Koninklijke renovatie Disneyland Hotel

De koninklijke heropening van het Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel is waarschijnlijk het bekendste hotel uit de officiële keten van Disney Hotels. Het gebouw, in Victoriaanse stijl, is gerust iconisch te noemen. Het biedt je een herkenbaar welkom wanneer je er onderdoor loopt richting de ingang van het Disneyland Park®. Sommigen hebben er al eens kunnen overnachten, anderen dromen er nog van. Het is veruit het meest luxe Disney hotel, maar gedurende lange tijd was het hotel gesloten. Het Disneyland Hotel onderging gedurende meer dan twee jaar een koninklijke renovatie. Sinds 25 januari 2024 is het Disneyland Hotel weer geopend. Dit is wat je van het hotel mag verwachten, na de renovatie.

Over het Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel is opgetrokken in victoriaanse stijl, in lijn met Main Street U.S.A. De ligging van het prestigieuze hotel is uniek. Gasten van het Disneyland Hotel lopen namelijk zo het park in, terwijl vanuit alle andere Disney Hotels enige tijd lopen naar het park vereist is.

Na ruim 2 jaar gesloten te zijn geweest voor een complete renovatie heeft het hotel op 25 januari 2024 haar deuren weer geopend. Het hotel heeft na de renovatie een koninklijk thema gekregen. Het beschikt nu over 346 reguliere kamers, 82 luxe kamers, 41 Castle Club-kamers, 16 signature suites en 2 exclusieve suites: de Royal Suite in het thema van Frozen en de Princely Suite in het thema van Belle en het Beest.

De koninklijke renovatie

Het Disneyland Hotel heeft een ware koninklijke renovatie ondergaan. Het hotel heeft namelijk een koninklijk thema gekregen. Met een verfijnde, sprookjesachtige inrichting en met magische details is het Disneyland Hotel omgetoverd in een sprookjesachtig koninkrijk van Disney prinsen- en prinsessen. Dat betekent dat natuurlijk de bekende prinsessen uit Frozen en Rapunzel terugkomen, maar dat ook klassiekers zoals Belle en het Beest, Doornroosje en Assepoester een plekje hebben gekregen in het hotel.

De kamers, lounges en het restaurant zijn allemaal koninklijk uitgerust in een combinatie van herkenbare elementen uit de bekende Disneysprookjes en de stijl van klassieke Europese monumentale kastelen.

klassieke Europese monumentale kasteel stijl Disneyland Hotel

De lobby

De rode loper gaat voor je uit in het Disneyland Hotel. De koninklijke ervaring begint al bij het binnenstappen in de grote lobby: een architectonisch meesterwerk, dat doet denken aan de gigantische Franse kastelen.

Wat vooral in het oog springt is een monumentale kroonluchter gemaakt van Boheems kristal, met daarin het Kasteel van Doornroosje verwerkt. En zodra gasten de lobby betreden, ontvangen ze een sprookjesachtige welkomstgroet van een ‘koninklijke begroeter’ die hen uitnodigt om deel uit te maken van het koninklijke verhaal. Hierbij voert La Troupe Royale Disney, een vrolijk duo van komedianten, onverwachte verrassende sing-alongs of interactieve koninklijke verhalen op. La Troupe Royale Disney wordt vergezeld door een Disney Prinses zoals Assepoester, Rapunzel of Jasmine.

 

De buitenzijde

Aan de buitenzijde blijft de elegante Victoriaanse architectuur die zo herkenbaar is voor bezoekers wanneer ze naar de ingang lopen, ongewijzigd. Het zwaartepunt van de werkzaamheden lag bij het in ere herstellen van de bekende roze gevelbekleding, de rode leistenen daken en de diverse balustrades, luifels en het houtwerk. De parkeerplaats voor gasten met een beperkte mobiliteit heeft 3 extra plaatsen gekregen.

 

De binnenzijde

De lobby van het Disneyland Hotel is uitgebreid bij de hoofdingang aan de parkeerzijde. Eenmaal door de deuren is de lobby, met de gigantische kroonluchter, erg indrukwekkend. Er is een blijvende focus op de majestueuze trap in het midden. Eén van de meest in het oog springende toevoegingen is een nieuwe Ladurée-vestiging. Net zoals Starbucks in bepaalde andere hotels al zijn intrek nam, biedt het gerenommeerde merk Ladurée zijn macarons en andere Disney-gebakjes aan in het Disneyland Hotel.

 

De restaurants

Alle restaurants, bars en lounges van het Disneyland Hotel zijn opnieuw vormgegeven om geheel op te gaan in het koninklijke thema van het hotel.

In het Royal Banquet Buffet Restaurant kunnen gasten genieten van een koninklijke maaltijd te midden van schilderijen van diverse Disney koninklijke families. Het menu is geïnspireerd door de diverse culturen uit geliefde Disney-verhalen, met gerechten zoals pittige Cajun garnalen uit Louisiana en een uitgebreide oester- en zeevruchtenbar. Voor kinderen is er een speciaal aanbod, inclusief gepersonaliseerde desserts. Bij de Royal Banquet kunnen gasten tijdens lunch en diner ook gezamenlijk eten met Mickey, Minnie en hun vrienden, uitgedost in hun koninklijke kledij.

La Table de Lumière biedt een dinerervaring geïnspireerd door de balzaalscène uit Belle en het Beest. De keuken kenmerkt zich door de Franse haute cuisine, met lokale delicatessen zoals Franse sole en Europese kreeft, evenals een diversiteit aan vegetarische opties. De gerechten worden gecomplementeerd met een uitgebreide selectie wijnen en champagnes.

Gasten bij Table de Lumière kunnen genieten van hun maaltijd in het gezelschap van koninklijke Disney-paren, zoals Belle en haar prins, Doornroosje en Philip of Tiana en Naveen, in een koninklijke setting.

Voor een verfijnd drankje of een snack kunnen gasten terecht in de Fleur de Lys Bar, die de hele dag geopend is. In deze bar, ingericht met het thema van de Franse koninklijke lelie in koninklijke blauwe en zilveren tinten, kunnen gasten genieten van een spectaculair uitzicht op de Fantasia Gardens. Het uitgebreide menu biedt bloem-geïnspireerde signature cocktails en een grote selectie kwaliteitswijnen.

 

De zwembaden

Het zwembad is volledig gesloopt en opnieuw ingericht. In de Spa van het Disneyland Hotel, aangeboden door Clarins, kunnen gasten nu genieten van diverse schoonheidsbehandelingen en relaxen in de Crystal Pool met een hoofdzwembad en hot tub. Voor de actieve bezoekers is er een Health Club met moderne fitnessapparatuur en wellnessprogramma’s voor yoga en mindfulness, ideaal om te ontspannen na een dag in de parken.

 

De kamers

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende wijzigingen na de renovatie is ongetwijfeld de upgrades van de kamers. Zowel de Superior- als de Deluxe kamers zien er prachtig, koninklijk uit. Het meest bijzonder zijn waarschijnlijk de signature suites:

  • Rapunzel Signature Suite: een echte prinsessen-kamer in de stijl van Rapunzel
  • Frozen Signature Suite: in de stijl van Frozen met zelfs een magisch schitterend sneeuwvlok-raam.
  • Doornroosje Signature Suite: een middeleeuwse kasteelkamer inclusief een magische jurk die echt van kleur kan veranderen.
  • Belle en het Beest Signature Suite: met de vriendjes uit de film in de kamer en er is zelfs een lichtgevende, magische roos onder een stolp te zien.
  • Assepoester Signature Suite: een prachtige roze-witte kamer met zelfs het glazen muiltje dat op magische wijze kan oplichten.

 

Is het Disneyland Hotel weer open?

Zeker! Het Disneyland Hotel heeft op 25 januari 2024 haar deuren weer geopend. Nu is het dus ook voor jou mogelijk om de koninklijke beleving van het Disneyland Hotel te ervaren.

Ben je benieuwd naar de prijzen? Zoek deze dan meteen op met deze handige prijsschatting-kalender >>

Andere blogs

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!