Walt Disney Studios Park Uitbreiding: Dít kan je verwachten

Het Walt Disney Studios Park® is een waardige toevoeging aan Disneyland Parijs®. Toch is het al sinds de bouw van het park in 2002, het park met nét wat minder beleving dan het Disneyland Park. Grote pleinen en ogenschijnlijk simpele loodsen dragen daar aan bij. En hoewel de beleving altijd anders zal blijven dan in het Disneyland Park, is er binnenkort wel een hele hoop meer beleving in het Walt Disney Studios park dan nu. Het park gaat namelijk uitbreiden. We hebben het niet over een kleine uitbreiding, maar één van de grootste uitbreidingen van Disneyland Parijs van de afgelopen jaren. Dit is wat je ervan kan verwachten.

Wat zit er in de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park?

In 2018 kondigde Robert A. Iger, de CEO van The Walt Disney Company, aan dat er een ingrijpende uitbreiding van Disneyland Parijs zou komen. De uitbreiding zou volledig plaatsvinden in het Walt Disney Studios Park. Met een investering van zo’n 2 miljard Euro zou het één van de meest ingrijpende uitbreidingen worden sinds Disneyland Parijs in 1992 z’n deuren opende. De uitbreiding zou bij de aankondiging neerkomen op het toevoegen van 3 themagebieden aan het Walt Disney Studios Park:

  • Een Marvel Avenger Campus (inmiddels natuurlijk al geopend).
  • Een themagebied rond de Disneyfilm Frozen.
  • Een Star Wars themagebied (of toch Lion King?).

Verder staan onder andere de volgende grote uitbreidingen en renovaties op het programma:

  • Een nieuw, groot meer middenin het park, met rondom o.a. de nieuwe themagebieden, nieuwe restaurants, winkeltjes en een Rapunsel attractie. Ook zal ‘s avonds een gloednieuwe show worden opgevoerd op het meer. Uiteindelijk zal dit project de naam Adventure Bay krijgen.
  • Een grote renovatie van Studio 1 (de ingang) en Hollywoord Boulevard. Studio 1 krijgt de naam World Premiere en het gebied voor Studio 1 wordt World Premiere Plaza.
  • Een nieuwe Alice in Wonderland show, op de plek waar Moteurs Action! werd opgevoerd.

In dit artikel wordt alles stap voor stap besproken. Op dit moment wordt aan dit artikel gewerkt, zodat het weer helemaal up-to-date is (laatste update 5 februari 2024).

De Marvel Avenger Campus

Op 20 juli 2022 opende de eerste aangekondigde uitbreiding zijn deuren. De Marvel Avenger Campus is volledig ingericht op echte Marvel fans. Je vindt er de interactieve darkride Spiderman W.E.B. Adventure waarbij je zelf spinnenwebben kan schieten. Ook is de voormalige Rock ’n Rollercoaster omgebouwd naar ‘Avenger Assemble: Flight Force’. In deze achtbaan ga je samen met Iron Man en Captain Marvel op avontuur.

Diverse Marvel Helden, zoals Captain America en Natasha Romanoff, lopen rond door de Campus. Ook worden er tijdens drukke dagen tussentijds shows opgevoerd. De diverse restaurants en boetieks zijn natuurlijk ook helemaal in de stijl die past bij de Marvel Avengers. Zo kan je eten in de Stark Factory, waar een gigantische Iron Man robot te zien is, of in de PYM Factory waar klein eten groot wordt en groot eten klein (bekend van de film Ant-Man and the Wasp).

Het themagebied rondom Frozen

De bouw aan het themagebied rondom Frozen is inmiddels ook begonnen. Frozen fans kunnen hun hart ophalen, want dit themagebied belooft spectaculair te worden. Het ijskasteel van Elsa zal op een besneeuwde berg van 30 meter hoog staan en is al van veraf te zien. De bekende bouwstijl van Arendelle zal door het hele gebied terugkomen. Uiteraard zullen in het gebied meet-and-greets mogelijk zijn met de helden en heldinnen uit de film en kun je shoppen in nieuwe winkeltjes. Tot slot zal er ook één grote attractie in het themagebied te vinden zijn: een darkride met bootjes, vergelijkbaar met de Frozen Ever After attractie in Amerika. verwachting is dat dit nieuwe gebied eind 2025 opent.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting-kalender >>

Wat verandert er nog meer bij de aankomende uitbreiding?

Bij de aankomende uitbreiding verrijst niet alleen Arendelle in het Walt Disney Studios Park. De weg naar Arendelle wordt namelijk gevormd door een uitgestrekte promenade, omgeven door bloemperken en bomen en verlicht door lantaarns. Deze promenade zal de naam Adventure Way krijgen. Eenmaal bij het Frozen themagebied aangekomen zal er eveneens een groot meer te zien zijn, dat in de toekomst voor shows gebruikt kan worden. Het meer en het gebied er omheen krijgt de naam Adventure Bay.

Op Adventure Way passeer je verschillende tuinen, geïnspireerd op de bekende Disney verhalen. In de Rapunzel tuin vind je een nieuwe familieattractie. Naar verluidt is dit een theekopjes-achtige attractie gebouwd door de Italiaanse attractiebouwer Zamperla.

Op onderstaande concept art is te zien dat bezoekers plaats kunnen nemen in ronddraaiende bootjes, gebaseerd op een scene van Tangled.

Op bovenstaande afbeelding zie je de Rapunzel attractie met daarboven aan de oever van Adventure Bay een groot tafelbedieningsrestaurant in art nouveaustijl. Het restaurant biedt plaats aan 250 mensen en belooft een fantastisch uitzicht te bieden over het meer en de show die daarop wordt uitgevoerd. Dit restaurant zal komen te heten The Regal View Restaurant and Lounge. Hieronder het vooraanzicht.

Verder wordt aan de andere kant van het meer een gebied ontwikkeld bestaande uit Paviljoen Oost en West. Gebouw Oost wordt een Quick service restaurant in Art Nouveau stijl. Hier vinden bezoekers een scala aan snacks en afhaalmaaltijden.

Tevens zal het gebouw dienen als kleedkamer en ontspanningsruimte voor het personeel en in het torentje van het gebouw bevindt zich een regiekamer voor de shows die worden opgevoerd op het meer. Gebouw West is kleiner dan zijn grotere broer en zal alleen horeca huisvesten. Verder worden naast gebouw West nog drie kleinere Food kiosken geplaatst en twee overkappingen die waarschijnlijk gaan dienen als plek waar bezoekers even kunnen chillen, schuilen voor de regen of even de schaduw kunnen opzoeken.

Het Star Wars themagebied, of toch Lion King?

Over het nieuwe Star Wars themagebied is nog erg weinig bekend. Na de financiële klappen tijdens de coronacrisis zijn vorderingen rondom het themagebied uitgesteld, hoewel het niet officieel is gecanceld. Disneyland Parijs heeft aangegeven nog steeds over het thema na te denken en in online communities gaat zelfs het gerucht de ronde dat Disney het Star Wars thema wil inwisselen voor een Lion King thema.

Of we nog een derde themagebied mogen verwachten en wat dan precies het thema wordt, is nog even afwachten. We kijken dan ook eerst maar eens uit naar het nieuwe Frozen themagebied. Wel kunnen we met enige zekerheid zeggen dat dit het jaar is dat we duidelijkheid gaan krijgen over het derde themagebied. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een Lion King gebied. We vinden dat het Walt Disney Studios Park wat meer nostalgie mag herbergen en dit gaat je niet lukken met het toevoegen van alleen maar moderne films als Frozen, Star Wars en Marvel.

Renovatie Studio 1, Production Courtyard en Hollywood Boulevard

Binnen het park zijn uitgebreide bouwwerkzaamheden aan de gang in Production Courtyard, wat resulteert in het verwijderen van plantenbakken, bomen en zelfs het iconische Walt “Partners” standbeeld. Inmiddels is de ingang geëgaliseerd, met betonnen opvullingen en staan er schuttingen voor de theaters die helaas een lange tijd blijven staan. De volledige transformatie zal naar verwachting meer dan een jaar in beslag nemen en klaar zijn in mei 2025. Production Courtyard en Hollywoord Boulevard zullen compleet onherkenbaar zijn wanneer de renovatie klaar is. Het belangrijkste doel van deze renovatie is het creëren van meer sfeer in het park met nieuwe vloeren, een compleet nieuwe ingang, nieuwe ‘landscaping’ met palmbomen en bloemen en worden er eetkraampjes geplaatst.

Ook krijgt Studio 1 en het gebied voor studio 1 een totale make-over. Studio 1 zal gaan heten World Premiere en het gebied ervoor World Premiere Plaza. 

Een grote luifel voor studio 1 zal de bezoekers in twee stromen naar links en naar rechts leiden. De focus ligt voornamelijk op restaurant En Coulisse, dat een ‘Tuinfeest’ thema krijgt met drie grote kunst bomen. Tevens worden enkele gevels verwijderd waardoor de capaciteit wordt uitgebreid naar 530 zitplaatsen. Hopelijk krijgt ook de kwaliteit van het voedsel enige aandacht want dit liet altijd te wensen over bij En Coulisse. Hieronder de bouwtekeningen van het nieuwe Garden restaurant in World Premiere.

Ook de winkel tegenover En Coulisse krijgt een upgrade. De meeste gevels blijven intact, maar waarschijnlijk wordt het thema meer aangepast op het ‘Tuinfeest’ thema van het nieuwe restaurant. Ook het iconische tankstation gaat op de schop.

Naar onze mening is deze renovatie broodnodig, want als er iéts mist in dit park dan is het sfeer door de lelijke betonnen vloeren en het weinige groen. Hopelijk gaat deze renovatie daarvoor zorgen!

Onderstaand een filmpje gemaakt door onze vriend van Youtube kanaal The Main Street News die het complete project visueel in kaart heeft gebracht.

De nieuwe Alice in Wonderland Stuntshow

Vanaf het voorjaar van 2024 is deze nieuwe show te zien in het Walt Disney Studios Park.  Deze verse stuntshow volgt de originele “Moteurs… Action! Stuntshow Spectaculair”, op die vanaf de opening van het Walt Disney Studios Park werd vertoond. De Alice in Wonderland show zal plaatsvinden in een vernieuwde Stuntshow Arena (naast Avengers Campus), inclusief nieuwe decorelementen, talloze performers en uiteraard bekende personages uit de film. Bovendien krijgen bezoekers de kans om invloed uit te oefenen op het einde van de show, waardoor elke vertoning uniek en interactief wordt.

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >> 

Disney Adventure World

Update 13-04-2024

Het Walt Disney Studios Park krijgt bij de opening van het World of Frozen Themagebied een nieuwe naam, namelijk: Disney Adventure World. 

Aanbiedingen, tickets & tips om goedkoop te boeken

Op zoek naar de beste deals voor een betoverend verblijf in Disneyland Parijs? Of wil je gewoon slimme tips om je trip zo budgetvriendelijk mogelijk te maken? Wij hebben al het uitzoekwerk al voor je gedaan! Op onderstaande pagina’s vind je de actuele aanbiedingen, goedkoopste tickets en tips om zo goedkoop mogelijk te boeken.

🎢 Ontdek onze actuele aanbiedingen >>

🎟 Tickets nodig? Ontdek de beste prijzen >> 

💡 Leer hoe je slim en voordelig kunt boeken >>

Klik op de links hierboven en plan je magische verblijf in Disneyland Parijs!

KOM MET ONS IN CONTACT!

Heb je een vraag? Of hulp nodig met jouw boeking?
We geven met alle liefde persoonlijk advies. En dat kost je niets!
Vul onderstaand formulier in en we komen
er zo snel mogelijk op terug.

Andere blogs

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!