Disney Village uitbreiding

Zó gaat de uitbreiding van Disney Village er uit zien

Jaren geleden werd al aangekondigd dat Disney Village flink verbouwd en uitgebreid zou worden. Door de corona crisis kwamen deze plannen echter lange tijd op de plank te liggen. Nu de beide parken van Disneyland Parijs® weer op volle toeren draaien is men nu dan eindelijk begonnen met de grootschalige verbouwing. Disney Village zal er straks helemaal anders uitzien dan we gewend waren. Hoe precies? We kunnen je alvast verklappen dat het een flinke vooruitgang beloofd te worden. Maar wat je precies allemaal mag verwachten? Dat vertellen we je in dit artikel.

 

Over Disney Village

Disney Village heette nog Festival Disney toen het geopend werd in april 1992. De architect had het idee om er een ode aan Amerika van te maken. Een groot plein, met muziek, dans, theater, winkels en horeca en verlicht door een sterrenhemel van 3.600 lampjes, die boven het gehele gebied gespannen waren. Maar vanaf het begin pakte het niet uit zoals gehoopt. De uitstraling zoals die door de architect was bedacht mislukte min of meer. In plaats van dat levendige plein, ontstond er, volgens velen, een kil en industrieel gebied dat nogal afstak bij Disneyland zelf.

 

Als gevolg daarvan gingen veel winkels en horecagelegenheden weg uit Festival Disney, dat al na 4 jaar werd omgedoopt tot Disney Village. En sinds die tijd is er veel aan gedaan om het gebied sfeervoller te maken. Dat is ook goed gelukt, want hoewel de sterrenhemel al lang weg is, zijn er wel veel kleurrijke façades, vaak met felle neonlichten en maken de diverse eettentjes en seizoensaankleding het gebied veel sfeervoller.

 

De grote Disney Village renovatie

In maart 2021 kondigde Disney een grootschalige renovatie van Disney Village aan. De renovatie zal in zijn totaliteit zo’n 5 á 6 jaar duren, maar omdat er steeds nieuwe stukjes worden opgeleverd, is er steeds meer van het nieuwe Disney Village terug te zien. De bedoeling is dat Disney Village een transformatie ondergaat en zo een tijdloze en gezinsvriendelijke omgeving biedt, aangevuld met nieuwe aantrekkelijke winkels, restaurants en entertainment. Overdag zullen bezoekers kunnen rondstruinen in winkels en genieten van de restaurants, terwijl ‘s nachts duizenden lichtjes Disney Village zullen veranderen in een betoverende plek.

 

Op deze manier komt iets van het oorspronkelijke concept (de voormalige sterrenhemel van 3.600 lampjes) ook weer op een nieuwe manier terug bij de renovatie. Daarbij komt er een promenade rond het meer met verfraaide wandelpaden en is er veel ruimte voor groen, waardoor het ook een plek wordt om tot rust te kunnen komen, tussen de Disney parken.

 

Het decor van Disney Village

Het nieuwe decor van Disney Village zal anders zijn dan wat we de laatste jaren gewend waren. Waar Disney Village relatief weinig ‘Disney’ liet zien, zal het na de renovatie onder andere grote kunststukken tonen met Disneyfiguren en elementen uit de bekende Disney verhalen. Daarmee wordt de lijn doorgetrokken van bijvoorbeeld de grote Marvel standbeelden op de promenade bij Hotel New York: The Art of Marvel. Daarnaast zullen er talloze verlichte elementen en projecties te zien zijn en is het de bedoeling dat muziek gaat bijdragen aan de algehele sfeer.

 

Van Café Mickey naar Rosalie

Eén van de eerste zichtbare veranderingen gaat het verdwijnen van Café Mickey worden. Dat zal worden vervangen door Rosalie, eigendom van de Bertrand Groep. Het zal een brasserie worden met een klassieke Parijse uitstraling. Je eet er onder andere klassiek Frans gebak, salades en broodjes. Brasserie Rosalie ligt aan Lake Disney en zal plaats bieden aan zo’n 500 mensen, verdeeld over 2 verdiepingen. Je kan er zowel binnen als buiten zitten, maar ook afhalen.

Brasserie Rosalie

Van King Ludwig’s Castle naar The Royal Pub

Ook het herkenbare King Ludwig’s Castle heeft z’n deuren definitief gesloten. In plaats daarvan is The Royal Pub gekomen. The Royal Pub heeft de uitstraling van een klassieke Engelse pub en serveert wat je daarbij ook verwacht: fingerfood, en (alcoholische) drankjes.

 

De volgende stappen van de uitbreiding van Disney Village

Naast The Royal Pub en brasserie Rosalie gaat er dus nog veel meer veranderen in Disney Village. Allereerst gaan de façades van de winkels nu vervangen worden. Dat gaat stukje bij beetje, zodat steeds beoordeeld kan worden hoe het bijdraagt aan het totaalplaatje. Maar er komen ook nieuwe winkels en hoogstwaarschijnlijk ook nieuwe restaurantketens. Welke precies? Dat zal in de komende periode steeds meer duidelijk worden. Als er weer nieuwe winkels of restaurants of andere verbouwingen aangekondigd worden, dan delen we dat natuurlijk.

Andere blogs

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!