Indiana Jones and the Temple of Peril in Disneyland Parijs

Indiana Jones and the Temple of Peril (In het Frans ook wel Indiana Jones et le Temple du Péril) is één van de spannende achtbanen die te vinden zijn in Disneyland Parijs®. Gebaseerd op de heldhaftige avonturen van Indiana Jones staat deze achtbaan garant voor spanning en avontuur. Toch is de achtbaan zoals we die vandaag de dag kennen heel anders uitgepakt vergeleken met de originele plannen. Dat heeft echter geen negatieve invloed op de populariteit van de achtbaan, want al meer dan 30 jaar houdt deze attractie zich staande. En dat exclusief in Disneyland Parijs.

De geschiedenis van Indiana Jones and the Temple of Peril

Al enkele jaren voordat Indiana Jones and the Temple of Peril in 1993 werd geopend, werd er gewerkt aan een attractie met een Indiana Jones thema. Vanwege financiële uitdagingen werden veel van de oorspronkelijke ideeën echter overboord gegooid.

 

Oorspronkelijk zou er een volledig Indiana Jones-land komen, met een enorme achtbaan met mijnkarren. Deze achtbaan zou gebaseerd worden op de beroemde reeks uit Indiana Jones and the Temple of Doom. Bezoekers zouden door wilde jungles worden gevoerd rond de verloren tempel en een groot overdekt gebouw in gaan voor enkele heftige achtervolgingsscènes. Er zouden naast deze spectaculaire achtbaan mogelijk nog meer Indiana Jones attracties in dit land worden geopend, maar dat is nooit officieel bekend gemaakt.

 

Uiteindelijk zorgden budgetbeperkingen en de behoefte aan een spectaculaire achtbaan voor de geboorte van Indiana Jones and the Temple of Peril zoals we die vandaag de dag kennen. De looping-achtbaan werd op 30 juli 1993 geopend in Disneyland Parijs en is tot op de dag van vandaag de enige in zijn soort. De achtbaan is dan wel niet zo spectaculair geworden als oorspronkelijk was bedacht, maar er is voldoende aandacht besteed aan de aankleding van de attractie, inclusief kronkelende paden en jungle planten.

 

Aanvankelijk verlichtten echte fakkels ‘s nachts de trap, maar deze werden in 2000 verwijderd.

Wat je mag verwachten van Indiana Jones and the Temple of Peril

Het verhaal rondom de attractie is vol spektakel, zoals we dat van Indiana Jones gewend zijn: De vorige expeditie is zoek en jij moet uitvinden wat er gebeurd is. Al snel kom je erachter dat het niet goed zit. Het basiskamp is verlaten, terwijl alle spullen er nog liggen. De mensen die hier verbleven, zijn halsoverkop weg gegaan. Je volgt een pad richting een oude tempelruïne en eenmaal aangekomen stap je in een wagen op een rails. De wagen wordt omhoog getrokken en de ruïne in geslingerd: het avontuur begint.

 

Nadat je langs brandende fakkels omhoog getakeld bent, ga je om de top van de ruïne heen en begin je aan de eerste val. Een tweede bocht brengt je naar de volgende val, waarna je de donkere diepte ingaat, gevolgd door de eerste en enige looping van deze achtbaan. In een lange spiraal ga je naar beneden, waarna de achtbaan even afremt, nog een klein stukje door raast en vervolgens helemaal tot stilstand komt. 

 

→ Bekijk de on-ride video van Indiana Jones and the Temple of Peril

Tips voor Indiana Jones and the Temple of Peril

Ben je een echte Indiana Jones fan en wil je zo veel mogelijk uit je rit in deze spannende achtbaan halen? Dit zijn onze tips voor jou:

 

  • Tip 1- Gebruik de Single Riders rij: Als je het niet zo belangrijk vindt om naast elkaar te zitten, dan is het een goed idee om voor de Single Riders rij te gaan. Deze rij is veel korter dan de gewone wachtrij, omdat je geplaatst wordt op stoelen die ‘over zijn’. Is er bijvoorbeeld een groep van vijf, dan word je naast de vijfde persoon geplaatst.
  • Tip 2 – Gebruik Premier Access: Met Premier Access heb jij sneller toegang tot attracties, tegen betaling. In de app reserveer je een tijdslot waarbinnen je de attractie in kan, zonder lang in de rij te hoeven staan.
  • Tip 3 – Check de lengte van kids: Om in deze achtbaan te mogen moet je minstens 1.40 meter lang zijn. Zorg dus dat je zeker weet dat jouw kids aan deze voorwaarde voldoen.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!