Pirates of the Caribbean in Disneyland Parijs

Yo ho, yo ho, a pirate’s life for me! Wie kent niet het piratenlied dat onlosmakelijk met de attractie is verbonden en later nog meer bekendheid kreeg door de gelijknamige films? We hebben het natuurlijk over één van de favoriete attracties van veel Disneyland Parijs® bezoekers: Pirates of the Carribean. Deze attractie mag gerust legendarisch worden genoemd, al was het maar omdat er een heuse filmreeks van gemaakt is. Benieuwd naar het verhaal achter deze attractie en naar tips waarmee jij je voordeel kan doen als je erin gaat? Lees dan verder.

De geschiedenis van Pirates of the Caribbean

De eerste Pirates of the Caribbean attractie opende op 18 maart 1967, slechts 3 maanden na de dood van Walt Disney. Het was dan ook de laatste attractie waar Walt Disney zelf een hand in heeft gehad. Als je al eens gedacht hebt dat de bootjes van It’s a Small World en Pirates of the Caribbean erg veel op elkaar lijken: dat klopt. Het aanvankelijke idee was dat het een attractie zou worden waar je zelf doorheen zou lopen. Door het succes van de bootjes in It’s a Small World besloot men echter om dezelfde bootjes voor Pirates of the Caribbean te gebruiken. Dat was een goed idee, want de attractie heeft inmiddels een legendarische status. Later werd de attractie ook geopend in Walt Disney World’s Magic Kingdom, Tokyo Disneyland, Shanghai Disneyland en in Disneyland Parijs.

Pirates of the Caribbean: de film

Jongere bezoekers denken misschien dat de attractie gebaseerd is op de filmreeks, maar het tegendeel is waar. Geïnspireerd door de attractie, die toen al bijna 40 jaar bestond, werd in 2003 de film Pirates of the Caribbean gelanceerd. Het script voor de film werd gebaseerd op de attractie en er werden bekende sterren als Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley gecast. Met een omzet van ruim 640 miljoen Dollar werd de film een groot succes, waarna nog eens 4 verschillende films gemaakt werden. Tijdens een grootschalige renovatie van de attractie in 2017 werd Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow in 2 scènes toegevoegd in de attractie. Eén keer komt zijn hoofd uit een ton, en aan het eind van de attractie zit hij tussen zijn schatten en goud, met een pratende papegaai.

Captain Jack’s - Restaurant des Pirates

In de attractie is zowaar een restaurant gevestigd. Helemaal in piratenstijl dineer je bij Captain Jack’s piratenrestaurant aan de waterkant van een tropische lagune, terwijl de boten van de attractie voorbij varen. Je wordt bediend door obers in piratenkleding en hebt een ruime keuze uit mooie, Caribische schotels. Hoewel dit restaurant een absolute aanrader is, is het moeilijk om er een plekje te vinden. Het is vaak al maanden van tevoren volgeboekt. Wil je het een keer proberen? Zorg dan dus dat je op tijd reserveert.

Wat mag je verwachten van Pirates of the Caribbean?

De ervaring begint eigenlijk al in de wachtrij. Je begint bij een korte wachtrij buiten alvorens je naar binnen loopt. Hier is het best donker. Terwijl je door de kronkelende gangen loopt, passeer je tal van details die de sfeer van een Caribisch piratendorp oproepen, zoals oude kanonnen, kratten met exotische goederen, flikkerende kaarsen en afgesneden traliehekken.

Nadat je de wachtrij hebt doorlopen, stap je in de boten die je dieper de attractie in brengen.

Zodra de rit begint, vaar je door een donkere grot en daarna direct langs het piratenrestaurant. De omgeving is prachtig verlicht met gedimd licht en de muziek van de attractie begint langzaam op de achtergrond te spelen.

 

Je vaart langs diverse scheepswrakken, waarna onheilspellende muziek klinkt. Je wordt omhoog getakeld en boven je wordt Davy Jones, of één van de andere karakters uit de Pirates of the Caribbean films, geprojecteerd.

 

Eén van de meest iconische scènes in de attractie is de gevangenis. Gevangen genomen piraten proberen te ontsnappen uit een in brand staande gevangenis, door een hondje met de sleutels te lokken. Kort hierop ga je met grote vaart naar beneden.

 

Een groot piratenschip schiet kanonskogels af die je rakelings missen. Hierna volgen diverse scènes van een stadje dat is ingenomen door de piraten. Aan het eind van de attractie vaar je langs kapitein Jack Sparrow. Hij zingt “Yo ho, yo ho, a pirate’s life for me”, terwijl hij tussen al zijn goud en schatten zit. Hierna volgen nog enkele spookachtige scènes alvorens je weer terugkomt waar je gestart bent.

 

→ Bekijk de on-ride video van Pirates of the Caribbean

Tips voor Pirates of the Caribbean

Op deze manier kan je optimaal van jouw rit in Pirates of the Caribbean genieten:

 

  • Tip 1 – Sneller toegang met Premier Access: Heb je een hekel aan rijen? Dan is Premier Access wat voor jou. Hiermee heb je sneller toegang tot attracties, tegen betaling. Voor Pirates of the Caribbean moet je nog heel even geduld hebben. Hier is Premier Access op dit moment nog niet mogelijk, maar zeer binnenkort wel.
  • Tip 2 – Vermijd de attractie tussen 13.00 en 16.00: nou ja, vermijden? De rijen voor Pirates of the Caribbean vallen mee, ten opzichte van sommige andere attracties. Maar toch zijn de rijen op z’n langst tussen 13.00 en 16.00. Wat later op de avond, bijvoorbeeld rond een uur of 19.00 of 20.00 bedraagt de wachttijd vaak nog maar 5 tot 15 minuten.
  • Tip 3 – Kies de achterste rij als je niet nat wilt worden: De voorste rij is natuurlijk het leukst als het gaat om de beleving van de attractie. En hoewel je niet kletsnat zal worden, valt niet uit te sluiten dat je door wat water geraakt zal worden tijdens de rit. Heb je daar echt geen zin in? Probeer dan op de achterste rij te gaan zitten, de kans om nat te worden is daar het kleinst.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!