Een huwelijksaanzoek in Disneyland Parijs: kan dat?

Het is van menig vrouw toch een kinderdroom die in vervulling gaat: als een echte prinses in Disneyland ten huwelijk gevraagd worden (of voor mannen om als een echte prins ten huwelijk gevraagd te worden natuurlijk!). De vraag is echter of dat wel kan? Het klinkt extreem romantisch: op een stralende dag, bij het kasteel van Doornroosje, voor het oog van andere bezoekers en misschien wel met je favoriete Disney figuur erbij je partner ten huwelijk vragen. Dat is echter wel een grote stap en je wilt natuurlijk dat dit goed gaat. Daarom zochten wij voor je uit of een huwelijksaanzoek in Disneyland Parijs® mogelijk is en zo ja- hoe dan?

Een huwelijksaanzoek in Disneyland Parijs? Vermijd teleurstellingen

Ok, het is een droomplaatje, zo’n aanzoek in Disneyland Parijs. Maar waarom zie je dat dan niet constant om je heen gebeuren als je in het park loopt? Je zal toch niet de enige zijn die zo’n huwelijksaanzoek op de meest magische plek op aarde een heel romantisch idee vindt? Toch gebeurt het zo nu en dan, maar dat gaat niet altijd goed. Zo werd één voorval wereldnieuws: een man ging op z’n knieën op een klein podium bij het kasteel van Doornroosje, maar op het moment suprême snelde een Disney medewerker het podium op en nam de ring uit zijn handen, nog voordat die om de vinger van zijn partner zat. Klaarblijkelijk was het niet toegestaan om op die plek, op dat moment een aanzoek te doen. Het voorval werd zoals gezegd wereldnieuws, omdat het er nogal wreed uitziet. Er zijn verschillende lezingen van hoe dat gegaan is. Zo zou de man vooraf al verteld zijn dat het niet toegestaan was en deed hij het toch, maar Disney voelde zich wel gedwongen om desalniettemin haar excuses voor het voorval aan te bieden.

 

→ Zie hier hoe een huwelijksaanzoek in Disneyland Parijs helemaal fout gaat

 

Als je wilt dat jouw huwelijksaanzoek niet in de soep valt, moet je het dus anders aanpakken om teleurstellingen te voorkomen. Maar hoe?

Dit is hoe je een huwelijksaanzoek in Disneyland Parijs wél doet

Het goede nieuws is: het kan wel degelijk. Het is toegestaan om iemand ten huwelijk te vragen in Disneyland Parijs, maar uiteraard kan je niet zomaar onaangekondigd op een podium klimmen. Is de enige manier dan om in een krappe rij voor een attractie op je knieën te gaan? Dat zou je kunnen doen, maar hé: je bent in de stad van de liefde en ook nog eens op de meest magische plek op aarde. Jouw aanzoek verdient meer dan dat!

De meeste zekerheid van een aanzoek zoals je dat graag wilt én een goede afloop heb je door vooraf contact op te nemen met Disneyland Parijs. Een speciale ‘wedding afdeling’ neemt verzoeken voor huwelijksaanzoeken, bruiloften en hernieuwde geloften in behandeling en doet er alles aan om zo veel mogelijk aan je wensen tegemoet te komen. Je kan dit doen door een e-mail te sturen naar [email protected].

→ Bekijk het complete aanbod van Disneyland Parijs rondom aanzoeken, bruiloften en het vernieuwen van de geloften (in het Engels)

 

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Ideeën voor een aanzoek

Een aanzoek is natuurlijk heel persoonlijk en je moet dat doen op een manier zoals die bij jou en je partner past. Toch zijn hierbij wat ideeën waaraan je kan denken, waarbij we nogmaals benadrukken dat je het best contact opneemt met Disneyland alvorens je aan de slag gaat:

  • Een huwelijksaanzoek voor het kasteel van Doornroosje: De meest voor de hand liggende, maar misschien ook wel de meest magische plek is natuurlijk het beroemde Disney kasteel. Hoe magisch is een aanzoek tegen een achtergrond met het enige echte kasteel van Doornroosje? Stem met Disneyland Parijs af wat een mooi moment is, bijvoorbeeld in het donker of juist tijdens de middag, misschien wel tijdens een parade?
  • Een huwelijksaanzoek tijdens- of na een diner: een romantisch diner in een speciaal restaurant zoals Walt’s (wat een mooi excuus is om je ook chique te kleden) of Auberge de Cendrillon waar echte prinsen en prinsessen dineren, gevolgd door een aanzoek: hoe romantisch!
  • Thunder Mesa Riverboat: overdag al mooi, maar stel je de boottocht eens in het donker voor. Prachtig verlicht, tijdens een mooie rustige vaartocht is het misschien wel hét moment om je geliefde te vragen om te trouwen.
  • Bij een fotolocatie: een fotolocatie met je favoriete Disney figuur is natuurlijk een uitgelezen plek om je partner ten huwelijk te vragen.

→ Bekijk hier een aanzoek met Mickey Mouse erbij

→ Bekijk hier een aanzoek tijdens een parade

Hopelijk inspireren deze ideeën je tot een origineel en succesvol huwelijksaanzoek in Disneyland Parijs. En zegt hij of zij ja? Onthoud dan dat het ook mogelijk is om te trouwen in Disneyland Parijs. Ook dat regel je door contact op te nemen via [email protected].

 

Tip: Bekijk meteen de actuele aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina >>