Dineren met Disneyfiguren, zó doe je dat

In Disneyland Parijs® is zo’n beetje alles magisch. Van het binnenlopen door de poorten, de attracties, de parades tot zelfs het nuttigen van een maaltijd. Zo’n maaltijd wordt extra magisch wanneer er een Disneyfiguur aansluit. Niet iedereen weet van deze mogelijkheid, maar zou het jouw bezoek, of dat van je kinderen of vrienden, niet helemaal afmaken wanneer Mickey, Teigetje of één van de vele andere Disneyfiguren je hoogstpersoonlijk een handje komt geven? Je moet wel wat doen om dat voor elkaar te krijgen. Wanneer je zeker wilt zijn van zo´n één-op-één begroeting kan je het best al vroeg van te voren boeken en dan wel bij specifieke restaurants. Dít is hoe jij kan onbijten, brunchen of dineren met Disneyfiguren in Disneyland Parijs.

Dineren met Disneyfiguren, hoe zit dat?

Door het park heen zijn diverse mogelijkheden om Disneyfiguren te zien. Bij binnenkomst in het park word je doorgaans welkom geheten door enkele Disneyfiguren bij het Main Street U.S.A Station, vlak bij de ingang. Daarnaast zijn er natuurlijk de parades waarbij veel Disneyfiguren te zien zijn. Maar dan zwaai je alleen op afstand naar ze. Wil je ook een echte meet-and-greet met een Disneyfiguur, dan zal je op vaste momenten in de rij moeten staan. In Fantasyland kan dat met Mickey Mouse gedurende een groot deel van de dag en door het park heen zijn, afhankelijk van het programma, diverse momenten waarop je een Disneyfiguur kan ontmoeten.

Maar het is ook mogelijk om tijdens een maaltijd vergezeld te worden door Disneyfiguren. Er zijn in Disneyland Parijs drie restaurants waar dat kan:

Dineren met Disneyfiguren in Plaza Gardens

Plaza Gardens is een populaire plek om Disneyfiguren te ontmoeten. Hoewel het mogelijk is om zonder reservering naar binnen te stappen raden we aan om (ver) van tevoren al te boeken, zodat je zeker bent van een plekje. In dit restaurant in Victoriaanse stijl kan je zowel ontbijten, lunchen en dineren met Disneyfiguren.

Tijdens het ontbijt kom je meestal één van de volgende Disneyfiguren tegen in Plaza Gardens: Pluto en Goofy, Pinokkio en Gepetto, Kapitein Haak en Vetje, Teigetje en Iejoor.

Mickey Mouse en Minnie Mouse laten zich doorgaans tijdens het ontbijt niet zien.

Tijdens het diner wél. Naast Mickey en Minnie Mouse kan je dan een selectie van de eerder genoemde Disneyfiguren ontmoeten. De Disneyfiguren veranderen constant, het kan dus zijn dat je andere figuren tegenkomt dan hier genoemd.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Dineren met de Disney prinsessen bij Auberge de Cendrillon

Wie gek is op de Disney prinsessen mag een bezoek aan Auberge de Cendrillon eigenlijk niet overslaan. In het park kom je ze voor meet-and-greets zelden tegen, dus dit is een unieke mogelijkheid om Sneeuwwitje, Doornroosje, Ariel of andere prinsessen te ontmoeten. Het is weliswaar één van de duurste eetgelegenheden van Disneyland Parijs, maar je krijgt daar wel een maaltijd in een unieke, koninklijke setting voor terug, compleet met stenen bogen, prachtige glas-in-lood ramen en natuurlijk: de prinsessen die je tijdens de maaltijd komen begroeten.

Reserveren is noodzakelijk en het is nodig om dit op tijd te doen. Door de grote populariteit is dit restaurant vaak al ver van tevoren volgeboekt.

 • Type restaurant: Tafelbediening
 • Prijsklasse: €€€
 • Bekijk menu

Dineren met Disneyfiguren in het Disneyland Hotel

In het recentelijk vernieuwde Disneyland Hotel zijn er twee mogelijkheden om te eten met Disney figuren. Wanneer je luncht of dineert bij Royal Banquet, het restaurant van het Disneyland Hotel, ontmoet je Mickey en andere Disney figuren in een koninklijke outfit. Heel speciaal dus!

 • Type restaurant: Buffet
 • Prijsklasse: €€€
 • Bekijk menu
Daarnaast kun je terecht bij het exclusieve La Table de Lumiére in het Disneyland Hotel. Dit restaurant met tafelbediening is alleen toegankelijk voor gasten van het Disneyland Hotel. Hier dineer je met Disney prinsessen en prinsen.
 
 
 • Type restaurant: Tafelbediening
 • Prijsklasse: €€€
 • Bekijk menu

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Hoe boek je een maaltijd met Disneyfiguren?

Lijkt het je na het lezen van dit artikel ook leuk om eens te dineren met Disneyfiguren? Alleen bij Plaza Gardens kan je op goed geluk binnenlopen, al is de kans klein dat er plek is. We raden dan ook altijd aan om van tevoren te boeken. Dat kan op één van deze manieren:

 • Bel met de Restaurant reserveringslijn op +33 1 60 30 40 50 (Engels- en Franstalig)
 • Boek via de Disneyland Parijs app
 • Boek via de receptie van het hotel (wanneer je in een officieel Disneyland Parijs Hotel verblijft)
 • Loop naar binnen bij het restaurant en maak daar een boeking voor een later moment