Hoe druk is het in Disneyland Parijs? Zo zorg jij dat je zó min mogelijk hoeft te wachten

Het wachten in de rij voor een attractie hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Er is in Disneyland Parijs® in veel attracties werk gestoken in het decor van de wachtrij, waardoor er eigenlijk al voldoende voorpret is. Maar natuurlijk worden we wel blij van een zó kort mogelijke wachtrij. Want minder in de wachtrij staan, betekent meer tijd voor al het leuks dat er te doen is in Disneyland. Eigenlijk geldt: hoe drukker het is in het park, hoe langer de wachtrijen zullen zijn. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over de drukte in Disneyland Parijs én leer je hoe je zo kort mogelijk in de rij hoeft te staan.

Disney Hotel New York: The Art Of Marvel​
Dit luxe Disney Hotel is in 2021 compleet gerenoveerd in Marvel stijl. Het ligt op slechts een steenworp afstand van Disney Village.
Twee nachten vanaf €1550,- (2 volwassenen + 2 kinderen)
Disney Newport Bay Club
Dit luxe Disney Hotel ligt direct aan het meer en op 15 minuten lopen van de parken. Fijn voor families die een grote kamer nodig hebben!
Twee nachten vanaf €1201,- (2 volwassenen + 2 kinderen)
Disney Sequoia Lodge
Disney Hotel met een gezellige knusse sfeer van een lodge in de natuur op slechts 15 minuten lopen van de parken.
Twee nachten vanaf €1061,- (2 volwassenen + 2 kinderen)
Disney Hotel Cheyenne
Knus en gezellig Disney Hotel in Toy Story stijl met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het ligt op zo'n 20 minuten afstand lopen van de parken.
Twee nachten vanaf €1037,- (2 volwassenen + 2 kinderen)
Disneyland Hotel
Koninklijk genieten in hét Disneyland Hotel, pal aan de ingang van het Disneyland Park. Compleet vernieuwd in 2024!
Twee nachten vanaf €1954,- (2 volwassenen + 2 kinderen)
Disney Hotel Santa Fe
Dit Disney Hotel in Cars thema is het goedkoopste hotel op loopafstand van de parken (zo'n 20 minuten). Geschikt voor grote families.
Twee nachten vanaf €987,- (2 volwassenen + 2 kinderen)
Disney Davy Crockett Ranch
Dit Disney bungalowpark ligt op 15 minuten rijden van de parken. De huisjes van de goedkoopste Disney accomodatie zijn vrij ruim en daardoor fijn voor families.
Twee nachten vanaf €827,- (2 volwassenen + 2 kinderen)
Previous slide
Next slide

De Disneyland Parijs druktekalender

Een druktekalender zoals bijvoorbeeld de Efteling die heeft, heeft Disneyland Parijs niet. Toch is er een slimme manier om een goed beeld te krijgen van hoe druk het in het park wordt op een specifieke dag. Om daarachter te komen bekijk je de prijsschatting kalender op de website van Disneyland Parijs. Op deze kalender zie je dat elke dag een kleur heeft. Deze kleur varieert van lichtblauw tot steeds donkerder blauw, paars en dan rood.

De lichtblauwe dagen zijn het goedkoopst en mag je ook beschouwen als het rustigst. De paarse en rode dagen zijn het duurst en dus ook erg druk. Houd er in deze kalender wel rekening mee dat deze uitgaat van de drukte in de hotels. Hoewel dat een prima indicatie is voor het park, kan de zondag misleidend zijn. Die is namelijk rustig als aankomstdag in het hotel, maar niet in het park, omdat de uitcheckende mensen uit het hotel die dag nog wel in het park mogen.

Dít zijn de drukste en rustigste periodes in Disneyland Parijs

Nu je weet hoe je de drukte in Disneyland Parijs zelf kan checken, kan je op zoek naar de rustigste dagen. Toch zijn er op voorhand al wat periodes vast te stellen die het drukst en het duurst zijn wanneer je Disneyland Parijs wilt bezoeken:

 • De weekends
 • Alle schoolvakanties
 • Franse feestdagen, zoals quatorze juillet (14 juli)
 • De periode rond Halloween, en dan met name de laatste 2 weken van oktober
 • De kerstperiode, en dan met name de laatste 2 weken van december

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze periodes niet voor niets druk zijn. Het zijn namelijk ook erg leuke periodes om Disneyland Parijs te bezoeken en – niet onbelangrijk – voor gezinnen met schoolgaande kinderen ook de enige reële opties.

De voorjaarsvakantie is het meest rustig van alle schoolvakanties. Dus dat is de beste optie met schoolgaande kinderen. Pro tip: leg de Franse schoolvakanties en Nederlandse schoolvakanties naast elkaar en boek wanneer deze niet overlappen. Bijvoorbeeld in 2023 viel de Nederlandse herfstvakantie van regio Midden en Zuid (14 t/m 22 oktober) buiten de Franse herfstvakantie (23-10 t/m 5-11). Dit was dus tijdens de Halloweenperiode maar de parken waren niet al té druk!

Mocht je in de gelegenheid zijn om buiten schoolvakanties en weekends te gaan, dan zijn eigenlijk alle doordeweekse dagen buiten de eerder genoemde periodes rustiger. De maandagen en vrijdagen zijn doorgaans nog wat drukker dan de andere doordeweekse dagen. Kortom, ben je in de gelegenheid om doordeweeks, buiten Franse vakanties te gaan? Boek dan een meerdaags verblijf op de dagen dinsdag, woensdag en donderdag.

Ben je wel afhankelijk van vakanties, dan is het onvermijdelijk dat het wat drukker is in de parken. Met name met kinderen heb je dan echt drie dagen nodig om optimaal, zonder te haasten van alles te genieten. Helaas zijn de drukke periodes nu net de periodes dat de prijzen een stuk hoger liggen. Een optie die je dan kunt overwegen is om een goedkoop hotel in de buurt te boeken met gratis shuttlebus van en naar de parken. Met deze optie hebben wij al eens €250 euro bespaard op een driedaags verblijf met onze familie. Het voordeligst en makkelijkst is om een volledig arrangement te boeken inclusief ontbijt en toegangstickets bij C&O Travel. Dit doe je al vanaf €94,90 per persoon!

B&B Hôtel
Disneyland Paris Partner Hotel met gratis shuttlebus van en naar de Disney® Parken. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!
Vanaf €94,90 incl. ontbijt en toegangsticket
Hôtel L’Élysée
Disneyland Paris Partner Hotel met gratis shuttlebus van en naar de Disney® Parken. Elegante Parijse inrichting in Grand Boulevard-stijl.
Vanaf €165,85 incl. ontbijt en toegangsticket
Adagio Aparthotel
Disneyland Paris Partner Hotel met een gratis shuttlebus van en naar de Disney Parken. Ideaal voor grote gezinnen en (vrienden)groepen.
Vanaf €166,90 incl. ontbijt en toegangsticket
Staycity Aparthotels Marne la Vallée
Disneyland Paris Partner Hotel met gratis shuttlebus van en naar de Disney® Parken en gratis parkeren.
Vanaf €146,25 incl. ontbijt en toegangsticket
Dream Castle Hotel
Kasteelhotel nabij Disneyland Paris met een shuttle van en naar de Disney® Parken. Binnenzwembad met wellness.
Vanaf €128,- incl. ontbijt en toegangsticket
Grand Magic Hotel
Hotel nabij Disneyland Paris met een shuttle van en naar de Disney Parken. Met een binnenzwembad.
Vanaf €128,- pp incl. ontbijt en toegangsticket
Explorers Fabulous Hotel
Hotel nabij Disneyland Paris met gratis shuttlebus van en naar de Disney Parken. Met een indoor aquapark, speelparadijs en 6D-bioscoop!
Vanaf €125,- pp incl. ontbijt en toegangsticket
Campanile Hotel
Hotel nabij Disneyland Paris met gratis shuttlebus van en naar de Disney Parken. Een familiehotel in Franse stijl, in een charmante omgeving.
Vanaf €108,40 incl. ontbijt en toegangsticket
Previous slide
Next slide

Wil je zeker weten dat je de beste prijs krijgt? Heb je speciale verzoeken, wil je meerdere kamers boeken of zie je door de bomen het bos niet meer? Scroll dan naar de bodem van deze pagina en vraag een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een maatwerk offerte.

De drukste attracties in Disneyland Parijs: houd hier rekening met langere wachttijden

Ook op drukke dagen is niet elke attractie in Disneyland Parijs even druk. Nieuwe attracties trekken natuurlijk veel bekijks, maar er zijn ook attracties die simpelweg altijd een lange wachtrij hebben. Dit zijn de meest drukke attracties in de categorie zeer lang- en lange wachtrij:

Zeer lange wachtrij op drukke dagen, met vaak wachttijden tot 90 minuten:

 • Autopia
 • Princess Pavilion
 • Big Thunder Mountain
 • Crush’s Coaster
 • Dumbo the Flying Elephant
 • Peter Pan’s Flight
 • Toy Soldiers Parachute Drop
 • Ratatouille
 • RC Racer

Lange wachtrij op drukke dagen, met vaak wachttijden tot 60 minuten:

 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Cars Quatre Roues Rally
 • Disneyland Railroad Main Street Station
 • Star Wars Hyperspace Mountain
 • Indiana Jones And the Temple of Peril
 • The Twilight Zone Tower of Terror
 • Spiderman W.E.B. Adventure
 • Avengers Assemble: Flight Force
 

Natuurlijk verschilt het van dag tot dag. En ook andere attracties kunnen lange wachtrijen hebben, zoals Pirates of the Carribean of Phantom Manor, maar die wachtrijen zijn doorgaans wat korter dan bij de bovenstaande attracties. Geen zin in die lange wachtrijen? Er zijn twee manieren om de rijen te skippen:

Skip de rij, manier 1: vroege vogels staan vooraan

De ochtend is in Disneyland Parijs het rustigst. Tot een uur of 11.00 is het park nog aan het vollopen, en vallen de wachttijden nog mee. Het is dus ook verstandig om juist dan naar je favoriete attractie te snellen en zo enigszins vooraan te staan. Je kan nog vroeger zijn door in een Disney Hotel te overnachten. Bij de tickets zitten dan Magic Hours inbegrepen. Je mag dan een uur voor de officiële openingstijd het park al in. Nog niet alle attracties zijn dan al open, maar veel van de populaire attracties zijn dat wél. Zonder twijfel is dit het rustigste moment van de dag voor de populaire attracties. Alleen bij Crush’s Coaster staat zelfs tijdens de Magic Hours vaak al een aanzienlijke rij, houd daar rekening mee.

Skip de rij, manier 2: Premier Access

Met Premier Access mag je legaal voordringen en kan je de rij skippen. Premier Access heeft enige tijd geleden de voormalige FastPass, die gratis was, vervangen. Er zijn 2 Premier Access varianten:

1 – Disney Premier Access Ultimate: hiermee heb je eenmalig direct toegang, zonder wachtrij en met tijdslot, tot elke deelnemende attractie. Kosten: tussen de 90 en 190 Euro.

2 – Disney Premier Access One: deze koop je per attractie en kost je zo’n 15 Euro per persoon.

Premier Access Ultimate is vooraf al te kopen tijdens de boeking, of op de dag zelf via de website of de app. Premier Access Once is alleen op de dag zelf te kopen via de app per attractie. Je krijgt dan een tijdslot toegewezen waarop je welkom bent in de attractie. Deze attracties nemen deel aan Premier Access:

Disneyland Park

 • Autopia
 • Big Thunder Mountain
 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Indiana Jones and the Temple of Peril
 • Orbitron (alleen Premier Access One)
 • Peter Pan’s Flight
 • Phantom Manor
 • Star Wars Hyperspace Mountain
 • Star Tours: The Adventures Continue

Walt Disney Studios Park

 • Avengers Assemble: Flight Force
 • Cars ROAD TRIP
 • Crush’s Coaster
 • Ratatouille: The Adventure
 • Spiderman W.E.B. Adventure
 • The Twilight Zone Tower of Terror

Vrijblijvende offerte aanvraag Disneyland® Paris

Wil je zeker weten dat je de beste prijs krijgt? Heb je speciale verzoeken of raak je simpelweg het overzicht kwijt? Wij helpen je graag met al je vragen. Geef hieronder zo veel mogelijk informatie, zodat wij een vrijblijvende offerte op maat voor je kunnen opstellen. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur, en het kost je uiteraard niets!

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!