Ratatouille in Disneyland Parijs

Een rat die kan koken? Voordat de film Ratatouille er was, zou iedereen je hebben uitgelachen. Maar nu weten we dat een goede kok overal vandaan kan komen. Ga mee naar het Parijs van chef Gusteau en krimp tot het formaat van de kookgekke rat Rémy. In de keuken van de boze chef Skinner moet je op spectaculaire wijze het ene na het andere gevaar ontwijken. Eén ding is zeker: dit is een recept voor een heldhaftig avontuur.

De geschiedenis van de attractie Ratatouille

De animatiefilm Ratatouille werd door Disney in 2007 naar het witte doek gebracht en was een instant hit. De film won onder anderen een Academy Award en een Golden Globe en bracht meer dan 600 miljoen dollar op. In 2014 werd er dan ook een attractie opgedragen aan de film met de opening van Remy’s Ratatouille Adventure, in het Frans ook Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy genoemd. Het was de eerste ‘trackless ride’, waarbij de karretjes lijken te zweven in plaats van op een rails te rijden, zoals bij een achtbaan. Daarnaast werd er een 3D effect toegevoegd, waardoor bezoekers een 3D bril moeten dragen voor extra spectaculaire effecten. Geureffecten die de Franse keuken nog dichterbij brengen promoveren de attractie tot een 4D darkride. De attractie bevindt zich in het Walt Disney Studios Park.

Meer dan alleen een attractie

Als je de film gezien hebt zal je versteld zijn wanneer je bij de attractie van Ratatouille aanbeland. Het decor eromheen is exact zoals in de film. Je bevindt je plotseling op een plein, midden in Parijs. Naast een prachtige fontein vind je aan het plein hét Ratatouille restaurant Bistrot Chez Rémy, waar je daadwerkelijk kunt eten. De aankleding in het restaurant is volledig in stijl van de film en een onmisbare ervaring voor echte fans. Daarnaast vind je ook een winkel genaamd Chez Marianne, waar je exclusieve Ratatouille merchandise kan krijgen.

Dit is wat je mag verwachten van Ratatouille in Disneyland Parijs®

Als je vanaf het geweldige plein de attractie (het restaurant van Gusteau) in loopt word je nóg meer ondergedompeld in een Ratatouille-avontuur. Je begint bij de daken van de hoge gebouwen van Parijs, waar je “gekrompen” wordt tot de grootte van een rat.

 

Je stapt in een wagen in de vorm van een rat, op het dak van Gusteau’s restaurant. Rémy en de geest van Gusteau willen Ratatouille voor je koken, maar: net als in de film val je door een openende glazen ruit naar beneden, zo de keuken van het restaurant in! De achtervolging begint, van een vriezer tot onder een hete oven. Eenmaal in de eetzaal ontstaat er paniek wanneer je door de gasten ontdekt wordt. Chef Skinner probeert je te vangen, terwijl Linguini je probeert te helpen om te ontsnappen. Door een nabijgelegen rooster in de muren kan je ontsnappen, op een haar na gevangen door Skinner. Met een spectaculair 3D effect probeert de hand van Skinner je nog te grijpen door de muur heen. Maar uiteindelijk wordt veilig Rémy’s keuken bereikt, waar dat ene geweldige gerecht bereid wordt: Ratatouille. De rit eindigt bij het restaurant Bistro Chez Rémy.

 

→ Bekijk de on-ride video van Ratatouille

Tips voor Ratatouille in Disneyland Parijs

Haal zoveel mogelijk uit jouw rit in deze ‘rattractie’ met onze tips:

 

  • Tip 1- Ga voor de Single Riders rij: Vind je het geen probleem om niet naast je vrienden of familie te zitten? Kies dan voor de Single Riders rij. Hier sta je vaak maar enkele minuten te wachten, omdat andere karretjes opgevuld worden met mensen die in deze rij staan, terwijl de meeste mensen voor de reguliere rij kiezen.
  • Tip 2 – Koop Premier Access: Wachttijden bij de Ratatouille attractie kunnen lang zijn, dus het kan lonen om snelle toegang te kopen. Schaf Premier Access aan via de Disneyland Parijs app om de wachtrijen te kunnen skippen.
  • Tip 3 – Bezoek de attractie vlak voor sluitingstijd. Tegen het einde van de dag en vlak voor sluitingstijd zijn de rijen voor de Ratatouille attractie vaak het kortst. Piep daarom nog snel even de attractie in, vlak voor het park sluit, dan heb je een grote kans dat je niet of nauwelijks in de rij hoeft te staan. Dat terwijl de rij midden op de dag met gemak 50 minuten haalt.