Disney Symphony of Colours

We spreken tijdens de winter wel eens over de ‘donkere dagen’, maar daar zal dit jaar in Disneyland Parijs® geen sprake van zijn. De lucht wordt namelijk ingekleurd met talloze vrolijke, uitgesproken kleuren tijdens de gloednieuwe Disney Symphony of Colours in het Disneyland Park. Tijdens deze show wordt het kasteel van Doornroosje het middelpunt van een waar spektakel, waarbij je bezoek aan Disneyland letterlijk met vuurwerk eindigt.

 

Een show om nooit te vergeten

Wanneer je een dag naar het Disneyland Park gaat, dan hoort daar traditioneel de grote show rondom het kasteel van Doornroosje bij. Aan het eind van (bijna) elke dag gaat daar rond sluitingstijd een waanzinnige show van start. Daarbij wordt alles uit de kast getrokken, want tijdens zo’n show worden projecties, fonteinen, lichtshows, vuurwerk en zelfs drones ingezet, terwijl aanstekelijke Disney muziek door het park schalt. Wat we precies van de nieuwe show ‘Symphony of Colours’ mogen verwachten weten we natuurlijk pas als de show live is, maar door naar de vorige shows te kijken kan je al wel een idee krijgen van wat je straks te wachten staat. Bovendien kunnen we je al een klein tipje van de sluier oplichten als het gaat om de allernieuwste show.

Vorige shows: Disney Dreams!

De Disney Dreams! show was voor het eerst te zien op 31 maart 2012 en bleef lopen tot 24 maart 2017. Het verhaal van Dreams! is gebaseerd op allerlei bekende Disney films en franchises zoals Peter Pan, The Lion King en Brave. Tijdens de show ontsnapt de schaduw van Peter Pan opnieuw en verpest de magie van de ster. De druipende magische schittering van de ster vormt vervolgens Lumière uit Belle en het Beest. Daarna loopt Peter’s schaduw door een aantal Disney-films, waaronder Ratatouille, Aladdin, De Klokkenluider van de Notre Dame, Tangled, The Lion King, Brave en meer. Tijdens de show wordt uitbundig gebruikgemaakt van de fonteinen rondom het kasteel, lichteffecten en vuurwerk. In 2023 werd de show opnieuw uit de kast gehaald ter ere van de dertigste verjaardag van Disneyland Parijs.

→ Bekijk Disney Dreams!

Vorige shows: Disney Illuminations

Disney Illuminations was de opvolger van Disney Dreams! en maakte zijn debuut op 26 maart 2017 en bleef lopen tot 11 april 2023, toen het tijdelijk weer werd opgevolgd door een re-run van Disney Dreams!. De show gaat over het vrijlaten van het kind in jezelf en durven te dromen. Tijdens de show komt muziek voorbij van onder anderen Pirates of the Caribbean, Star Wars, Pinokkio en The Lion King en worden vuurwerk, lasers, waterfonteinen, vuur, muziek, zoeklichten en andere speciale effecten ingezet.

 

→ Bekijk Disney Illuminations

Wat we mogen verwachten van Disney Symphony of Colours

Het is nog een verrassing hoe de show er uit gaat zien en wat het plot van de show precies zal zijn. Maar er zijn al details die we al wél weten: Zo zullen drones ook tijdens deze show een belangrijke rol spelen. Volgens Disneyland zal de droneshow met wel 200 drones gasten het gevoel geven dat er een parade boven het park vliegt. De drones zullen zwevende paradewagens in de lucht gaan uitbeelden, terwijl we ook al weten dat er weer ondersteuning zal zijn van fonteinen, lichten en videoprojecties. De avondshow is vanaf 8 januari 2024 te zien in Disneyland Parijs.

Disney Symphony of Colours dagshow

 

Vanaf 10 februari 2024 brengt Disneyland Parijs als onderdeel van de line-up van ‘Disney Symphony of Colours’ ook een dagshow met een parade en een indrukwekkende showstop bij het kasteel in het Disneyland Park. Deze show neemt de plaats in van de oorspronkelijke Dream and Shine Brighter-show die werd opgevoerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum. De Disney Symphony of Colours show belooft een ware kleurexplosie te worden met bekende figuren van Disney en Pixar op vrolijk versierde wagens. De wagens rijden in een parade vanuit Main Street naar Central Plaza waar het feestje verdergaat met de showstop.

Aankondigingen voor shows in het Walt Disney Studios Park

 

Ook in het Walt Disney Studios Park valt in 2024 van alles te beleven op het gebied van shows. Er zijn op dit moment twee grote, nieuwe en verbeterde shows aangekondigd: De Alice in Wonderland stuntshow en de nieuwe Avengers: Power the Night droneshow.

 

De Alice in Wonderland stuntshow

Vanaf het voorjaar van 2024 is deze nieuwe show te zien in het Walt Disney Studios Park.  In de voormalige Stunt Show Arena achter de Avengers Campus zullen stuntmannen en stuntvrouwen op BMX fietsen de wondere wereld van Alice in Wonderland tot leven brengen. Ze doen dat tegen een groots decor dat uit meerdere niveaus bestaat.

Nieuwe Avengers: Power the Night droneshow

Hou je vast tijdens deze spectaculaire nieuwe show, met werkelijk alles erop en eraan. De nieuwe Avengers: Power the Night droneshow bij de Tower of Terror maakt gebruik van projecties, vuurwerk en maar liefst 500 drones tijdens Disney’s Betoverende Kerst.