Alles dat je moet weten over Disneyland Parijs® tickets

Om toegang te krijgen tot de magie van Disneyland Parijs® heb je natuurlijk tickets nodig. Zeker wanneer je nog niet eerder naar Disneyland bent geweest kan het je even duizelen. Tickets zijn in veel vormen verkrijgbaar en er zijn veel verschillende opties en bijbehorende prijskaartjes. Maar ook als je al vaker naar Disneyland bent geweest wil je waarschijnlijk weten: Hoe schaf ik nu het voordeligst tickets aan en welk type ticket past het best bij mijn wensen? Wij vertellen je alles dat je moet weten als je tickets voor Disneyland Parijs wilt kopen.

Ticket opties Disneyland Parijs

Ticket met datum voor 1 tot 4 dagen

vanaf €56,- per persoon

Ticket zonder datum

vanaf €105,- per persoon

Ticket met datum & shuttlebus

vanaf €105,- per persoon

Tickets voor twee verschillende parken

Laten we beginnen met het feit dat Disneyland Parijs niet uit één, maar uit twee parken bestaat. Het oorspronkelijke Disneyland Park, dat in 1992 werd geopend, is waarschijnlijk het bekendste. Hier staat het kasteel van Doornroosje, vind je de vliegende Dumbo’s, de Pirates of the Carribean en nog veel meer. Het andere park is het Walt Disney Studios Park waar onder andere de gloednieuwe Marvel Avenger Campus is te vinden, maar ook de Tower of Terror en darkride Ratatouille. Wanneer je losse tickets koopt zul je moeten beslissen of je naar één park of naar beide parken wilt. Wanneer je een hotelovernachting bij een Disney hotel boekt, is toegang tot beide parken altijd inbegrepen.

Welke optie je kiest is afhankelijk van de tijd die je hebt, de prijs die je wilt betalen en natuurlijk van wat je precies wilt beleven.

De voordeligste optie: één dag, één park

Wanneer je maar één dag in Disneyland bent is het vrijwel niet mogelijk om beide parken ten volle te beleven. In dat geval raden we dan ook aan om voor één park te kiezen. Ook wanneer je op zoek bent naar het absoluut voordeligste ticket is één park de beste keuze. Vanaf 56 Euro voor een volwassene en 52 Euro voor een kind t/m 11 jaar bezoek je op één dag namelijk een park naar keuze. Je kan dus zelf bepalen of je dan naar het Disneyland Park of het Walt Disney Studios park gaat, maar je kan de beide parken hoe dan ook niet combineren.

Tickets voor twee parken

Voor een bezoek aan allebei de parken betaal je weliswaar meer, maar zo haal je ook meer uit je tijd in Disneyland Parijs. Een ticket voor twee parken geeft je de mogelijkheid om tijdens je bezoek onbeperkt tussen de twee verschillende parken heen en weer te lopen. Dat wil zeggen dat je dus niet eerst het ene park in moet, dan het andere en dat daarna je toegang verloopt. Je kan met de toegangsticket voor twee parken de beide parken op de bewuste dag dat je ticket geldt zo vaak in en uit lopen als je wilt.

Wanneer je een ticket voor twee parken koopt, is het aan te raden om dat ten minste voor twee dagen te doen. Dat is niet alleen fijn, omdat één dag simpelweg te kort is voor beide parken. Een ander bijkomend voordeel is namelijk dat de ticketprijs daalt, wanneer je tickets voor twee parken voor meerdere dagen koopt. Hoe meer dagen je kiest, hoe gunstiger de ticketprijs per dag:

 • Twee parken, één dag: vanaf 81 Euro voor een volwassene, 77 Euro voor een kind
 • Twee parken, twee dagen: vanaf 71 Euro voor een volwassene, 66 Euro voor een kind
 • Twee parken, drie dagen: vanaf 67 Euro voor een volwassene, 62 Euro voor een kind
 • Twee parken, vier dagen: vanaf 59 Euro voor een volwassene, 55 Euro voor een kind

Gedateerde tickets versus ongedateerde tickets

Bij het kopen van tickets voor het park heb je altijd de keuze om dat gedateerd- of ongedateerd te doen. Een gedateerd ticket geeft je toegang tot Disneyland Parijs op een vooraf gekozen datum, terwijl een ongedateerd ticket je de vrijheid biedt om op een datum naar keuze te komen. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Voordelen gedateerde tickets

 • De voordeligste optie, al vanaf 56 Euro per volwassene
 • Kosteloos te annuleren tot 3 dagen voor bezoek
 • Zelf de beste/voordeligste datum kiezen in de online kalender

Nadeel gedateerde tickets

 • Je zit vast aan een datum en je hebt dus iets minder flexibiliteit (hoewel je dus wel kosteloos kan annuleren)

Voordelen ongedateerde tickets:

 • De flexibiliteit om zelf een datum te kiezen
 • Een ongedateerd ticket is een jaar lang geldig, dus je hebt ruim de tijd
 • Leuk om cadeau te doen, waarbij de ontvanger zelf een datum kan kiezen

Nadelen ongedateerde tickets:

 • Een duurdere optie, vanaf 105 Euro per volwassene
 • Je moet voorafgaand aan je bezoek nog wel reserveren. De kans bestaat dat de datum van je keuze tegen die tijd niet meer beschikbaar is
 

Tickets in combinatie met een overnachting

Het allerleukst is natuurlijk om te blijven slapen. Wanneer je in een hotel van Disneyland overnacht, dan zit de toegang tot de parken daarbij. Je hoeft dan ook niet meer separaat te reserveren. Gedurende je verblijf geldt de toegang namelijk hoe dan ook. Een bijkomend exclusief voordeel van de tickets die je bij een overnachting krijgt, is dat je al eerder toegang tot het park hebt. Maar liefst één uur lang heb je de kans om diverse attracties al in te gaan, nog voor de bezoekers met gewone tickets naar het park komen.

Tickets Disneyland

Ticket met datum voor 1 tot 4 dagen

vanaf €56,- per persoon

Ticket zonder datum

vanaf €105,- per persoon

Ticket met datum & shuttlebus

vanaf €105,- per persoon


Hoe de tickets voor Disneyland Parijs werken

Als je losse tickets via de website van Disneyland Parijs bestelt, krijg je een digitale ticket in je mail, enkele minuten na het afronden van de bestelling. Daarnaast is de ticket ook terug te vinden in je Disney account. Vroeger moest het ticket altijd geprint worden, maar dat is inmiddels niet meer zo. Een ticket is ook op de mobiele telefoon, met behulp van de unieke barcode die erop staat, te scannen.

Wanneer je aankomt bij de toegangspoorten van Disneyland Parijs kan je de barcode op je ticket zelf scannen. Het poortje gaat vervolgens open en de magie kan beginnen!

Veelgestelde vragen over tickets voor Disneyland Parijs

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over losse tickets voor Disneyland Parijs. Enkele van de meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 

1. Is het mogelijk om losse tickets bij het park te kopen?

Vroeger was het mogelijk om naar Disneyland Parijs te gaan en daar dan ter plekke een ticket te kopen bij de kassa. Nu is dat echter niet meer mogelijk. Tickets dien je altijd vooraf, online te kopen. Waarom? Omdat de parken anders te vol dreigen te raken. Door alleen tickets op datum te verkopen kan Disney goed aan ‘crowd control’ doen, en zo zorgen dat jij een leuke, niet al te drukke dag in het park beleeft.

2. Kan je spontaan (met een gedateerd ticket) naar het park komen?

Nee, dit is niet mogelijk. Tickets worden aan de kassa niet verkocht, dus zonder ticket heeft het geen zin om naar het park af te reizen. Heb je een ongedateerd ticket? Ook dan is een spontaan bezoek geen goed idee. Je dient namelijk altijd een datum te reserveren vooraf, ook bij een ongedateerd bezoek. Dit doe je (ruim) van tevoren online of in de app.

3. Kan je met een ticket één keer naar binnen, of zo vaak je wilt?

Met je ticket kan je op de dag dat deze geldig is zo vaak naar binnen- en naar buiten als je wilt. Let wel: dit is altijd gekoppeld aan de geldigheid. Heb je dus een ticket voor één park, dan kan je bij dat ene park naar binnen en naar buiten, zo vaak als je wilt. Het andere park kan je dan niet meer in. Heb je een ticket voor twee parken? Dan geldt uiteraard dat je zo vaak tussen de parken heen en weer kan als je maar wilt, op de dag van geldigheid.

4. Is het voordelig om bij de parken losse tickets van handelaren te kopen?

Sinds een aantal jaar staan er rondom het park handelaren op straat die proberen losse kaartjes te verkopen. Dit is natuurlijk nooit een goed idee. Je hebt geen enkele zekerheid over de geldigheid van de kaartjes en de kans is aanwezig dat je geld kwijtraakt, zonder daar een geldige ticket voor terug te krijgen, óf je betaalt veel te veel. We raden dan ook absoluut af om op deze manier aan een ticket te komen. Koop een los ticket in plaats daarvan op de website van Disneyland Parijs of via een erkende verkoper.

5. Zijn bij een overnachting altijd tickets inbegrepen?

Wanneer je een overnachting via Disneyland Parijs boekt, dan zijn de tickets altijd bij de prijs inbegrepen. Het is dan dus niet meer nodig om nog losse tickets aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een hotelovernachting in één van de Disney Hotels via Booking.com te boeken. Wanneer je dat doet zijn de tickets niet inbegrepen. Deze dienen dan nog los aangeschaft te worden. Het is voordeliger om dat direct in een arrangement via Disneyland Parijs zelf te boeken.

6. Als je een overnachting hebt geboekt, wanneer en waar krijg je dan de tickets?

Wanneer je een overnachting in een Disney Hotel boekt, dan zitten de tickets voor de parken daar bij. Je krijgt de toegangstickets in de Disneyland Parijs app te zien wanneer je de boeking aan jouw profiel hebt gekoppeld. Deze zijn geldig ten tijde van je verblijf. Ook bij het inchecken in je hotel is het mogelijk om losse tickets te ontvangen.

7. Moet je tickets uitprinten?

Nee, het is niet nodig om tickets voor de parken uit te printen. Koppel de toegangskaarten in plaats daarvan aan je profiel in de Disneyland Parijs app en scan ze via je telefoon bij de toegangspoorten.

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!