Disneyland Parijs® goedkoop boeken

Het is moeilijk om een prijskaartje te hangen aan de magische belevenissen en herinneringen die je met elkaar maakt in Disneyland Parijs®. Dat neemt niet weg dat we natuurlijk allemaal het liefst zo goedkoop mogelijk boeken. Wie zich van tevoren goed oriënteert weet vaak de goedkoopste boeking te vinden. Maar hoe ga je beginnen? Geen zorgen, als je Disneyland Parijs voordelig wil boeken is dit de plek om te beginnen. Hier komen de stappen die jij kan nemen om zo optimaal mogelijk te boeken, inclusief tips van de Magie Expert.

Houd de mogelijkheden op de website van Disneyland Parijs in de gaten

Op de homepagina van de website van Disneyland Parijs vind je het meest actuele aanbod voor een meerdaags verblijf in de Disney® Hotels of Partner Hotels. Vaak zijn er rondom de seizoenen acties te vinden, zoals rondom Halloween of de feestdagen in december. Dit zijn de acties die je momenteel terug kunt vinden:

Flexibele boekingsvoorwaarden

Profiteer van flexibele boekingsvoorwaarden tijdens het kerstseizoen:

 • Kosteloos wijzigen of annuleren tot zeven dagen voor aankomst
 • Betaalmogelijkheid in vijf termijnen
 • Een aanbetaling van slechts 15%
 • Een voordeligste prijs garantie
 • Géén boekingskosten

Vroegboekvoordeel

Om het dertigjarig bestaan van Disneyland Parijs te vieren profiteer je nu van vroegboekvoordeel bij boekingen tot en met april 2024. Zorg dus dat je er vroeg bij bent om zo Disneyland Parijs gunstig te boeken.

Boek buiten de Franse vakanties en / of weekenden (offseason)

Wanneer je geen leerplichtige kinderen hebt, kun je de schoolvakanties beter mijden. Prijzen zijn tijdens de vakanties namelijk aanzienlijk hoger. Het voordeel is dat de meeste schoolvakanties in Frankrijk ongeveer gelijk vallen met de Nederlandse schoolvakanties, zo wordt het aantal dagen dat je wilt mijden in ieder geval iets beperkt.

Een overzicht van Franse schoolvakanties voor zone C (daar valt Parijs in) vind je hier, een overzicht van de Nederlandse schoolvakanties vind je hier. Omdat tijdens de kerstvakantie en zomervakantie heel Frankrijk tegelijkertijd vakantie heeft, zijn dit ook de duurste én drukste periodes van het jaar. Ook de weekenden zijn duurder dan doordeweekse dagen, dus mijd die waar mogelijk.

Als je wel leerplichtige kinderen hebt dan is de Nederlandse voorjaarsvakantie de beste periode om te gaan. De prijzen liggen in deze periode wat lager dan tijdens andere schoolvakanties en het is in de maanden februari en maart over het algemeen wat minder druk in Disneyland Parijs. Bekijk het aanbod tijdens het laagseizoen >>

Kinderen tot en met twee jaar mogen overigens altijd gratis de parken bezoeken.

Gebruik de prijsschatting-kalender

Op de website van Disneyland Parijs vind je de prijsschatting-kalender. Dit is een kalender met een actuele schatting van de kosten van een verblijf, geclassificeerd in vijf verschillende indicaties. Hierbij zijn de periodes die zijn gemarkeerd met één €-teken het meest voordelig, en de periodes met vijf €-tekens het duurst. Door de prijsschatting-kalender te gebruiken kun je snel de voordeligste opties vinden voor jouw verblijf. Ga direct naar de prijsschatting-kalender >>

Vroegboekvoordeel

Early birds pakken de mooiste prijs mee met vroegboekvoordeel. Met de speciale vroegboekvoordeel aanbieding voor Disneyland Parijs ontvang je extra voordeel op een verblijf voor aankomsten tot en met april 2025. Door vroeg te boeken vind je de mooiste aanbiedingen. Je kan bovendien tot zeven dagen voor aankomst kosteloos annuleren of omboeken.

Hieronder een overzicht van de prijzen van alle Disney Hotels tijdens de komende schoolvakanties. We gaan hierbij uit van twee overnachtingen + drie dagen, twee parken, twee volwassenen en twee kinderen >3 jaar. Eventuele extra’s, zoals ontbijt, dienen apart bijgeboekt te worden.
De prijzen bevatten een link die je naar de officiële prijsschatting-kalender van Disneyland leidt, zodat je zelf de prijs kunt opzoeken voor jouw reisgezelschap.

AccomodatieVanaf-prijzen tijdens het Disney Symphony of Colours (8 januari – 30 september 2024)Vanaf-prijzen tijdens het halloween thema (1 oktober t/m 5 november ‘24) tijdens schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het halloween thema (1 oktober t/m 5 november ‘24) buiten schoolvakantiesVanaf-prijzen tijdens het kerst thema ‘24 – ‘25

tijdens schoolvakanties
Vanaf-prijzen tijdens het kerst thema ‘24 – ‘25

buiten schoolvakanties
Disneyland Hotel€2.138,-€2.886,92€1.742,-€2.886,92€1.742,-
Disney’s Hotel New York: The Art Of Marvel€1.411,-€1.810,-€1.355,-€1.923,52€1.186,-
Disney’s Newport Bay Club€1.164,-€1.508,-€1.122,-€1.606,32€1.014,-
Disney’s Hotel Sequoia Lodge€1.061,-€1.369,-€925,-€1.456,20€925,-
Disney’s Hotel Cheyenne€1.037,-€1.369,-€925,-€1.456,20€925,-
Disney’s Hotel Santa Fé€987,-€1.231,-€851,-€1.312,80€942,-
Disney’s Hotel Davy Crockett Ranch€827,-€1.184,-€827,-€1.361,20€827,-
Center Parcs Villages Nature Paris€947,-€1.315,-€1.117,-€1.174,72€1.044,-

Let op: prijzen zijn onderhevig aan verandering. We updaten deze pagina zo frequent mogelijk.

Een ander bijkomend voordeel is dat je in zes termijnen mag betalen. Boek je vroeg, dan krijg je dus alle tijd om te betalen (zie afbeelding hieronder).

Boek een meerdaags verblijf in de maanden januari, maart, september of november​

Uit ervaring weten we dat bepaalde periodes net wat gunstiger zijn. Aankomsten op zondagen op de derde tot en met vijfde week van januari, net na het populaire kerstseizoen, zijn bijvoorbeeld meestal het voordeligst. Je kunt dan bijvoorbeeld voor €499,- een driedaags verblijf voor 2 volwassenen in Disney Hotel Cheyenne boeken. Ook in maart zijn aankomsten op zondag voordelig. Hetzelfde driedaagse verblijf in Disney Hotel Cheyenne kost dan bijvoorbeeld €585,- bij aankomst op 10 maart 2024. Heb je schoolgaande kinderen? Kijk dan goed vooruit wanneer er studiedagen zijn. Als er keer een studiedag op een maandag valt, kan zo’n voordelige aankomst op zondag een mooie kans zijn.

Net na de Franse zomervakantie, vanaf de tweede of derde week van september wordt het ook aantrekkelijk om te boeken. Hetzelfde verblijf in Hotel Cheyenne zou dan nog €583,- kosten. Tot slot is de week net vóór de kerstseizoen start in november ook gunstig. Het kerstseizoen begint normaal gesproken in de tweede week van november. In de eerste week van november 2024 kun je het arrangement in Hotel Cheyenne dan weer boeken voor €583,-. Bekijk het aanbod in de maanden januari, maart, september en november >>

Wij vinden het leuk om tijdens de eerste week van het kerstseizoen te gaan. Je betaalt dan 50 tot 100 Euro meer voor hetzelfde verblijf, maar je beleeft dan wel ten volle de magie van het kerstseizoen in Disneyland Parijs, met alle nieuwe shows, parades en versieringen. Dit vinden wij het dubbel en dwars waard.

Goedkoop boeken bij de goedkoopste Disney Hotels

De goedkoopste Disney hotels zijn de Disney Davy Crockett Ranch, Disney Hotel Santa Fé, Disney Hotel Cheyenne en de Disney Sequoia Lodge (inclusief gratis parkeren). Wil je, net als wij, in het hart van de magie verblijven, maar toch de beste prijs? Kies dan voor Disney Hotel Cheyenne, Disney Hotel Santa Fé of Disney Hotel Sequoia Lodge. De Disney Davy Crockett Ranch is weliswaar het meest voordelig, maar het is dan nog wel vijftien minuten rijden met de auto naar het park. De parkeerkosten zijn dan al wél inbegrepen. Een meerdaags verblijf in een Disney® Hotel heeft veel voordelen:

 • Toegang tot beide parken is inbegrepen
 • Je verblijft dicht bij beide parken, op loopafstand of met pendelbus
 • De magie gaat na een bezoek aan het park door in een hotel dat volledig in Disney thema is opgezet
 • Parkeren is gratis
 • Je profiteert van ‘Extra Magic Hours’, een uur eerder toegang tot het park
 • Er zijn geregeld meet-and-greets met Disneyfiguren in de hotels

Bekijk per hotel het actuele aanbod >>

Onze aanbiedingen

Voorjaarsvakantie 2024

Naar Disneyland Parijs tijdens de voorjaarsvakantie? Goed idee! Dit is de minst drukke en meest voordelige schoolvakantie voor een bezoek aan Disneyland! Zoek meteen de beste prijs op voor jouw verblijf tussen 10 en 25 februari 2024.


Disney Symphony of Colours

Breng samen met je dierbaren een bezoek aan Disney Symphony of Colours tijdens de lente-, mei- of zomerperiode. Reserveer nu en maak gebruik van onze voordeligste tarieven en flexibele boekingsvoorwaarden.

Vroegboekvoordeel 2024/2025

Wanneer je de mogelijkheid hebt om je verblijf voor 2024 of zelfs 2025 ver vooruit te boeken, dan profiteer je van extra kortingen! Annuleren is geen probleem en ook in termijnen betalen is mogelijk! Bekijk de prijzen & mogelijkheden.

Koop online een gedateerd ticket voor één of meerdere dagen

Wil je écht voordelig Disneyland Parijs boeken? Dan is een online gedateerd ticket voor één dag en één park het voordeligst. Je beleeft de magie dan al vanaf 56 Euro per volwassene. Maar ook andere tickets die gedateerd zijn, zijn gunstiger dan de ongedateerde tickets. Bovendien kan je tijdens het boeken in de online kalender dan de goedkoopste datum uitkiezen. Gedateerde tickets zijn tot drie dagen voor je bezoek gratis te annuleren.

Tickets voor beide parken zijn bovendien voor meerdere dagen te bestellen. Hoe meer dagen je gaat, hoe aantrekkelijker de prijs wordt. Wanneer je vier dagen gaat kost een kaartje voor beide parken in het beste geval nog maar 59 Euro per volwassene, in plaats van 81 Euro. 

Eet niet in tafelservice restaurants, maar in zogenaamde counterservice restaurants

De restaurants met tafelbediening of buffetrestaurants kunnen erg prijzig zijn. Als je wilt besparen kun je beter eten in de zogenaamde counterservice restaurants. Deze vind je verspreid over beide parken en in Disney® Village. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat je alleen nog friet met hamburgers kan eten. Onze kinderen vonden de Hotdogs bij Casey’s Corners op Main Street® bijvoorbeeld erg lekker. Ook de Mickey Mouse-vormige Pizza’s bij Bella Notte vielen erg in de smaak. Bij het nieuwe counterservice restaurant Stark Factory in het Walt Disney Studios® park kun je diverse pizza’s, pasta’s en salades krijgen. Wel trek in hamburgers en friet? Dan is de Super Diner in het Walt Disney Studios® park een prima optie, helemaal in de stijl van de jaren ‘50. Bekijk online de menukaarten van alle counterservice restaurants in Disney.

De restaurants met tafelbediening of buffetrestaurants kunnen erg prijzig zijn. Als je wilt besparen kun je beter eten in de zogenaamde counterservice restaurants. Deze vind je verspreid over beide parken en in Disney® Village. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat je alleen nog friet met hamburgers kan eten. Onze kinderen vonden de Hotdogs bij Casey’s Corners op Main Street® bijvoorbeeld erg lekker. Ook de Mickey Mouse-vormige Pizza’s bij Bella Notte vielen erg in de smaak. Bij het nieuwe counterservice restaurant Stark Factory in het Walt Disney Studios® park kun je diverse pizza’s, pasta’s en salades krijgen. Wel trek in hamburgers en friet? Dan is de Super Diner in Disney Village® een prima optie, helemaal in de stijl van de jaren ‘50. Bekijk online de menukaarten van alle counterservice restaurants in Disney.

Boek maaltijden al op voorhand

Wanneer je direct bij het boeken van je verblijf ook je ontbijt en half- en/of volpension boekt, bespaar je tot 15% op prijzen in restaurants ter plaatse. De maaltijden zijn dan al op voorhand betaald en in combinatie met een reservering kom je dus niet meer voor verrassingen te staan!

Let er wel op dat het ontbijt niet automatisch inbegrepen is. We raden zeker aan om minimaal het ontbijt er direct bij te boeken. Dit zijn de prijzen per persoon per nacht per maaltijdoptie:

Prijzen per persoon per nacht ontbijt: Volwassenen €24, kind (3-11 jaar) €17
Prijzen per persoon per nacht halfpension: Volwassenen €59, kind (3-11 jaar) €40
Prijzen per persoon per nacht volpension: Volwassenen €89, kind (3-11 jaar) €55

Bekijk de vernieuwde maaltijdopties van Disneyland Parijs >>

Boek bij een partnerhotel

Via de website van Disneyland Parijs kan je ook een verblijf in een partnerhotel boeken. Dit zijn geen Disney hotels, maar nabijgelegen hotels met een shuttleservice naar de parken.

Over het algemeen kun je geld besparen door één van deze hotels te kiezen. Het meest kindvriendelijke hotel is het Explorers Fabulous hotel met een verwarmd binnenbad, een interactieve waterspeelplaats voor kinderen en binnen- en buiten speeltuinen. De gunstigste opties zijn het B&B hotel & Campanile Val de France.

In het B&B hotel hebben we zelf wel eens overnacht. De kamers zijn ruim en schoon, maar wel wat gehorig. Het B&B Hotel bevat ook een Disney Boetiekje. Het ontbijt was goed, met ook weer een speelhoek voor kinderen.

Er zitten wel een paar nadelen aan een Partnerhotel ten opzichte van de Disney Hotels:

 • Het hotel is niet in Disney thema
 • Je hebt geen recht op Extra Magic Hours
 • Er zijn geen meet-and-greets met Disney figuren
 • De hotels liggen vaak iets verder van de parken, dus niet op loopafstand

Bespaar 20 Euro parkeerkosten per dag door met de Thalys / trein te gaan

Woon je in- of dichtbij Rotterdam of Amsterdam? Dan is het een goede optie om met de Thalys naar Disneyland Parijs te reizen. In slechts 3.5 uur reis je rechtstreeks vanaf Amsterdam centraal naar het hart van de magie, al vanaf €35! Plan je reis hier.

Voor mensen uit Limburg, zoals wij, is deze optie natuurlijk minder interessant.

Bezoek Disney in één dag en gebruik een Fastpass

Je kunt je bezoek aan Disneyland Parijs voordeliger maken door de parken in één dag te bezoeken. Dit kun je optioneel doen met de nieuwe Fastpass Disney Premier Access die beschikbaar is voor de een aantal van de attracties. Je betaalt dan een bedrag per attractie (tussen de €5,- en €15,- per persoon) om niet in de rij te hoeven staan, zodat je het maximale uit je dag haalt. Dit zijn de attracties waar de Fastpass voor geldt:

 • Disneyland Park
 • Big Thunder Mountain (Frontierland)
 • Phantom Manor (Frontierland)
 • Indiana Jones et le Temple du Péril (Adventureland)
 • Peter Pan’s Flight (Fantasyland)
 • Autopia (Discoveryland)
 • Buzz Lightyear Laser Blast (Discoveryland)
 • Star Tours: The Adventures Continue (Discoveryland)
 • Hyperspace Mountain / Space Mountain: Mission 2 (Discoveryland)
 • Orbitron (Discoveryland)
 • Walt Disney Studios Park
 • The Twilight Zone Tower of Terror (Production Courtyard)
 • Ratatouille: The Adventure (Place de Rémy)
 • Crush’s Coaster (Worlds of Pixar)
 • Cars Road Trip (Worlds of Pixar)
 • Spider-Man W.E.B. Adventure

Je bent hierbij gunstiger uit, aangezien je één overnachting en één dag toegang tot de parken bespaart. Bekijk de actuele prijzen van de Premier Acces Pass >>

Persoonlijk zijn we hier echter niet zo’n fan van. In Disneyland Parijs moet je overal rustig van genieten en vooral niet haasten. Luister naar de vrolijke muziekjes op de achtergrond, ga op de foto met Disney Figuren, bezoek de shows en parades, bekijk de mooie gethematiseerde gebouwen en pleinen, geniet van een lekkere maaltijd in één van de vele restaurantjes en ga zwemmen in je hotel. Wij adviseren daarom om een verblijf te boeken van minimaal 3 dagen om er alles uit te halen wat erin zit!

Ticket opties Disneyland Parijs

Ticket met datum voor 1 tot 4 dagen

vanaf €56,- per persoon

Ticket zonder datum

vanaf €105,- per persoon

Ticket met datum & shuttlebus

vanaf €105,- per persoon