Winkelcentrum Val D'Europe

Winkelcentrum Val d’Europe nabij Disneyland Parijs

Dichtbij Disneyland Parijs® is een gigantisch winkelcentrum te vinden dat de moeite waard is om eens te bezoeken. Het staat waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje wanneer je Disneyland Parijs bezoekt, en terecht, maar wanneer je de tijd hebt kan het toch een afwisselend uitstapje zijn. Op slechts 10 minuten rijden vanaf Disneyland Parijs vind je er talloze winkels, eetgelegenheden en zelfs een gigantisch aquarium.

Wat is Val d’Europe?

Val d’Europe, wat ‘Vallei van Europa’ betekent, is een deel van de zogeheten ville nouvelle (‘nieuwe stad’) Marne-la-Vallée, de stad waar ook Disneyland Parijs zich bevindt. Het ligt ongeveer 35 kilometer ten oosten van Parijs. Val d’Europe is gebouwd in samenwerking met The Walt Disney Company, die een stad wilden creëren in de buurt van Disneyland Parijs, zodat medewerkers van het park daar zouden kunnen wonen. Vandaag de dag wonen er maar liefst 35.000 mensen in dit gebied en vind je er het gelijknamige reusachtige winkelcentrum Val d’Europe dat in 2000 geopend is.

Het winkelcentrum Val d’Europe is een winkelcentrum van een reusachtige omvang en in Nederland nog het best te vergelijken met de ‘Mall of the Netherlands’ in Leidschendam. Je vindt er 190 winkels, 30 restaurants en een vestiging van Sea Life, een groot aquarium dat ook in Nederland is te vinden.

Tip: ontdek meteen de beste prijs voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting-kalender >>

Ligging, parkeren en bereikbaarheid winkelcentrum Val d’Europe

Het winkelcentrum Val d’Europe ligt op een steenworp afstand van Disneyland Parijs. Met de auto doe je er ongeveer tien minuten over om van Disneyland Parijs naar Val d’Europe te komen. Parkeren is rondom het winkelcentrum goed geregeld. Het is gratis en er is ruim voldoende plek. Mocht je geen auto tot je beschikking hebben, dan is het ook mogelijk om een gratis pendelbus naar de hotels nabij Val d’Europe te nemen. Deze bus rijdt vanaf de parkeergarage bij Disney Village® langs de verschillende hotels bij Val d’Europe, waardoor je nog maar een klein stuk hoeft te lopen naar het winkelcentrum. De afstand naar Disneyland Parijs is zo klein dat je ook lopend bij het winkelcentrum kan komen. Binnen zo’n 20 á 30 minuten kan je de afstand wandelend overbruggen.

Wat is er te doen in het winkelcentrum?

Als je van winkelen houdt zal je je niet vervelen in winkelcentrum Val d’Europe. Met 190 winkels is er genoeg te shoppen. Enkele bekende winkels die je vindt in het winkelcentrum zijn de Apple Store, Dyson, Levi’s, Nike, Primark en Swarovski.

Met 30 restaurants is er ook een keur aan eetgelegenheden te vinden. Je kan er verse crêpes krijgen, Italiaans of sushi eten of natuurlijk bij de McDonald’s eten.

Tot slot vind je er ook een vestiging van Sea Life, een groot aquarium waar je onder andere pinguïns, schildpadden en haaien kan bekijken.

Is winkelcentrum Val d’Europe de moeite waard?

Wanneer Disneyland Parijs je hoofdbestemming is, is het natuurlijk het leukst om het grootste deel van de tijd daar te besteden. Vooral wanneer je niet lang blijft, bijvoorbeeld één of twee nachtjes, dan is het onwaarschijnlijk dat je dan al uitgekeken bent in Disneyland Parijs. Daarnaast, mocht je toch op beide parken uitgekeken zijn, dan is Disney Village nog altijd een leuke uitstap. Hier vind je vele (Disney) winkels en eetgelegenheden op korte loopafstand van de parken.

Als je voor een langere tijd in de regio blijft en ook eens wat anders wilt doen dan de Disneyland Parijs parken bezoeken, dan kan het winkelcentrum de moeite waard zijn. Trek er dan ruim de tijd voor uit, want je kan behoorlijk lang langs de winkels struinen. De architecten van het gebied rondom winkelcentrum Val d’Europe hebben hun best gedaan om het er authentiek uit te laten zien en dat is goed gelukt. Hierdoor is het winkelcentrum een leuke plek om wat tijd door te brengen, er te winkelen of wat te eten.

Als bestemming op zich is het niet de moeite waard, omdat we ook in Nederland inmiddels een vergelijkbaar groot winkelcentrum hebben, The Mall of The Netherlands. Als afwisselend uitstapje dichtbij Disneyland Parijs, wanneer je toch in de buurt bent, kan het dus wél de moeite waard zijn.

Andere blogs