Parijs en Disneyland: een perfecte combinatie voor een veelzijdige vakantie

Parijs, de stad van de liefde en licht, is een wereldberoemde bestemming vol kunst, cultuur en geschiedenis. Op slechts een steenworp afstand ligt Disneyland Parijs, een magisch koninkrijk waar fantasie tot leven komt. Het combineren van deze twee bestemmingen in één reis biedt een unieke ervaring die zowel stedelijke ontdekkingen als magisch vermaak omvat.

Parijs ontdekken

Parijs is een stad met ongekende mogelijkheden. Bekend om zijn iconische bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame, biedt de stad bezoekers de kans om door de geschiedenis te wandelen terwijl ze genieten van hedendaagse kunst en cultuur. De stad verken je het best te voet of met de metro, waarbij elke wijk zijn eigen unieke charme en karakter heeft. Van de romantische sfeer op Montmartre tot de luxe boetieks aan de Champs-Élysées, Parijs heeft iets te bieden voor elke smaak.

De magie van Disneyland Parijs

Slechts 32 kilometer ten oosten van Parijs ligt Disneyland, een plaats waar sprookjes en avonturen tot leven komen. Met twee parken, Disneyland Park en Walt Disney Studios Park, kunnen bezoekers genieten van spannende attracties, parades en ontmoetingen met favoriete Disney Figuren. Disneyland Parijs biedt ook diverse seizoensevenementen zoals Halloween en Kerstmis, waardoor elk bezoek uniek is.

Praktische tips voor een gecombineerd bezoek

De reis tussen Parijs en Disneyland kan gemakkelijk worden gemaakt met het openbaar vervoer. De RER A-trein verbindt het centrum van Parijs met het station Marne-la-Vallée Chessy bij de ingangen van de Disney parken. De reis duurt ongeveer 40 minuten. Voor bezoekers die liever buiten de drukte van de stad verblijven, bieden veel hotels in de buurt van Disneyland pendeldiensten naar zowel de Disney parken als het centrum van Parijs.

Pro tip: zo bespaar je optimaal zonder in te leveren op comfort

Een effectieve manier om te besparen op een reis naar Disneyland Parijs is door te kiezen voor een hotel in de buurt van Disneyland of een partner hotel met een gratis shuttlebusdienst, gecombineerd met eendaagse, gedateerde tickets. Dit is een kosteneffectieve optie die alleen buiten de Disney Hotels om te realiseren is, omdat boekingen daar altijd meerdere dagen toegang inclusief bieden, wat de kosten aanzienlijk verhoogt. Door bijvoorbeeld via C&O Travel een verblijf te boeken in het B&B Hotel, kun je al voor €310,30 twee dagen genieten van Disneyland, inclusief ontbijt – een substantiële besparing vergeleken met het verblijf in Disney’s eigen hotels.

Een dag in Parijs: aanbevolen route

Een dag in Parijs kan beginnen met een bezoek aan de Eiffeltoren, gevolgd door een wandeling langs de Seine om enkele van de beroemde boekenstalletjes te bekijken. Na een bezoek aan het Louvre of Musée d’Orsay, kan de middag worden doorgebracht in de tuin van de Tuilerieën of stadspark Jardin du Luxembourg. De dag kan worden afgesloten met een diner in een klassiek Frans café of een avondshow in Montmartre.

Verrijk je reis met cultuur en fantasie

Het combineren van een bezoek aan Parijs met Disneyland biedt een rijke mix van culturele diepgang en ontspannend vermaak. Deze combinatie maakt de reis ideaal voor zowel gezinnen als stellen, waarbij iedereen iets naar zijn gading kan vinden. Met een zorgvuldige planning en flexibiliteit kunnen bezoekers de lichtstad en het magische koninkrijk in één reis verkennen en genieten van een onvergetelijke vakantie.

Onze oprechte excuses voor het storen

Maar je bent blijkbaar een echte Disney Fan. Zou je het leuk vinden om maandelijks alle nieuwtjes en aanbiedingen omtrent Disneyland Parijs te ontvangen? Laat hier dan even jouw e-mailadres achter en lees gerust weer verder!