Star Wars in Disneyland Parijs

May the force be with you! Star Wars is al lange tijd onlosmakelijk met Disney verbonden en sinds 2012 zelfs officieel. Toen nam Disney immers Lucasfilm, de toenmalige eigenaar van de Star Wars Franchise, over. Het idee was om Star Wars nog veel prominenter terug te laten komen. In series, in films en natuurlijk in de parken. Dat resulteerde in Disneyland en Walt Disney World in de Verenigde Staten in de bouw van Star Wars Galaxy’s Edge. In Disneyland Parijs® werd niet zozeer uitgepakt qua attracties, maar werd vooral ingezet op evenementen en thematisering. Wat vind je nu van Star Wars in Disneyland Parijs en wat zit er nog aan te komen?

Star Wars: het thema dat nooit zal komen?

In 2018 werd er door Disney een grote aankondiging gedaan. Er zou voor 2 miljard Euro geïnvesteerd worden in het Walt Disney Studios Park, in Disneyland Parijs, en er zouden maar liefst 3 nieuwe thema’s toegevoegd worden aan het park: de Avengers Campus, Arendelle uit Frozen en een Star Wars thema. Inmiddels is de Avenger Campus al opgeleverd en we weten dat de bouw van Arendelle al begonnen is. Maar waar blijft dan het Star Wars thema?

 

De waarheid is dat dit thema er misschien wel nooit komt in de hoedanigheid zoals die in 2018 werd aangekondigd. Deels komt dat door de schade die door de Corona-crisis is opgelopen, maar deels ook door de teleurstellende resultaten en reacties van bezoekers uit de Verenigde Staten. Dat er een derde thema bij gaat komen lijkt wel zeker, maar dat dit een Star Wars thema is, staat allerminst vast. Er wordt zelfs gespeculeerd dat het een Lion King thema zal worden.

 

Voorlopig tasten we echter nog in het duister, maar er is ook goed nieuws voor Star Wars fans. Er is namelijk al wel een hele hoop “Star Wars” in Disneyland Parijs te vinden:

Star Wars Hyperspace Mountain

Te beginnen met de lancering van de Star Wars Hyperspace Mountain. Deze attractie, die voorheen bekendstond als de “Space Mountain” lanceert je op een reis in de galaxy waarna je het gevecht aangaat met de Empire in een episch avontuur. Als onderdeel van de Rebel Alliance bestuur je een verkennersschip, maar je wordt al snel onder vuur genomen door een dodelijke zwerm TIE Fighters. Terwijl ze zoemend om je heen vliegen, overal groene en rode laserstralen te zien zijn en je de spectaculaire Star Wars soundtrack hoort, knal je met grote snelheid door de ruimte. Deze achtbaan is een absolute must voor “Force Fans”.

 

→ Bekijk Star Wars Hyperspace Mountain

Star Tours: The Adventures Continue

Stap aan boord van de Starspeeder 1000 en reis mee naar planeten zoals Tatooine, Jakku en zelfs de gevaarlijke Death Star. Zelfs voor de meest ervaren jedi’s is dit een spannend avontuur. Voordat je in deze 3D attractie stapt ontmoet je C-3PO. Die sleutelt wat aan de Starspeeder, maar oeps: onverwacht wordt deze gelanceerd. Je bent nu overgeleverd aan de vliegkunsten van C-3PO die je ook nog eens uit de kwaadaardige klauwen van The Empire moet redden: May the force be with you!

→ Bekijk Star Tours: The Adventures Continue

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

 

Starport: A Star Wars Encounter

Bereid je voor op een buitenaardse ontmoeting met bekende gezichten uit de Star Wars franchise, zoals de gevreesde Sith Lord zelf, Darth Vader. Meld je aan bij de Starport in Discoveryland voor een onvergetelijke ontmoeting met een Star Wars personage. Zorg dat je klaar bent voor de dark side, want Darth Vader patrouilleert hier regelmatig. Maar wanneer de Dark Lord afwezig is voor zaken van het Keizerrijk, is er altijd een andere grootheid uit de Star Wars saga in de buurt om je te ontmoeten.

Star Traders

Star Wars fans kunnen in de boetiek Star Traders hun lol op. Hier vind je werkelijk alles waar je op kan hopen als Force Fan. Maskers, truien, lightsabers of zelfs je eigen droid bouwen. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het hier.

Eten als een Jedi

In de verschillende restaurants in Disneyland Parijs zijn ook Star Wars snacks te verkrijgen. Zet je tanden bijvoorbeeld in een Boba Fett koekje met Nutella of doe je tegoed aan een BB-8urger in Café Hyperion. In Rocket Café, tegenover Star Tours: The Adventures Continue, vind je een heerlijke Darth Vader wafel en in de Cool Station kan je een Grogu koekje met chocolade-hazelnoot vulling vinden.

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!