De beste planning voor een weekend in Disneyland Parijs

Ok, je hebt een weekend in Disneyland Parijs® geboekt, misschien wel met een overnachting in een Disney Hotel. De voorpret kan nu al beginnen, want er is veel om naar uit te kijken. Je vraagt je misschien af hoe een ideaal weekend in Disneyland Parijs eruit ziet. Op welk tijdstip kan je het beste de attracties in, wat eten, shoppen of naar shows kijken?
Het is aan te raden om van tevoren goed over zo’n planning na te denken, want het maakt veel verschil wanneer je wat doet. Beweeg je met de ‘meute’ mee, of beweeg je er juist tegenin? Door slimme keuzes te maken haal je veel meer uit je weekend in Disneyland Parijs en dit is hoe je dat doet:

Een weekend in Disneyland Parijs met overnachting

Wanneer je een weekend naar Disneyland Parijs gaat hoort daar natuurlijk een overnachting bij. Dat kan in een gewoon hotel in de buurt, maar het is veruit het leukst (en het slimst!) om in een Disney hotel te verblijven, in ieder geval voor één nacht. We gaan er in deze planning vanuit dat je dat doet. Als je dat niet doet kan je deze planning ook grotendeels aanhouden, maar dan zonder de Extra Magic Time.

Vrijdag – tussen 13.00 en 15.30, vertrek uit Nederland

Het verstandigst is om de vrijdagavond al vlakbij Disneyland Parijs te overnachten. Wanneer je de zaterdagnacht doorbrengt in een Disney Hotel heb je zaterdagochtend namelijk al recht op Extra Magic Time, waardoor je eerder dan de rest het park in kan. Wanneer je schoolgaande kinderen hebt zou je kort nadat de school uit is al kunnen gaan rijden (afhankelijk van het schoolrooster dus ergens tussen 13.00 en 15.30). We raden aan om de ring rond Antwerpen zoveel mogelijk te vermijden. Dat kan je doen door niet via de E19, maar via de E34 langs Antwerpen te rijden. Je rijdt dan door de Liefkenshoektunnel, waar het veel minder vaak vast staat. Je moet daarbij dan een klein tolbedrag betalen, wat zowel contant als via betaalpassen gaat.

Afhankelijk van de auto die je rijdt ben je tussen de €3,50 en €6,- kwijt. Soms geeft Google Maps deze optie niet. Je kan de route dan ‘forceren’ door Bergen op Zoom als extra stop toe te voegen. Vergeet deze stop er dan niet op tijd weer uit te halen, anders rijd je eerst naar het centrum van Bergen op Zoom toe. Hoewel je de file bij Antwerpen dan grotendeels vermeden hebt kan je ook gebruikelijke files rond Lille en Parijs verwachten, omdat je daar rond de avondspits rijdt.

Vrijdag – tussen 21.00 en 22.30, aankomst bij hotel

Hoewel de rit vanaf Utrecht (als centrale plaats in Nederland) normaal zo’n 5,5 uur duurt, zal je er vermoedelijk wat langer over doen door de gebruikelijke files in de avond. Vanavond slaap je nog niet in een Disney hotel, maar wel bij een hotel vlakbij Disney. Wij raden bijvoorbeeld het B&B Hotel bij Magny-le-Hongre aan. Dit hotel is prima, niet overdreven duur en bevindt zich vlakbij Disneyland Parijs. Boek direct een ontbijt bij, dan start je de volgende dag comfortabel.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Zaterdag – 8.00 ‘s ochtends, check-in en naar het park

Je ontbijt vroeg in het hotel, rond 7.00. Nadat je van een koffie en een croissantje hebt genoten, ga je naar je Disney Hotel. Daar check je rond 8.00 in de ochtend al in. Hoewel je kamer pas vanaf 15.00 beschikbaar is, kan je al wel je kaartjes krijgen. Ga hierna lopend of met een gratis shuttlebus naar het park om van je Extra Magic Time gebruik te maken. Jij mag namelijk al naar binnen terwijl de daggasten nog tot 9.30 moeten wachten.

Zaterdag – tussen 8.30 en 10.30: attracties in het Disneyland Park

Je bent al vroeger binnen dan de meeste andere mensen en daar ga je natuurlijk gebruik van maken. Je begint in het Disneyland Park waar je enkele van de populairste attracties bezoekt nu ze nog rustig zijn:

 • Buzz Lightyear Laser Blast
 • Big Thunder Mountain
 • Peter Pan’s Flight
 • Dumbo the Flying Elephant

Zaterdag – tussen 10.30 en 12.00: nog meer attracties

Nadat je gebruik hebt gemaakt van je Extra Magic Time ga je door naar andere populaire attracties die net wat minder druk zijn dan de eerder genoemde attracties. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Indiana Jones And the Temple of Peril
 • Star Wars Hyperspace Mountain
 • Pirates of the Caribbean
 • Phantom Manor

Zaterdag – Tussen 12.00 en 13.30: lunchen en winkelen

Je kan in het park lunchen, maar de rijen zijn lang. Het is dan ook slim om zelf een broodje mee te nemen voor de lunch, of om wat simpels – zoals een crêpe – te halen en dat al struinend of ergens buiten op één van de vele bankjes op te eten. Daarna ga je vast shoppen. Nu al? Ja zeker, want aan het eind van de dag wordt het in de winkeltjes veel te druk. En je kan je aankopen naar je hotel laten sturen, zodat je er niet de hele dag mee loopt te sjouwen.

Zaterdag – Tussen 13.30 en 14.30: ontmoet je favoriete Disney figuur

Als er rond dit tijdstip een Disney figuur is te vinden die je graag wilt ontmoeten, dan is dit een leuk moment om dat te doen. Er zal een wachtrij staan, maar dat kan het helemaal waard zijn.

Zaterdag – Tussen 14.30 en 17.00: Attracties

Tussen deze tijden wandel je op je gemakje door het park en doe je de attracties aan die je leuk vindt en waar de rijen enigszins meevallen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Thunder Mesa Riverboat Landing
 • It’s a Small World Afterall
 • Mad Hatter’s Tea Cups
 • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque
 • De stoomtrein

Ook kan je natuurlijk één van de geweldige shows bezoeken. Kijk in de Disneyland app voor de actuele showtijden.

Zaterdag – Tussen 17.00 en 18.00: De Disney Parade

De Disney Parade kan op verschillende data op verschillende tijdstippen plaatsvinden. Check de Disneyland app dus goed om te zien op welk tijdstip de Parades plaatsvinden tijdens jouw bezoek. In dit geval gaan we ervan uit dat de Parade om 17.30 plaatsvindt. Dan moet je rond een uur of 17.00 ergens langs de route, bijvoorbeeld in Main Street USA, wel een plekje vinden. De Parade is een echte must-see tijdens je verblijf, dus zorg dat je ‘m niet mist.

Zaterdag – Tussen 18.00 en 20.30: Naar het hotel en dineren

Dit is natuurlijk optioneel, maar het kan fijn zijn om rond dit tijdstip even terug naar het hotel te gaan. De kamer is inmiddels klaar, dus die kan je betrekken en de Disney Hotels bieden prima diner opties. Zorg wel dat je via de website of de app reserveert.

Zaterdag – Tussen 20.30 en 22.00: Knallend de dag afsluiten

Als je het nog volhoudt (en het park nog open is, check goed de openingstijden!), kan je na het diner weer terug naar het park. In het donker biedt het park weer een hele andere belevenis. Loop op je gemakje door het park, pak nog een attractie mee en zorg dat je het spetterende vuurwerk aan het eind van de dag niet mist.

Tip: ontdek meteen de beste prijzen voor een verblijf in Disneyland Parijs met de prijsschatting kalender >>

Zondag – Tussen 7.00 en 8.00: ontbijt en check-out

Heb je ontbijt bijgeboekt? Dan is dit het moment om daar gebruik van te maken. Pak je spullen direct in en leg ze vast in de auto. Zo hoef je na het ontbijt niet meer terug om de kamer vrij te maken, aangezien die om 11.00 leeg moet zijn.

Zondag – Van 8.30 tot 10.30: Extra Magic Time in Walt Disney Studios Park

Een boeking met een overnachting in een Disney Hotel brengt toegang tot beide parken met zich mee. Vandaag bezoek je het Walt Disney Studios Park. Tijdens de Extra Magic Time bezoek je één of enkele van de drukkere attracties, zoals:

 • Crush’s Coaster
 • Ratatouille
 • RC Racer
 • The Twilight Zone Tower of Terror
 • Spiderman W.E.B. Adventure
 • Avengers Assemble: Flight Force

Zondag – Van 10.30 tot 12.30: struinen door het park

Walt Disney Studios Park is ontzettend leuk om op je gemakje te verkennen. Bekijk de Avenger Campus bijvoorbeeld eens, Worlds of Pixar of het schitterend gemaakte gebied rondom Ratatouille. Pak ondertussen leuke attracties mee als de rij het toelaat, zoals Cars ROAD TRIP of Toy Soldiers Parachute Drop.

Zondag – Van 12.30 tot 13.30: winkelen en shoppen

Net als de vorige dag heb je wellicht zelf lunch meegenomen of lunch je in één van de restaurants in Walt Disney Studios Park. Dit is ook weer het moment om de shops even in te gaan.

Zondag – Van 13.30 tot sluitingstijd: Shows, nog meer shows en attracties

Walt Disney Studios Park is niet alleen heel leuk vanwege de attracties. Er zijn ook veel shows te zien. Enkele shows die je echt niet wilt missen zijn:

 • Mickey and the Magician
 • De Disney Junior Dream Factory
 • Stitch Live!
 • Frozen: A Musical Invitation

Als je tot laat wilt blijven is er om 21.00 tijdelijk ook de “Avengers: Power the Night” show bij the Tower of Terror, met lichten, vuurwerk en talloze drones.

Zondag – Na sluitingstijd: naar huis!

Ervan uitgaande dat het maandag een gewone werk- en schooldag is, begint op zondagavond de rit naar huis. Omdat het ditmaal zondagavond is kan je doorgaans vlot doorrijden en ben je, afhankelijk van hoe laat je vertrekt, rond middernacht thuis.

Maak je eigen programma en check de app

Dit is een uitstekende planning wanneer je het maximale uit je bezoek wilt halen in Disneyland Parijs, maar: iedereen is natuurlijk anders. Misschien ben je met kleine kindjes en wil je minder tijd aan achtbanen en juist meer tijd aan shows besteden bijvoorbeeld. Gebruik deze planning dus vooral als een leidraad om je eigen programma te maken en check te allen tijde de app, want tijden veranderen continue.