Kerst in Disneyland Parijs

Kerst is een periode van gezellig samen zijn, gezelligheid en vrolijke lichtjes en versieringen terwijl het steeds vroeger donker wordt. Verwarm je hart tijdens deze koude dagen met een bezoek aan misschien wel de gezelligste plek op aarde tijdens kerst. In Disneyland Parijs® voelt het alsof het al Kerstmis is, nog vóór Sinterklaas bij ons in het land komt. Dit is waarom je kerst in Disneyland Parijs een keer meegemaakt moet hebben.

Kerstdecoratie in Disneyland Parijs

We beginnen in Nederland meestal eind november, begin december met het ophangen van de kerstverlichting en het optuigen van de kerstboom. In Disneyland zijn ze er al veel eerder bij. Vanaf medio november, ongeveer een week nadat het Halloween Festival is afgelopen, zijn alle pompoenen uit het park verdwenen en hebben ze plaatsgemaakt voor geweldige kerstversiering door het hele park en een gigantische kerstboom. Het voelt alsof het net gesneeuwd heeft door de aangebrachte kunstsneeuw op de vele kersttaferelen verspreid door het hele park, terwijl overal om je heen gezellige kerstmuziek te horen is. Tijdens kerst vind je in Disneyland Parijs:

 • 15.000 kerstballen
 • 78 kerstbomen
 • Een 24 meter hoge kerstboom die versierd is met meer dan 1.000 kerstballen en decoraties
 • Meer dan 37.000 speciaal aangeplante bloemen

De Kerst Parade

Eén van de hoogtepunten van Disneyland Parijs tijdens de kerstperiode is de Kerst Parade. Terwijl er sneeuw valt (schuim dat vanaf de daken wordt geblazen) en kerstmuziek uit de speakers schalt vormen ouders en kinderen al rijen langs de route van de parade. Niemand wil de Kerst Parade immers missen. Elk jaar is het weer een verrassing hoe de Kerst Parade er precies uitziet, maar in 2022 bestond de parade bijvoorbeeld uit:

 • Een stoomtrein met Mickey Mouse, Pluto, Stitch en Pinokkio
 • De 3 kleine biggetjes en Knabbel en Babbel
 • Een versierde wagen met kerstboom, Minnie Mouse en Clarabella Koe
 • Goofy en Maximillian Goof
 • Een wagen met een reusachtig houtsnijwerk en de hele familie Duck (Donald, Katrien, Dagobert en de broertjes Kwik, Kwek en Kwak)
 • Een wagen met daarop bekende Disney prinsessen uit films zoals Sneeuwwitje, Frozen en Belle en het Beest
 • Alle Winnie de Poeh figuren
 • Een slee met de Kerstman
 • Talloze dansers en danseressen in kerststijl

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Snacken in kerststijl

Tijdens kerst kan je in Disneyland Parijs ook tijdelijke snacks in kerstsfeer verwachten. Elk jaar is het assortiment anders, maar in vorige jaren waren dit enkele van de speciale snacks die tijdens kerst te verkrijgen waren:

 • Drankjes met gingerbread smaak of versierd met gingerbread mannetjes
 • Rood geglazuurde cakejes versierd met Mickey-oren
 • Cakejes en koekjes met kerstversieringen erop

In het Walt Disney Studio Park vind je tijdens de kerstperiode L’Hiver Gourmand. Deze authentieke wintermarkt bestaat uit kleine houten chalets waar gingerbread, warme chocolademelk, crêpes en andere lekkernijen worden geserveerd.

Het is kerst in de winkeltjes

In de souvenirwinkeltjes wordt het assortiment tijdens kerst tijdelijk uitgebreid met exclusieve kerst souvenirs. Dit kunnen wel eens ontzettend leuke kerstcadeaus voor vrienden en familie zijn. In het kasteel van Doornroosje zit een klein winkeltje dat vrijwel uitsluitend kerst souvenirs verkoopt, maar ook de andere winkels hebben een zeer uitgebreid kerst assortiment. Kijk met name ook even naar de kerstballen die vaak erg mooi zijn.

Ook in de Disney Hotels blijft het kerst

Als je na een lange dag het park uitloopt houdt het feest in je Disney Hotel niet op. Ook de hotels zijn tijdens de kerstdagen namelijk gezellig in kerstsfeer aangekleed. Het gezelligste hotel tijdens de kerstperiode is waarschijnlijk Sequoia Lodge. Hier pakken ze flink uit met kerstversieringen en de reusachtige haard in de lobby maakt het helemaal af.

Kerstshows

Tijdens de kerstperiode zijn er in Disneyland Parijs ook een paar leuke kerstshows te zien. Naast de Kerst Parade is dat bijvoorbeeld het magische moment dat de kerstboom op Town Square wordt verlicht of de muziekshow Let’s Sing Christmas, waar je gezellige kerstliedjes mee kan zingen met Mickey en Minnie Mouse, Donald, Katrien en Goofy.

Disneyfiguren in kerststijl

Disneyfiguren kan je ook tijdens de kerstperiode in Disneyland Parijs ontmoeten, maar het zou zomaar kunnen dat ze er net even anders uitzien dan normaal. Zo heeft Stitch een eigen kersttenue, dragen Mickey en Minnie Mouse mooie kerstkostuums en heeft ook Goofy steevast een rode kerstmuts op. En vergeet natuurlijk de kerstman niet, ook hij maakt zijn opwachting in Disneyland Parijs tijdens kerst.

Wanneer begint kerst in Disneyland Parijs?

Op 25 en 26 december is het kerst, maar het kerstfeest begint in Disneyland Parijs al veel eerder. Disney’s Betoverende Kerst begint op 11 november 2023 en duurt t/m 7 januari 2024! Ben je van plan om tijdens deze magische periode Disneyland Parijs te bezoeken? Gebruik dan de prijsschatting kalender om de beste prijs te vinden!