliger te verblijven! Ook geldt doorgaans: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger! 

Prijskalender Disneyland Parijs overnachtingen

→ Naar de prijskalender voor overnachtingen

Het seizoen en de verschillende dagprijzen

De prijs van een bezoek aan Disneyland Parijs hangt ook sterk af van de dag waarop je gaat en het seizoen waarin je gaat. De prijzen zijn hoger tijdens populaire seizoensthema’s. Met name de periode rond Halloween (oktober en begin november) en Kerst (medio november en december) zijn populair en dus duurder dan andere periodes. Daar staat tegenover dat periodes buiten die thema’s soms juist voordelig kunnen zijn. Zo is februari vaak een relatief goedkope maand om Disneyland Parijs te bezoeken.

Ook de dag waarop je gaat maakt uit. Dagen tijdens schoolvakanties of (Franse) feestdagen en ook weekends zijn duurder. Doordeweekse dagen zijn, buiten de vakanties om, juist goedkoper.

Vroegboekvoordeel

Meestal is het een stuk voordeliger om ruim (meer dan één jaar van tevoren) te boeken. Je profiteert dan van vroegboekvoordeel. Hieronder een overzicht van de prijzen van alle Disney Hotels in de voorjaarsvakantie 2025 regio Zuid. We gaan hierbij uit van twee overnachtingen + drie dagen (4 t/m 6 maart 2025), twee parken, twee volwassenen en twee kinderen >3 jaar.

 • Disneyland Hotel: €1741,62,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel New York: The Art Of Marvel: €1186,42,- 
  BOEK NU>>
 • Disney’s Newport Bay Club: €1014,82,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Sequoia Lodge: €924,50,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Cheyenne: €924,50,
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Santa Fé: €851,30,-
  BOEK NU>>
 • Disney’s Hotel Davy Crockett Ranch: €826,90,-
  BOEK NU>>
 • Center Parcs Villages Nature Paris: €1044,72,-
  BOEK NU>>

Let op: prijzen zijn onderhevig aan verandering. We updaten deze pagina zo frequent mogelijk.

Je kunt dus al voor €425,- euro per nacht (Santa Fé) met het hele gezin verblijven in een Disney hotel op loopafstand van de parken, welke je drie dagen lang kunt bezoeken.

Een ander bijkomend voordeel is dat je in zes termijnen mag betalen. Boek je vroeg, dan krijg je dus alle tijd om te betalen (zie afbeelding hieronder).

De prijs van arrangementen

Wanneer je een verblijf boekt bij Disneyland Parijs kan je ook kiezen voor een arrangement. Wanneer je kiest voor een arrangement boek je extra’s bij. Dat kan bijvoorbeeld een diner zijn in een Disney restaurant, een ontbijt bij je hotel, of bijvoorbeeld een Disney Premier Access, waarmee je versneld toegang tot attracties krijgt. Doorgaans is het bijboeken van dat soort extra’s voordeliger als je dat direct bij je boeking doet. Uiteraard wordt de totaalprijs er wel hoger door, maar als je toch al van plan was het aan te schaffen is het op deze manier wel voordeliger.

Acties en korting op Disneyland Parijs prijzen

Uiteraard is de prijs van je bezoek aan Disneyland Parijs ook afhankelijk van eventuele kortingen of acties. Soms zijn er interessante acties, waarbij kortingen op een verblijf, zakgeld voor in het park, of korting voor kinderen is inbegrepen. Houd de website van Disneyland Parijs in de gaten voor dit soort acties.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!