Crush's Coaster in Disneyland Parijs

Het is veruit de populairste attractie van Disneyland Parijs®, afgaande op de wachtrijen. Crush’s Coaster is een achtbaan die bezoekers meeneemt op een waanzinnige reis onder de golven van de oceaan. Geïnspireerd op de Disney Pixar film Finding Nemo daal je af naar de prachtige dieptes van de zee, op een magisch avontuur vol humor, spanning en sensatie. En als klap op de vuurpijl is deze, toch wel heftige achtbaan, al voor kleine bezoekertjes van net iets meer dan 1 meter hoog toegankelijk! Dit is wat je mag verwachten van Crush’s Coaster.

De geschiedenis van Crush's Coaster

Walt Disney Studios is het enige Disney park wereldwijd dat deze attractie heeft. Dit in tegenstelling tot sommige andere attracties die in meerdere Disney parken terugkomen. Op 9 juni 2007 werd de attractie geopend, zo’n 4 jaar nadat de film Finding Nemo, waarop de achtbaan gebaseerd is, op het witte doek te zien was.

 

Crush’s Coaster is dan ook een eerbetoon aan de vrolijke zeeschildpad Crush, één van de meest geliefde personages uit Finding Nemo. Vanaf het moment dat je de wachtrij betreedt, word je ondergedompeld in de kleurrijke en levendige onderwaterwereld van de film. De wachtruimte zelf is een kunstwerk op zich, met gedetailleerde decoraties, helemaal in de stijl van de film.

Wat mag je verwachten van Crush's Coaster?

Na de (soms flinke) wachttijd word je uitgenodigd om plaats te nemen in een ronddraaiend schildvormig voertuig, dat lijkt op de schild van Crush. In het voertuig passen 4 mensen, die twee-aan-twee met hun rug naar elkaar toe zitten. De schild waar je dus met 3 andere bezoekers in zit, is jouw transportmiddel voor een onvergetelijke reis onder de oceaan.

 

De rit begint als een rustige darkride, terwijl het schild langs het serene koraalrif van de Great Barrier Reef glijdt en je verschillende onderwater bewoners voorbij ziet komen en Nemo en mini-schildpad Squirt ontmoet. De vredige sfeer wordt echter al snel doorbroken wanneer het schild waar je in zit onverwacht een steile helling afglijdt en de darkride verandert in een spannende achtbaan.

 

De achtbaanrit van Crush’s Coaster is een mix van verrassende wendingen, snelle draaien en scherpe bochten. Het schild waar je in zit draait en draait terwijl je door donkere tunnels en onderwatergrotten schiet. Tijdens de rit kom je oog in oog te staan met enkele van de herkenbare personages uit Finding Nemo. Vrolijke, vergeetachtige Dory natuurlijk, de vastberaden papa van Nemo, Marlin, en natuurlijk Crush zelf. Je komt een kwaadaardige diepzeehengelvis tegen (De vis met de grote tanden en een gloeiend lichtje in de film) en je komt terecht in de gezonken onderzeeër. Daar ontmoet je grote groepen kwallen én de haaienleider Bruce. Daarna ga je er razendsnel vandoor, als je in de Oost-Australische Stroom terechtkomt, net als in de film. Onder luid gejuich van Crush en z’n vrienden kom je daarna veilig weer terug in de haven van Sydney.

 

→ Bekijk de on-ride video van Crush’s Coaster

Visuele Effecten

De visuele effecten van Crush’s Coaster zijn een hoogtepunt voor veel bezoekers. De decors en projecties zijn erg mooi, maar ook de bewegingen van de schildwagen waar je in zit dragen bij aan de ervaring. Vooral het draaien ervan zorgt ervoor dat je bij tijd en wijlen geen idee hebt waar je bent, terwijl je omgeven bent door gigantische kwallen en andere zeewezens. Ook het feit dat je heel even buiten komt, wanneer de draaiende schild door de bocht gaat, is erg leuk voor de mensen die buiten wachten.

Een belevenis voor (bijna) alle leeftijden

Crush’s Coaster is niet alleen bedoeld voor de grotere sensatiezoekers. Het is een attractie die geschikt is voor gasten van alle leeftijden. Hoewel de achtbaan verrassend snel gaat, hoef je maar 1.07 meter hoog te zijn, waardoor kinderen van een jaar of 4 á 5 er vaak al in mogen.

Tips voor Crush’s Coaster

Haal zoveel mogelijk uit jouw ritje in Crush’s Coaster met onze tips:

 

  • Tip 1 – Gebruik de Single Riders rij: Ben je alleen, of hoef je niet per se naast elkaar te zitten? Kies dan voor de veel kortere Single Riders Rij. Hierbij kom je naast andere mensen te zitten, maar in ruil daarvoor hoef je ook veel minder lang te wachten.
  • Tip 2 – Gebruik Premier Access: Als er één attractie is die zich hiervoor leent is het deze wel. De rij is namelijk vrijwel altijd lang en deze achtbaan wil je toch eigenlijk ook niet missen. Overweeg dus om betaald de rij te skippen met Premier Access.
  • Tip 3 – Ren direct naar Crush’s Coaster tijdens Extra Magic Hours: Wanneer je in een Disney Hotel verblijft, kan je een uur eerder het park in. We adviseren eigenlijk om tijdens die tijd zoveel mogelijk andere attracties te kiezen, omdat de rij bij Crush’s Coaster al snel lang is. Wanneer je echter toch het moment met de kortste wachtrij wilt kiezen, dan is dit wel het moment. Je zal niet de enige zijn, veel bezoekers rennen direct naar deze achtbaan. Houd er rekening mee dat de wachttijd al snel oploopt naar ongeveer een half uur. Na openingstijd gaat het al snel richting een uur of langer.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!