De plattegrond van Disneyland Parijs: zo kan je die gebruiken

Disneyland Parijs® is groot, heel groot. En zelfs voor ervaren bezoekers kan het nog wel eens handig zijn om een plattegrond te gebruiken, om op die manier zoveel mogelijk uit het bezoek te halen. Gelukkig bevat de Disneyland Parijs app een interactieve plattegrond, zodat je ook direct ziet waar je bent, maar ook dan is het wel zo fijn als je snapt hoe je de plattegrond van Disneyland Parijs zo goed mogelijk kan gebruiken.

De officiële plattegrond van Disneyland Parijs

Je vindt de officiële plattegrond op de website van Disneyland Parijs. Het is aan te raden om deze plattegrond aan te houden, omdat er nog wel eens attracties bijkomen of veranderen. Zo weet je zeker dat je de meest actuele versie hebt. Ook de app heeft uiteraard de laatste versie.

De partnerhotels van Disneyland Parijs

Wanneer je de kaart uitzoomt zie je rechts bovenin de partnerhotels van Disneyland Parijs. Deze hotels zijn geen officiële Disney Hotels en zijn daardoor niet in Disney thema gebouwd. Ook bieden de hotels geen vroegere toegang tot het park (Extra Magic Hours) of Meet ‘n Greets met Disneyfiguren. Deze hotels liggen wat verder van het park af, zoals je kan zien op de plattegrond. Deze hotels bieden een goed en goedkoper alternatief voor de officiële Disney hotels wanneer je wilt besparen, maar vormen ook het ideale startpunt voor je reis wanneer je wél in een officieel Disney hotel verblijft en de avond daarvoor al arriveert.


De Disney Hotels, lake Disney en Disney Village

Wanneer je op de plattegrond wat opschuift naar links zie je het kenmerkende Lake Disney, met daaromheen de Disney Hotels Newport Bay Club, Sequoia Lodge en Hotel New York: The Art of Marvel. Net iets verder liggen Hotel Santa Fé en Hotel Cheyenne, gesplitst door de rivier die er tussendoor loopt. De loopafstand vanaf Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fé naar de ingang van het Disneyland park is zo’n 20 minuten (de stippellijn in het plaatje hieronder), zo heb je een goed beeld bij de werkelijke afstand.

Ook is Disney Village® te zien met de bekende PanoraMagique luchtballon. In dit gezellige, drukke entertainment gebied stikt het van de placemarks, want er is hier veel te doen. Denk maar eens aan het leuke Rainforest Café, de grote Disneywinkel, de Lego winkel en een filiaal van McDonalds.


Walt Disney Studios Park

Volg vanuit Disney Village de plattegrond naar links en je komt uit bij het Walt Disney Studios® Park, op afstand al te herkennen aan de watertoren met Mickey oren en de Tower of Terror. Het Walt Disney Studios Park bestaat uit verschillende delen:

Front Lot

De Front Lot is de ingang naar het Studios Park en de enige manier om het park te betreden. Langs de kaartcontrole loop je door een soort gethematiseerde overdekte Hollywood straat, waarbij alles in het teken van film staat. Hier vind je winkels en horeca, waarna je op het centrale plein uitkomt met een standbeeld van Walt Disney.


Toon Studio

Met je rug naar het standbeeld van Walt Disney naar rechts (en op de plattegrond iets links omhoog) vind je Toon Studio. Hier vind je o.a. de show “Mickey and the Magician”, wat een echte aanrader is, de vliegende tapijten van Aladdin, Crush’s Coaster, de Frozen voorstelling en de Cars attractie voor de kleintjes.


Worlds of Pixar

Iets naar links vind je de Worlds of Pixar. In dit gebied kan je het Parijs van Gusteau uit de film Ratatouille bezoeken of jezelf laten onderdompelen in de wereld van Toy Story. Wat nog wel eens over het hoofd wordt gezien is de Cars Road Trip. Deze attractie is echt de moeite waard, maar ligt wat afgelegen. Volg het pad met  de rode stippen zoals je dat hier ziet vanaf het Toy Story deel (of door de tunnels vanaf het Ratatouille deel) en je komt vanzelf bij deze recent vernieuwde attractie uit.


Production Courtyard

Even terug naar de ingang en met je rug naar het standbeeld van Walt Disney naar links (en op de plattegrond iets meer naar rechts) vind je de Production Courtyard. Dit is een groot plein van waar je diverse zalen met voorstellingen of ontmoetingen kan betreden, zoals de Disney Junior Dream Factory en Stitch Live! Ook de Tower of Terror is hier vlakbij te vinden.

Avengers Campus

Voor velen het hoogtepunt van het Walt Disney Studios Park is de gloednieuwe Avengers Campus. Dit gedeelte van het park is volledig gethematiseerd en de Avengers maken geregeld hun opwachting. Ook zijn hier diverse restaurants en een winkel te vinden en de nieuwe Spiderman attractie. Op de plattegrond is links onderin ook nog de oude Cars show met decor te zien, maar deze is momenteel niet in gebruik.


Het Disneyland Park

Terug naar het centrale punt op de plattegrond en verder naar links kom je bij het Disneyland Park, te herkennen aan de fonteinen bij de ingang en de markante klok op het Disneyland hotel. Door de ingang, onder het Disneyland Hotel door, kom je in het park dat net als het Studios Park uit diverse gebieden bestaat:

Main Street U.S.A.

Direct na binnenkomst loop je onder de treinrails door richting een prachtige, lange winkelstraat in Amerikaanse stijl, met diverse winkeltjes en eetgelegenheden met recht voor je het uitzicht van het bekende kasteel van Doornroosje. Dit is Main Street U.S.A.®


Fantasyland

Wanneer je Main Street U.S.A. uitloopt en rechtdoor blijft lopen kom je bij het kasteel van Doornroosje. Wanneer je door de poort van het kasteel loopt kom je uit bij Fantasyland. Dit gedeelte is voornamelijk gericht op de wat kleinere kinderen en je vindt er dan ook veel rustige attracties zoals de vliegende olifantjes, de Peter Pan attractie en ‘It’s a small world’.


Discoveryland

Wanneer je vanaf Frontierland weer terugloopt naar het centrale plein voor het kasteel van Doornroosje ga je rechtdoor, met het kasteel aan je linkerhand, en kom je uit in Discoveryland. In dit futuristische deel vind je o.a. de Star Wars Hyperspace Mountain achtbaan, de Buzz Lightyear Laser Blast en het grote Café Hyperion waar je kan eten en zo nu en dan een show kan bekijken.


Inzoomen voor details

De officiële plattegrond van Disneyland is zeer gedetailleerd. Het is dan ook aan te bevelen om voor je bezoek eens goed door de plattegrond te lopen en vooral eens flink in te zoomen. Er zijn dan veel waarheidsgetrouwe details zichtbaar die je een goed beeld van het park geven, zodat jij je bezoek zo goed mogelijk kan voorbereiden.

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >> 

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Klik op de links hierboven en plan je magische verblijf in Disneyland Parijs!

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!