Parkeren bij Disneyland Parijs: zo doe je dat en dit is wat het kost

Als je naar Disneyland Parijs® gaat is het handig om te weten hoe je het beste kan parkeren. In dit artikel geven we je alle belangrijke informatie over de parkeermogelijkheden bij Disneyland Parijs, zodat je zonder zorgen kan genieten van al het leuks dat het park te bieden heeft. Wij vertellen je alles dat je moet weten over de parkeertarieven, de verschillende parkeerterreinen en de openingstijden van de parkeerplaatsen.

Parkeren bij het park

Op zo’n 10 minuten lopen van de hoofdingang van het Disneyland Park vind je het parkeerterrein. Eigenlijk is het niet te missen als je op Disneyland af rijdt. Het is vrij druk op dit parkeerterrein, dus hoe vroeger je komt, hoe groter de kans dat je wat verder vooraan staat. Vanaf 8.00 in de ochtend kan je het parkeerterrein oprijden tot een half uur voor sluitingstijd. Uitrijden kan altijd, maar het is niet toegestaan om te overnachten op het parkeerterrein. De kosten voor een dagje parkeren op dit terrein verschillen per type auto:

  • 30 Euro voor reguliere auto’s
  • 45 Euro voor campers
  • 25 Euro voor motoren

 

Als je bij een Disney Hotel overnacht is ook parkeren bij het park gratis. Datzelfde geldt als je een overnachting bij een partner hotel boekt via Disney. Boek je het partnerhotel via een andere partij dan betaal je alsnog parkeerkosten. Voor jaarpashouders is parkeren eveneens gratis, behalve voor bezoekers met een Discovery jaarpas die parkeren voor 60 Euro per jaar kunnen bijboeken.

Parkeren bij een Disney Hotel

Overnacht je bij één van de officiële Disney Hotels? Dan is 24 uur per dag gratis parkeren altijd inbegrepen in de prijs. Vanaf de meeste Disney hotels kun je vervolgens lopend naar het park of een gratis shuttlebus nemen. Verblijf je op de Davy Crockett Ranch? Dan is het niet mogelijk om lopend naar het park te komen, maar je mag dan gratis de auto op het parkeerterrein parkeren. 

Parkeren bij een partner hotel

Wanneer je een overnachting bij een partnerhotel boekt kan je gratis bij dat hotel parkeren. De afstand naar het park is over het algemeen net te groot om lopend te overbruggen, maar vaak wordt er een gratis shuttlebus aangeboden. Wil je toch met eigen vervoer van het partnerhotel naar Disneyland Parijs reizen? Zorg dan dat je het partnerhotel via Disney boekt, want parkeren is dan gratis. Boek je het partnerhotel via een andere partij, zoals Booking.com, dan zal je zelf voor de parkeerkosten bij het park moeten opdraaien.

Alternatieve parkeergelegenheden

Vooropgesteld is parkeren bij het officiële Disneyland Parijs parkeerterrein of bij één van de hotels de meest comfortabele optie. Als je toch op zoek bent naar een alternatief om eventueel wat te kunnen besparen, dan heb je twee reële opties:

  • Je kan parkeren in de parkeergarage van het treinstation Marne-la-Vallée Chessy, ook wel de Disney Village Car Park genoemd. Dit is een beveiligde parkeergarage die 24 uur per dag open is en vlak naast Disney Village® en het treinstation ligt. Je kan een parkeerplek online reserveren en het bedrag calculeren. Je kan soms wat goedkoper uit zijn. Kom je bijvoorbeeld aan om 9.00 en ga je om 18.00 weer weg, dan ben je 15,60 Euro kwijt, toch bijna de helft goedkoper dan regulier parkeren bij Disneyland Parijs. Om hier te komen navigeer je naar: Place des Passagers du Vent, 77700 Chessy, France.
  • Net iets goedkoper dan parkeren bij het reguliere parkeerterrein is parkeren bij de Indigo Disney Village parkeergarage. Een dag parkeren kost hier 24 Euro, dus 6 Euro minder dan de reguliere parking en er kan eventueel betaald worden via de tolbadge als je die hebt. Je bevindt je in deze parkeergarage op loopafstand van het park en je komt er door te navigeren naar: 2 Av. Paul Séramy, 77700 Chessy, Frankrijk.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>