Disneyland Parijs 30 jaar

Disneyland Parijs® bestaat alweer 30 jaar. Nouja, dat was zo in 2022. Inmiddels bestaat het alweer 31 jaar, maar het feestje gaat nog altijd door. En deze verjaardag wordt al meer dan een jaar lang groter dan groots gevierd. Gedurende de festiviteiten rondom de dertigste verjaardag hebben we al compleet nieuwe attracties mogen verwelkomen, nieuwe restaurants, een compleet nieuw themagebied en natuurlijk is door het hele park heen indrukwekkende decoratie terug te vinden. Dit is wat er rondom de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs te beleven is.


Hoe het allemaal begon

Disneyland Parijs, toen nog Euro Disney geheten, opende op 12 april 1992 zijn deuren. De bezoekersaantallen vielen in eerste instantie nog wat tegen, maar na de opening van de achtbaan Space Mountain, nu bekend als Hyperspace Moutain, namen de bezoekersaantallen spectaculair toe. Dat leidde in 2002, precies 10 jaar na de opening van het Disneyland Park, tot de opening van een tweede park: het Walt Disney Studios Park. Beide parken zijn sindsdien gestaag gegroeid en uitgebreid met nieuwe attracties. Op 6 maart 2022 starten de festiviteiten rondom de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs. Die festiviteiten duren nog voort tot en met 30 september 2023. En tijdens dat anderhalve feestjaar is er behoorlijk wat te beleven:

Dream…and shine brighter

Tijdens de show “Dream… and Shine Brighter!” kijk je je ogen uit. Deze kleurrijke en feestelijke show is speciaal gemaakt voor Disneyland’s dertigste verjaardag. Een vrolijke stoet trekt voor een kleurrijk feest naar Central Plaza. Daar dans je mee op de vrolijke ritmes van het dertigste verjaardagslied. Mickey, Minnie en vele andere bekende Disney figuren doen mee aan deze show, die in totaal bijna een half uur duurt.

Disney D-Light

Tijdens de dertigste verjaardag is er nog een gloednieuwe show te zien in de avond: “Disney D-Light”, een indrukwekkende drone-show waarbij verlichte waterstralen, lichteffecten en klassieke Disney liedjes bij elkaar een enorm spektakel vormen. De talloze drones vormen bij elkaar een lichtgevend figuur “30” in de lucht, recht boven het Kasteel van Doornroosje, terwijl het nieuwe themalied dat is gemaakt voor de 30e verjaardag, “Un monde qui s’illumine”, ondertussen wordt afgespeeld. Disney D-Light speelt voorafgaand aan de afsluitende avondshow ‘Disney Illuminations’.

Exclusieve merchandise ter ere van de dertigste verjaardag

Shoppen is in Disneyland Parijs voor velen altijd al een feestje. Maar tijdens de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs is het éxtra leuk. Er zijn maar liefst 350 exclusieve items ontworpen ter ere hiervan. Wees er dus zeker van om bij een bezoek tijdens de dertigste verjaardag de winkeltjes in te duiken, want je vindt er veel nieuwe en exclusieve merchandise artikelen.

Gardens of Wonder

In het Disneyland Park vind je tijdens de dertigste verjaardag ook “Gardens of Wonder”. Dit bestaat uit 10 verschillende thematuinen. De tuinen, die je vindt rondom het kasteel van Doornroosje, vormen het toneel van 30 geheel nieuwe kunstwerken met bewegende beelden.

Elke ‘garden of wonder’ heeft een eigen thema. Je vindt er prinsessen terug, schurken en onverwachte helden zoals Baymax van Big Hero 6 of Sis van Raya and the Last Dragon.

Avenger Campus

Tijdens het dertigste jubileumjaar van Disneyland Parijs is ook een geheel nieuw themagebied geopend in het Walt Disney Studios Park: de Avenger Campus. Voor echte Marvel fans zal het voelen als een droom die uitkomt, want dichter bij Spiderman, Iron Man en Captain America ben je nog niet eerder geweest. Op de campus, die geheel in Marvel thema is gebouwd, vind je de nieuwe interactieve Spiderman attractie  ‘Spiderman W.E.B. Adventure’ en de ‘Avengers Assemble: Flight Force’ achtbaan (een geheel vernieuwde versie van de voormalige Rock ’n’ Roller Coaster). Ook vind je er nieuwe restaurants in Marvel stijl en natuurlijk winkels met Marvel merchandise. Van 28 januari t/m 8 mei 2023 is bovendien een indrukwekkende Marvel Drone-show te zien bij de Tower of Terror.

Decoraties

Bij een feest horen slingers en decoraties. En dat is aan Disneyland wel besteed. Natuurlijk hangen door het hele park heen vrolijke decoraties om de heugelijke dertigste verjaardag te vieren. Zo heeft Main Street Station een grote, lichtgevende en roterende decoratie met “30” erop en is het prieel op Town Square volledig versierd.

30-snacks

En net zo goed als slingers, horen er ook snacks bij een verjaardag. Door het park heen zijn diverse ‘30-snacks’ te verkrijgen. Denk daarbij aan koekjes met ‘30’ erop en met ‘30’ versierde ijsjes.

Andere blogs

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!