Met de trein naar Disneyland Parijs

Wil je naar Disneyland Parijs®, maar wil- of kan je niet met de auto gaan? Dan is de trein een goede optie. Er zijn verschillende manieren om per trein naar het állerleukste pretpark te komen. Wij hebben vast voor je uitgezocht wat je opties zijn en we vertellen je in dit artikel waar je op moet letten tijdens je treinreis naar het hart van de magie.

Naar Disneyland Parijs met de Thalys

Eén van de opties om naar Disneyland Parijs te komen is de Thalys, die rechtstreeks vanuit Nederland naar Disneyland Parijs rijdt. Deze trein vertrekt vanaf Amsterdam en stopt onderweg bij Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Het duurt 3 uur en 33 minuten om bij Disneyland Parijs te komen.Tickets zijn te boeken via NS International vanaf 35 Euro per persoon voor een enkele reis. Kinderen tot en met drie jaar oud reizen gratis (op schoot) en kinderen tot en met elf jaar oud krijgen een speciaal kortingstarief, waardoor ze al vanaf 15 Euro reizen.

De Thalys vertrekt op vrijdag tot en met maandag om 7:15 uur uit Amsterdam. Je bent dan om 10:48 uur al in Disneyland. Wil je alleen voor een dagje naar het pretpark, dan kan je zelfs op zaterdagavond alweer terug reizen per directe trein naar Nederland. Er zijn ook treinen op zondagmiddag terug naar Nederland.

Naar Disneyland Parijs met de TGV

Een andere optie om naar Disneyland Parijs te komen is de TGV, die vanuit Brussel naar Disneyland Parijs gaat. Vanuit Nederland kan je eerst de Intercity of de Thalys naar Brussel Zuid / Midi nemen en daar overstappen op de TGV die naar Marne-la-Vallée – Chessy gaat. De TGV gaat vanaf Brussel in zo’n twee uur via Lille en de luchthaven van Parijs naar de hoofdingang van Disneyland Parijs. Treintickets boek je vanaf 45 Euro via NS International.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Disneyland Parijs combineren met een stedentrip

Als je liever een stedentrip naar Parijs combineert met een bezoek aan Disneyland, kan je ook de Thalys nemen naar Parijs Gare du Nord. Zo ben je meteen in het centrum van Parijs. Vanuit daar kan je met de metro en de RER-lijn B naar Disneyland Parijs reizen. Dit duurt ongeveer een uur en kost zo’n 7,60 Euro per persoon, per enkele reis. Het duurt 3 uur en 18 minuten om van Amsterdam tot station Gare du Nord te reizen.

Waar op letten als je met de trein naar Disneyland Parijs gaat?

Reizen met de trein naar Disneyland Parijs is comfortabel en snel, maar het kan ook relatief duur zijn. Zorg daarom dat je de treinkaartjes zo ver mogelijk van tevoren aanschaft, dan is de kans groter dat je kaartjes kan vinden voor een lagere prijs. Hoe later je boekt, hoe groter de kans dat de dag en het tijdstip van je keuze niet meer beschikbaar is en hoe hoger de prijs die je betaalt.

De treinen naar Disneyland Parijs vertrekken vanaf de grote stations. Vergeet dus na het boeken niet dat je ook nog naar dat station moet reizen. Afhankelijk van waar je woont kan dat een behoorlijk vroegertje worden. Nog fijner is het natuurlijk als iemand je af kan zetten bij het station en je daar ook weer op komt halen.

Wanneer je met kleine kinderen reist, zorg dan voor voldoende vermaak. Een treinreis is op zichzelf al spannend en er valt onderweg genoeg te zien door het raam, maar een iPad of wat speelgoed dat ze bezighoudt is geen overbodige luxe tijdens een treinreis van ruim 3 uur. Wanneer je kinderen onderweg nog moeten (of willen) slapen, kan je overwegen om een opblaasbaar kussen aan te schaffen. Daarmee kunnen kinderen languit liggen en zo comfortabeler slapen.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!